Pysselhäxor på dejt

Eftersom DrAnnika lämnat det regninga landet för en semestertripp till fäderneslandet, och dessutom bodde hos Tettiz, passade vi på att ha en liten pyssel/snack/längesenvisågs träff. Underbar dag, underbara pysselhäxor, gosig bebis och dessutom blev vi bjudna på mat av Tettis och hennes rare man.

Som vanligt får man inte producerat så mycket på träffar, men två kort lyckades jag plita ihop.

Jag var ju tvungen att leka lite med de nya bårderna från Provo Craft, och här har jag embossat 3 sidor med knappbården för att försöka få till en ram.Sen var jag ju tvungen att prova att kladda med färg i CB-plattorna som alla pratar om. Jag drog med svart icke vattenfast dyna på ena sidan på embossplattan, la ett papper emellan och körde den i buggen. Och se, det vart ju riktigt bra. Sen fick jag rpdet att stämpla på ett OH-papper och sätta ovanpå, och det var inte dumt det heller.


CB shopping

Jag skrev ju tidigare att jag blev förälskad i de nya embossplattorna och bårderna från Provocraft. Nu har de äntligen hamnat i min ägo. De kom i två omgångar för efterfrågan var visst stor. Fler än jag är visst tokiga i dessa. I kväll när temperaturen blir lite mer människovänlig ska jag prova dom.

Först kom dettaSen kom äntligen dessa


Campingliv 3. Cirkus vilda öland.

Onsdagen hade anlänt, och när man tittade ut var cirkusen helt uppställd.Förmiddagspromenaden blev en runda rund området för att spana in djuren som hörde till cirkusen. I ett hägn fanns kameler och lamor. I ett fanns massa gäss. Och i ett tredje fanns hästar och en åsna.

Efter promenaden bestämdes det att vi skulle bada. Hann väl just komma ner till stranden och lägga filten i ordning så kommer Kalle och säger -Mamma, du måste komma och kolla på en fågel som det verkar vara fel på. Och när jag kommer fram till hundbryggan sitter det en skarv dör och ser lite bortkommen ut. Det var flera som samlats runt fågeln, bla en annan mamma som var bekymrad över fågelns märkliga betéende att vara mitt bland alla hundar och människor. Vi försökte flytta fågeln till en mer lugn plats vid vattnet, men den komm bara tillbaka upp igen på samma sälle. Det verkade som om den inte klarade att ta sig upp ur vattnet utan sluttande sandbotten. Dessutom luktade det doeselolja om händerna när man tagit i den. Receptionen kontaktades och de skulle sända någon att ta hand om fågeln. Och väntan blev låååång. Till slut tröttnade jag på att stå där och vakta fågeln från att slitas i stycken av någon hund inför alla barn som fanns där. Jag tog den helt sonika och bar upp den till vår vagn och stoppade in den i duschkabinen. Maken blev inte så lycklig, men vad skulle han göra. Efter mycket tjat kom vaktmästaren och hämtade fågelskrället till ett ovisst öde. Olika fågelorganisationer hade kontaktats men ingen hade velat ta sig an den. Förmodligen sattes den ut igen på ett bättre ställe utan folk och hundar, eller så avlivades den.Mitt under allt surr med den lille "ålakråkan" så kommer kamelerna och lamorna springandes ner mot badet. De hade rymt minsann. Jag lämnade över hunden till sonen och stegade fram till en kamel som betade i träden. Den lät sig snällt fångas så jag travade iväg med den tillbaka till cirkusen i hopp om att de andra skulle följa med. När vi kom fram så kom skötarna springandes och tog över de glada rymmarna.Snacka om cirkus!

Resten av dagen gick i lugnare takt, och på kvällen fotade jag solnedgången som vackert sänkte sig över Kalmar på andra sidan sundet.


Campingliv 2. Badkruka och spår

Tisdagen tillbringades i lugnets tecken. Lite bada, lite slappa, lite äta var i stort sett det som fyllde dagen. Strålande väder hela dagen.

Julle var en riktig badkruka visade det sig. Gå så långt att vattnet nådde magen var absolut det mesta han kunde tänka sig, trots att vi lockade med favoritleksaken.På kvällen gick Julle och jag på hundaktivitet. Det var spår på schemat med ungefär samma upplägg som vi har provat på tidigare. Man stampar up en startplats, och stampar och ser till att lämna doftspår efter fötterna hela vägen fram till målet. Vid målet stampar man också ordentligt och lämnar en belöning i form av godis och/eller leksak. julle klarade det till slut,efter att ha råkat på ett mushål på vägen som han naturligtvis var tvungen att undersöka innan han kunde fortsätta spåra. När vi spårat färdigt mörknade himlen och herr Åska dundrade. Då var det bara att gå tillbaka och kura i vagnen.

När ovädret var över kom det en lång karavan in på campingen. Cirkus Europa anlände för morgondagens föreställning. Med pannlampor började de ordna hagar för djuren och resa tält. Fascinerande att se.

Campingliv 1

Utvecklingen har verkligen gått framåt sen jag var på campinplats senast för kanske 20 år sen. De har trådlöst internet på den här campingen forum smileys .

Vi anlände på söndag eftermiddag och checkade in i en jättefräsch villavagn på 32 kvm.

I denna har de lyckats få in 3 sovrum, ett allrum med kök och toalett med duschkabin. Varenda utrymme är bra planerat. Det ena sovrummet är bara en liten kabyss med våningssäng och de andra två enkelsängar med smal gånng emellan, men det är fullt tillräckligt. Utanför en trädäckad altan med bord och stolar och utsikt över Kalmar Sund.
Sen var det hämtning av fam Swenne till deras stuga för grillmiddag. Där spelade killarna fotboll hela kvällen medan vi satt och snackade. När vi skulle hem blev det att promenera i den sköna nattluften ca 30 min.

Måndagen startade kl 05.30 med att Julle absolut ville gå ut. Ok då tänkte jag, nytt ställe nervös mage säkert. Pyttsan, han var bara väldigt nyfiken på att undersöka områdets alla nya lukter och möjligheter. Det blev en väldigt kort runda till rasthagen och tillbaka och sen var det mash i säng igen.  Dagen spenderades sedan med lite matinköp, solande slappande och ätande inför kvällens fotbollsmatch Kalmar FF mot Malmö FF på Fredriksskans som familjens herrar skulle besöka. Julle och jag släntrade ner mot agilitybanan och kollade in vad som hände. Jag fick hjälp av en snäll dam med en Tervurens att lära Julle tunneln med släp, oh det gick efter bara 3 försök den här gången forum smileys . Förut har det minsann inte gått utan att man lyfte på släpet.

Sen var det lugna gatan och suss i säng.

Hundcamping

I morgon åker hela familjen till Öland på hundcamping. Närmare bestämt Eriksöre camping som har specialiserat sig på hundägare. De har hundbad, hundaktiviteter, rastgårdar etc etc. Vi kommer att bo i en villavagn, och det har vi aldrig provat förut så det blir spännande.

Så här ser den ut.


Så här ska det se ut vid badetSå nu pågår ett febrilt packande, och jag är som vanligt sönderstressad av att jag ska glömma något. Och jag har ett tryck i skallen som säkert skulle räcka till en mindre bilbomb. Åtminstonde känns det så. Under veckan vi är borta kommer en kompis att invadera huset med en hög tonåringar för Stockholmsvistelse. De kommer att ta hand om katter och blommor mm, och det känns bra att katterna får lite klapp när vi är borta.

Så det blir troligen ingen uppdatering på en vecka eftersom jag troligen inte kommer åt nån uppkoppling.

Huka er Öland, nu kommer vi!

Smyckesväska/display

Denna gjorde jag förra året, men den tål nog att visas här ändå. Blev påmind om den häromdagen, och kanske kan den inspirera någon.

Två tavelramar från Ikea (Ribba), lite tyg,papper från DCWV, tejp, band och häftpistol resulterade i denna bärbra smyckesväska.

100_1374.jpg picture by heila65
100_1376.jpg picture by heila65


Trädgårdsskönheter

Så här års är man ofta borta på semester och missar alla vackra blommor i sin trädgård. I år är vi hemma och kan njuta av prakten som finns alldeles utanför dörren. Titta och njut!

Peace, svårslagen klassikerEldkaprifolBuskros som jag tillfälligt glömt namnet på


Nallar

I dag har köket och badrummet fått sig en total genomkörare. Nu återstår bara att sortera, slänga och pocka tillbaka det som ska vara kvar. Pust! Men att visa bilder på det är inte så kul, så jag visar lite björnbilder från Skansen i måndagst istället. 3 björnungar blev det iår.
Hus och träd.

Jag har varit sugen på husstämplar ett tag, och det har kommit flera fina. Nu fick jag syn på ett ark där det dessutom fanns ett träd med löv forum smileys Jag är barnsligt förtjust i träd, speciellt ek-silhuetter. Nåväl, det ramlade ner ett litet paket i brevlådan idag.

Älggos

Dagen har tillbringats på Skansen med söner och mamma med sambo. Jag har klappat, kliat och gosat med denna sötmule.


NyRAKad

Goaste Ninne har skickat mig en RAK idag. Fina silvervita pärlor och 3 silverfolierade hjärtan. Tack sötis!


Shibapyssel

Köpte vykort från Shiba-No-Kai (rasklubben för shiba. Nu använde jag ju inte dom som man brukade göra. Jag slaktade ett och gjorde nya kort med bilderna som var på det.
Det blev ett set.

Armbandet gav mersmak. Det blev ett halsband och ett par örhängen också.Närbild som visar "8:orna", de som länkar ihop ringarna.


Pyssla! Världens bästa terapi!

Surfade in på Miao:s blogg och hittade en länk som beskriver pysslandets läkande effekter så bra. Länken hittar ni här.

Själv tycker jag att skapande och pysslande hjälper min hjärna att hålla fokus på saker. När jag sitter och knåpar och inget störande moment finns, känns det som min hjärna funkar precis som på den gamla goda tiden. Dessutom känns det bra för självförtroendet när man får något vackert eller användbart ur händerna. Egentligen spelar det ingen roll om jag stickar, virkar, papperspysslar eller syr. Min hjärna sparkar igång och nya kreativa idéer tickar på. Även lösningar på ev problem kan lösas när jag sitter och pysslar. Problem som jag stöter på i vardagslivet alltså. Men som sagt, jag måste vara ostörd på min kammare. Det är säkert därför som jag fungerar bäst på sena kvällar och nätter när övriga familjen gått till vila och allt är tyst och stilla. Då flyger tiden iväg och jag fungerar som en vanlig hel männsika utan kaos och trafikstockning i skrammelburken jag har ovanpå halsen.

Pyssla mer gott folk, och må bättre!!

Retroinspiration.

Smyckestrenden just nu verkar vara ringar och ovaler ihoplänkade till långa halband. När jag var liten (70-talet) minns jag att min moster som är 10 år äldre än jag hade såna skärp. Förmodligen fanns det liknande halsband också.

I dag träffade jag Elin och kunde inspektera hennes fina armband som hon visar i sin blogg live. Jag blev inspirerad att smyckespyssla själv och använda lite av de nya grejer jag köpte för ett tag sedan. Jag skulle träffa tjejen jag är kontaktperson till, så jag föreslog att vi skulle pyssla lite. Hon tände på idén så jag plockade fram alla pärlor och delar. Hon gjorde ett jättefint långt halsband med drizzlestavar och metallovaler. Tyvärr hann jag inte fota, för hon hade bråttom iväg till polarna. Jag började på ett armband och det blev riktigt bra och det har jag fotat.


Fortsättning, bildkavalkad.

Jag forsätter på den inslagna linjen om utställningen. Jag har ju inte pysslat nåt, så där har jag inget att visa. Här kommer en liten bildserie från själva utställningsringen.


Julle på bordet. Det knepigaste momentet för oss. Julle gillar inte när främmande klämmer och petarMan springer lite hit...........och man springer lite dit


Sen stannar man och försöker se söt ut.....Sen blev det konkurrensklassOch sen placering


Bedömningen.

Så här löd domarbedömningen från igår.

Quality grading: Excellent

Very nice condition and temperament. Eyes size and ear size correct. Skull should be wider. Very nice spirit. Curl of tail is correct and strong. Very nice good moves.

Min duktiga hund

Nu är SWEDISH SHIBA SPECIALTY SHOW 2008 till sin ända, och min älskade Jullegubbe gjorde oerhört bra ifrån sig . Jag är jättestolt minsann! Han fick en 1:a med HP (excellent) i sin klass (unghund hanar) och placerade sig som 4:e bästa. Det var långt bättre än förväntat med detlagande hundar från hela världen. Jag hade som bäst förväntat mig en "vanlig" 
1:a, så när jag fick ett rosa band i handen, fattade jag inte riktigt vad som hände.


World dog show.

Ni har väl inte missat att det är World dog show nu i veckan med start i övermorgon torsdag. Det är alltså en hundutställning där det kommer hundar från hela världen till Stockholm. Dels är det utställningar på Stockholmsmässan och dels massor med rasutställningar, varav de flesta går av stapeln på Almarestäket. Julle kommer att vara med på Shibaspecialen på Almare stäket på torsdag.

Bjuder på en fin bild på 2 av mina favoritkillar, Kalle och Julle.


RSS 2.0