Eldlöst

Sen många år tillbaka firar vi Valborg hemme hos min pappa med att elda upp hans skräphög. Vi grillar korv och sjunger in våren, och det brukar vara jättemysigt. I år blir det lite annorlunda. Vi, dvs jag och sönerna går hem till pappa. Maken är borta på turnering och pappas sambo Gunnel är och vandrar i Italien. Inte blir det nån eld heller, för det är totalt elsningsförbud. Men korv ska vi grilla i alla fall!

Trevlig Valborg på er alla!


Den rätta stämpelförvaringen?

Jag har provat det mesta i stämpelförvaringsväg.

Jag har haft dem på laminerade ark i en större låda. Det passade mig, då jag kunde bläddra mellan arken ungefär som man bläddrar mellan cd-skivor i en affär. Snabbt lätt och överskådligtt. men allt eftersom att samlingen växt blev lådan för trång.

Jag provade att ha dem på laminerade ark i pärmar för cd-skivor. Det var överskådligt och snyggt, men jag gillade inte plockandet i och ur facken.

Nu är jag tillbaka i låd-stadiet, men denna gång i minibyrå-variant. Har dessutom sorterat dem och gjort en sorts flik-sortering. Undras om detta är en hållbar lösning?
Chris stämplar mm

Självklart ville jag vara med och stödja insamlingen till Cancerfonden genom att köpa Chris stämplar. Det blev liksom lite extra sär jag ändå var igång. Bla annat den största cirkelpunchen som jag ångrade att jag inte köpte när jag var i malmö hos Stämpelgården.


Hemma

Operationen gick bra, och allt är borttaaget med råge. Mår som en urvriden disktrasa, men vid gott mod. Återkommer.

Nu ska blomkålen väck

I morgon ska jag till sjukhuset och operera bort "blomkålen". Att vara fastande efter kl 24.00 låter lagom kul. Det lär bli ökenstorm i halsen. Sen äter jag ju penicillin också, så undras hur jag ska göra med den? Nåja det löser sig på nåt vis. Återkommer när orken finns.


Grattis till Silvret!Älvsjö AIK P-95
tog silvret i Mitt i Cupen idag. Min gubbe är tränare och sonen spelar i laget. Jag var för en gångs skull med och tittade. Vilket resulterade i att jag fick ligga till sängs några timmar efteråt, men det fick det väl kosta. Nu ska jag jobba med tidningen hela natten.

Kvällsmys i soffan.

Så här kan det se ut hemma hos oss framför TV:n


Vill ha, Spellbinders

Varför finns det så mycket fint man vill ha? Jag har suttit och "önskelistat" bland Spellbinders dies.Large Deckled RectanglesCurved RectanglesClassic Ovals, LargeLabels TwoLabels LargePetite Scalloped Ovals, LargeClassic Scalloped Rectangles, Large Large Octagons
Harvest 2 - LeavesAssorted LeavesGrand 12" Classic Lace Border

Till minne av Chris

Rara Chris som jag bla hade förmånen att dela bord med på scrapmaran i malmö finns inte kvar här hos oss. Cancern besegrade henne på påskaftonen efter en orättvis kamp. Jag och många med mig är en pysselvän fattigare.

Chris var en av dem som uppdaterade Stämpelgårdens blogg och dessutom nära personlig vän med Millan som är delägare där. Till minne av Chris har nu stämpelgården med hjälp av Cecilia Viking som designar stämplar skapat 2 stämplar till minne av Chris. Chris har sett stämplarna själv och godkänt projektet. Alla pengar från försäljningen går till cancerforskningen, vilket är helt i Chris smak.

Här kan ni läsa om projektet , och här kan ni stödja cancerforskningen till Cris minne

Stämplarna ser ut så här


Kattbiten

Att jag är "kattbiten" är ingen nyhet. Det har jag nog varit i hela mitt liv. Nu är jag ordentligt biten av en katt dessutom.

min älskade lilla Lurva har en tendens att få väldigt fet päls och mjäll när det blir varmare. Då kommer också tovorna som ett brev på posten Så också nu. Så i lördags bestämde jag att det var dags för borttagning av tovor och ett bad med specialschampo. det har jag gjort förr och det brukar alltid gå bra.

Den här gången blev det dock lite annorlunda. Lurvan gillar inte att bada, vilket inte är konstigt. hon är ju katt! Den här gången försökte hon ta sig ur badkaret med hjälp av duschdraperiet, och det blev alldeles för läskigt. Inget fotfäste och ingen fast punkt i tillvaron alls. Tå tog hon det som fanns närmast och det var min underarm. Där begravde hon sina huggtänder så djupt hon kunde och höll sig krampaktigt fast. Jag svor en lång harang, men badade henne färdigt när jag hade fått loss henne.

4 djupa sticksår blev resultatet och det ledde till sprutor och antibiotika. Så nu sitter jag med en svullen infekterad underarm och knaprar penicillin för glatta livet. Lurvan, hon går omkring och glänser i sin nybadade tov och mjällfria päls som om ingenting har hänt....


Fiesta-fodral

Jag visade tidigare mitt återbruk av sönernas WOW-fodral. Så här blev det färdiga resultatet.


Samma hund?

Ja om man tittar på bilderna nedanför så är det svårt att förstå att det är Nikki på bägge bilderna. Stackaren lyckades ju dessutom få två bad pga att matte var klantig.

Jag skulle bada henne inför utställningen, vilket verkligen behövdes. Jag duschade igenom henne ordentligt och började arbeta in schampoo. Jag förundrades över att det löddrade så dåligt, men tänkte att det nog berodde på att hon var så skitig efter alla rullningar i lera. Torkade henne och förfasades att pälsen såg ut som f....n.

Ringde till Gittan och förfasade mig, och hon frågade vad för schampoo jag använt. -Samma som alltid, blev mitt svar. Men så blev jag lite fundersam och kollade flaskan, och se....jag hade tagit kattbalsam istället. Samma färg på innehållet lurade mig. Så det var bara att göra om hela proceduren till Nikkis stora förtret.


Äntligen!

Jag har letat QK:s REVá die bransches länge och väl, men ingen svensk butik har haft dem inne. Men nu har jag fått hjälp av DrAnnika som sen ett tag bor i England. Hon beställde till mig och skickade. Dessutom har jag köpt ett alfabete (Abigal Grande), av henne som dök upp samtidigt.


Pride-inspirerad

Nikki fick ju så klart Rosetter i söndags när hon placerade sig som 4:a i BIS-valp finalen. Man kan ju undra om STOKK sponsrar Pridefestivalen i år med tanke på färgerna på rosetten smoking alternative 


Redaktör

Ja, jag har ju fått den äran att vara redaktör för rasklubbens tidning Shiban. Det innebär att jag ska arbeta i program som jag inte har jobbat med förut. Så i morgon ska jag iväg och lära mig hur jag ska göra. Jag har redan försökt att göra en tidning, men det visade sig att jag inte hade fattat riktigt hur jag skulle göra så Charlotta fick göra om allting. Så hej svejs på ett tg, så får jag hoppas att jag kommer hem klokare.

Lilla Stockholm

"Lilla Stockholm" är smeknamnet på Stockholms kennelklubbs internationella utställning, "Stora Stockholm" kallas den som Svenska Kennelklubben anordnar.

Idag har vi alltså varit på "Lilla Stockholm", Nikki och jag. Resultatet blev BIR-valp och BIS 4-valp. Inte illa alls minsann. Hon är så duktig lilla Nikki-kickan.


Foto: Birgit Hillerby, kennel Explorer´s

Malaysia-album 3.

Här är tredje och sista delen på Malaysia-albumet.


Malaysia-album 2.

Här kommer laddning 2. Observera likheten mellan mig och den sovande Buddhan på Lo 3 och 4. scuba diving at Stoney Cove

Malaysia-album 1

Äntligen är det färdigt. Det var 5 år sen vi gjorde resan, så det är verkligen på tiden att de fick hamna i album. Alla pappren kommer från "Far East stack" av DCWV, utom "Hisnande höjder".


Mara-alster 5, måål.

Det här kortet var svårt att få till. Utmaningen bestod i att använda motivet på ett kort. Inget motiv jag vanligen skulle ha valt, men han ser ju ut att sparka boll tycker jag.


Zzzzzzzzz

Man kan ju undra om det vekligen kan var skönt att ligga på det är sättet, men så här ligger han allt som oftast.


Mara-alster 4, hotellvy

Det här är den Lo jag blev mest nöjd med. Förutom att jag gillar fotona som är vyer från lägenheten vi ska återvända till, så blev jag nöjd med färgharmonin.


Extra nöjd är jag över att ha kombinerat min nya stans med gamla öljettblommor som legat länge. Tycker de passar riktigt bra ihop.
Mara-alster 3, Ren och skär lycka

Ja det är i alla fall vad jag tycker fotot på den här LO:n visar. Även det här fotot är från vår semester på Kreta för 2 år sedan.

Inspirerad av min cirkelstans-shopping hos Stämpelgården, blev det en bubbelbård. Nu ångrar jag bara att jag inte köpte den största storleken också.
Äntligen!

Det här har jag väntat länge på. Att få hänga ut tvätten, och få sova i lakan som doftar ljuvligt är äkta lycka. Jah tror minsann att jag lyckades lura med mig våren från Malmö.


RSS 2.0