Gott Nytt År!!!

Här hemma firar vi in det nya året utan fyrverkeri för hundarnas skull.

Vi tar det lungt, äter hummer och tittar på TV

Gott Nytt år på er alla, ingen nämnd ingen glömd!


Huvudet på golvet

Vad är det med hundar (shibor) och sovställningar? Kan det vara skönt att ligga med kroppen i korgen och ha huvudet på golvet. Av nån konstig anledning har hon alltid det.


Foto på Nikki

Har fått Nikki fotograferad av Gittan (Explorer´s kennel) som både har bättre kamera och är bättre fotograf. Se vad bra det blev.


God Jul allesammans!


Pysselklapp.

Är dålig på att uppdatera bloggen nu för tiden. Kan bara skylla på den i höst ovanligt dåliga orken.

Idag är det Julafton och jag har redan öppnat en julklapp. Den är från min hemliga julklappsvän, och jag vet faktiskt inte vem det är ännu. Får se om hon avslöjar sig på forumet där julklappsswappen har ägt rum.

Jag blev jätteglad!


Julbad

Så här kan man se ut när man får ett julbad.


Gullerak

Jag är ju med i en swapp där vi scrappar bilder till varandra. Idag hämtade jag ut min från utlämningstället som LeeLo hade skickat. När jag kom hem bara rasade det ut massor med saker som hon presentat mig. Jag blev så himlans glad här i vintermörkret. Tack Leelo-gumman! Du har verkligen gjort min tillvaro ljusare!!Julkortsuppehåll

Lite ont om tid nu i julkortstider...............Återkommer.

Julkortsrace

På tisdag senast ska julkorten postas. Tro man hinner? Igår var det skapande av enkla kort som gällde. Fast de är ibland de bästa, less is more.

Bilderna är klickbara.

      

Första pysslet på länge

Idag packade jag upp väskan från senaste pysselträffen. Mao har jag inte pysslat kort sen den 23/11! Katastrof! I år blir det inte många julkort som blir skickade med posten. Det får bli elektroniska istället.

Idag har jag i alla fall gjort ett tackkort på beställning. det kommer snart att dyka upp i någons brevlåda.


Lek och stoj!

Nu har det verkligen släppt. Nu är det fullt ös och massa lek. Åthutningar får hon fortfarande ibland, men oftast bara lite lyft på läppen. Snart vågar jag nog lämna dem utan uppsikt kortare stunder.

Rolig läxa

För första gången har det verkligen varit kanonroligt att hjälpa sonen med läxan. Jag fick nästan bita mig i handen för att inte göra allt själv. Det var ju ändå hans läxa. Han skulle göra möbler i skala 1:20. Skala inom matematik är väl inte min starka sida, men papperspyssla det kan jag!


Hund 2008

Helgen har jag tillbringat på älvsjömässan och Hund 2008. Jag har inte ställt ut Julle, utan hjälpt till att jobba i rasmontern. Det behövdes folk och jag blev tillfrågad om att hjälpa till. Jisses, jag som bara haft hund sen januari i år. Skulle jag stå där och berätta om rasen och vara nån sorts expert? Nä, som tur var hade jag någon med meig hela tiden som var mer kunnig än jag.

Det var verkligen jätteroligt, och massor med människor hela tiden. Vi hade konstant frågvisa och intresserade människor i montern. Hundarna skötte sig fint och var stencoola. De lät sig klappas utan några som helst protester. Jag tror dessutom att det blir fler shibaägare efter denna helg. Flera som vägde mellan olika raser verkade falla för shibans vackra yttre och coola personlighet.

Roligt har det varit, men ack så påfrestande. jag begriper inte hur flera av min kompisar orkar stå på mässor och vara människor efteråt. Jag har fullständigt fallit ihop när jag kommit hem och sovit i flera timmar. Jag är fortfarande helt trasig, så det är tur att det bara är en gång per år.


Det tar sig

Äntligen går det bättre. Hela veckan har jag suttit med när båda hundarna varit lösa tillsammans. Tur är att vi har en barngrind i trappan numer så det har gått att dela på dem, annars hade jag väl blivit galen. I går var första gången jag kände att det började fungera. Julle verkar ha accepterat att hon ska vara här. Han säger inte åt henne lika hådhänt längre utan nöjer sig med att lyfta på läppen eller morra. Hon har ju ordentlig respekt för honom så hon backar och gör sig liten.

I dag försökte Julle sig på att leka med henne och skulle jaga henne lite. men då skrek hon i himmelens sky och han kom av sig rejält. Han såg rejält förvånad ut och undrade nog vad han gjort. men med tanke på hur han hutat åt henne tidigare så får han skylla sig själv.Ursäkta den dåliga bildkvaliten, men jag saknar redigeringsprogram numer.

Tuggben

Lilla Nikki har nog lite kli i tänderna, för hon biter i allt som ger lite motstånd. Stolsben tex är godis. Jag har börjat ge henne tuggben,  men det är inte så lätt för henne. Stora stygga Vargen tycker nämligen att alla tuggben som finns tillhör honom, Och även när hon ligger i buren och har ett så står han gärna utanför och talar om att: -Även om du nu råkar ha ett tuggben som jag inte kommer åt, är det i alla fall mitt!

Så det är bäst att passa på när Julle är på promenad med vår snälle granne.Idag har det i alla fall varit någon form av lekförsök. Jag sitter på golvet och Nikki i min famn medans Julle sveper runt oss och sniffar överallt. Då gör hon små, små utflykter efter honom och springer tillbaka igen när det blir alldeles för läskigt. Han visar i alla fall små lekinviter emellan morrningarna och tandvisningarna. Men inga stora aggressioner i alla fall och det känns som om det kan vara på rätt väg.

Förkyld

Jag är förkyld och mår skunk. Återkommer när jag mår bättre.


RSS 2.0