Glad Påsk

Glad Påsk allihopa!
 
 

Mot blåkulla

I dag önskar jag alla kärringar god lycka på färden mot blåklulla. Håll i katten!
 

Ego X3

 Hittade en gammal fotoremsa på mig själv när jag rensade en låda. Förmodligen tagen till körkort eller pass. Jag minns inte när dock. Det blev en liten enkel 20X20 till min BOM (=Boken Om Mig)
 

Nära nära

Lilla skruttan ville vara nära när jag tittade på ett program på datorn. När nu platsen brevid mig var upptagen av Julle så löste hon det på detta sätt. Det borde bli lite varmt om kinden för henne, då hon ligger mitt i utblåset från datorfläkten.
 

Korall och glas

Här är samma pärlor som förra inlägget, men här har jag försökt mig på ett annat mönster, Låset är också gjort av pärlor men en ögla av roccai som skall träs runt en sötvattenspärla.
 

Glas och korall, halsband och armband

 Silverlined klara roccailpärlor och korallröda sötvattenspärlor. Armbandet är gjort med memorywire.
 
 
 

Grrrattis

 Av spillbitar gjorde jag ett kort med en Black&Tan shiba. Lite trixigt med att få till en bra färg som inte blir blanksvart. Men jag tror jag fick hyfsad kläm på det. När det gäller shiba så ska nämligen underullen lysa igenom på en Black&Tan-färgad shiba. Inte glänsande svart som på många andra raser.

Tårta

Dagen till ära serverades det födelsedagstårta till middag för hundarna. Morotsstavarna fick symbolisera tårtljus.
 
 

Jullegubben 6 år

Idag fyller min älskling hela 6 år. Tiden går alldeles för fort
 

Fler födelsedagspresenter

Förutom sommardäck fick jag fler presenter av släkten.
 
Av min pappa med sambo fick jag en svamptork. Så nu kan jag plocka ännu mera svamp. :)
 
 
Av min farbror med sambo och mina kusiner fick jag presentkort på plantagen. Jag hade önskat mig en schersminbuske, men de går ju liksom inte att köpa och plantera så här års. Jag längtar redan efter doften. Tror minsann at det ska bli en eller ett par kaprifoler också. Tellmanskaprifol kanske.
 

Sommardäckspresent <3

Jag fyller år idag. Hur många vill jag inte veta....
 
Av min älskade familj fick jag en helt fantastisk present. Nu sommardäck till bilen. De vill att jag ska åka säkert på vägarna. Gulligt tycker jag.
 

Nikkis (Rollick's Bright Red) meriterCIB, NORD UCH, (SE UCH, FI UCH, DK UCH) SE-V 10 + 11 + 12, DK-V 11 Rollick’s Bright Red

 

CERT                   6 svenska, 1 finskt, 1 danskt

CACIB                 8 svenska, 1 Finskt, 2 danska

BIR                      6 svenska , 1 finskt

BIM                     4 svenska, 2 danska

BIS-valp             Cavaliersällskapets inoff 2009, Shibaspecialen 2009

BIS-3-valp         SSUK Kung Bore 2009

BIS-4 valp         Lilla Stockholm 2009

Vinnartitlar:

SE V-10, Avesta 2010-06-12.

Se V-11, Norrköping 2011-08-20    

Se V-12 Stockholm Hundmässa 2012-12-16

DK V-11 Herning 2011-11-06


Silverlerakurs 3

Av det lilla material jag hade kvar gjorde jag dessa 2 hängen. Jag kavlade ut plattor som jag stämplade shibamotiv med en stämpel jag tog med hemifrån. Tyvärr gjorde jag misstaget att prova på att oxiderade dom, men blev inte nöjd med resultatet och slipade bort oxideringen. Då råkade även en del av motivet följa med på det ena hänget. men men, man lär sig av sina misstag också.
 

Silverlerakurs 2

Efter det fina lövet var det dagss att prova på själva leran. Först provade vi olika designer i vanlig modellera då silverleran torkar väldigt snabbt och det inte finns tid för experimenterande av olika designer. 
 
Jag hittade en form av ett löv som jag fick en idé till en blomma av. Och stansade ut 5 st som jag sen formade. Detta lades på tork för att sen monteras ihop med en bottenplatta som jag bakade in en metalltråd av kirurgiskt stål som tål upphettningen när man bränner leran. Jag satte även dit en liten sten som jag monterade fast med silverspruta och ristade in mönster i blombladen. 
 
Jag blev riktigt nöjd faktiskt.
 

Silverlerakurs

I helgen var jag på silverlerakurs. Ett helt nytt material för mig. Jag har provat på silversmide för flera år sedan och nu blev jag nyfiken på detta.
 
Första dagen fick vi börja med att applicera silverpasta på ett blomblad. För att få ett hållbart smycke måste man lägga på flera lager och torka däremellan. När det var dags för bränning använder man en gasbrännare. Riktigt roligt och dessutom ett fint resultat.
 
Kursledaren heter Anna Siivonen och har hållt på med detta länge.
 

Snäckskal

 När jag ändå hade vågat mig på snäckskalsörhängena så plockade jag fram dessa snäckskalsstavar och gjorde ett halsband som passar. Så nu har jag pysslat slut på konstiga snäckskalsgrejer.
 

Snäckskal örhängen

 Numera har jag allt mitt smyckespyssel på landet. Det tar inte så stor plats som papperspysslet och sömnadsgrejerna, så det passar där jag inte har ett eget pysselrum.
 
De här snäckskalen har jag haft ett bra tag, men inte vetat vad jag skulle göra med dem. Men när jag var igång sist med pyssel på landet blev det ett par örhängen. 
 

1 år av kärlek och lycka

Ännu en LO gjord till FB-gruppen En kväll - en utmaning
 
Kortet är på min förstföddes 1 årsdag. Han fick en alldeles egen glasstårta som han fick äta på egen hand, därav utseendet. Världens goaste lilla plutt som snart fyller 18 år. Hur gick tiden så fort?

Det måste finns en råtta därunder

 Det var ett ständigt sniffande och krafsande när vi var ute på landet sist. Jag hoppas ju att mössen ser till att hålla sig undan, men eftersom de har lyckats en gång så lever nog hundarna på hoppet.
 

Min lycka, det blå ljuset!

Vårkvällar har alltid gett mig en speciell känsla av lycka. Det fantastiska blå ljuset som ger en alldleles särskild bakgrund till andra föremål som blir svarta silhuetter. Jag är ju lite nördig på träd så det gillar jag särskilt.
 
I lördags var det en sådan kväll på landet och jag är glad att jag hade med kameran. ett par bilder blev riktigt bra.
 

Födelsedagspresent

Förra födelsedagen fick jag en efterlängtad present. Et joggingbälte att fästa kopplen i. Nu har jag inga planer på att jogga, men att ha armarna fria när jag är ute och går är bra för min nacke och skuldror.


Eckerö Skag

 
Denna är gjord efter en skiss som Alien Bling har gjort. Jag har varit med i några skisswappar vilket jag är glad över då jag scrappar bäst efter skiss. Skissen ser ni här nedanför.
 

First Love

 
 
Här har jag Inspirerats av cirklarna på pappret och spiralmönstret. Kanske inte den bästa jag gjort, men jag scrappar i alla fall :)
 

RSS 2.0