Grattiskort till Stämpelgården

För en tid sedan firade Stämpelgården sitt 3-års jubileum. De hade en tävling där man skulle skicka in grattiskort till dom. Jag gjorde ett Trishutter-kort, men jag glömde i vanlig ordning att fotografera det. Millan som har Stämpelgården var så gullig och skickade ett foto till mig.


Mellandagsrea

Jag brukar normalt åka på mellandagsrea för att handla kläder till ungarna och mig själv. Den här gången orkar jag inte med trängsel med alla människor. Däremot en liten tur till Papprika och deras mellandagsrea. Lägligt nog fick jag ett presentkort från min pappa därifrån i julklapp. Den nya skärmaskinen hoppas jag mycket på, och mina allra första pearlmakers.


Katt iglooNär jag var på ÖB i julklappsjakten sprang jag på en låda med billiga kattigloos. Jag tog den största som jag tänkte att katterna kunde mysa ihop i, eftersom de oftast ligger tillsammans. Väl hemma uppskattades den väldeliga, men de låg inte tillsammans i den. Däremot avlöste de varandra, så jag tänkte att jag får köpa en till. Åkte i väg ett par dagar senare, och när jag kom hem låg de bägge två i den jag köpt först.


Jul i vårt hus.

Förr om åren har barnen varit väldigt angelägna om att julgranen ska tas fram och pyntas. I år kom de efte visst tjat och klädde granen. Har det med åldern att göra tro. Nu får det lov att vara jul trots att jag inte orkat göra någon knäck.

God Jul allihop. Nu börjar snart det som är mest jultradion för min del. kalle på TV


Julcheck.

För två dagar sen såg det ut så här:

Kvar att göra:

Inhandla de sista julklapparna
Baka lussebullar
Göra knäck
Sätta upp julgardiner
Ta fram granen och klä den
Julpynta

Phu..

Nu är det bara knäcken kvar......

Bästa dagen på vinterhalvåret.
Idag är det den bästa dagen på vinterhalvåret enligt mig. I går var det nämligen den kortaste dagen och den längsta natten på hela året (Vintersolståndet). Det innebär ju att idag har det vänt och bara kan bli bättre. Det är nåt att glädjas åt för oss vinterhatare. Inte lika eländigt när det bara går utför liksom. Solen är på väg tillbaka!

 


Jag visste det!!

Att det inte är meningen att människan ska leva på dessa breddgrader. Det har jag känt på mig länge. Jag är i alla fall inte skapt för att leva här på vintern. I dag kan man läsa följande artikel i Aftonbladet


"Mörkret är lika farligt som rökning"

Höstdeppig av mörkret? Nu tror forskarna att mörkret kan vara direkt farligt för hälsan.

– Vi förkortar våra liv med uppåt tio år om vi inte solar ordentligt, säger Björn Liedén, pensionerad allmänläkare.

Det är ingen slump att influensan alltid slår till på vintern. Bristen på sol och D-vitamin sänker vårt immunförsvar och gör oss extra mottagliga för virus. Vissa forskare tror att bristen på sol kan vara direkt farlig.

– Just nu pågår en diskussion om att de stora folksjukdomarna som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer påverkas ogynnsamt av mörkret. Jag tillhör dem som tror att bristen på solljus i Norden är ett jätteallvarligt problem. Den skadliga effekten är i klass med rökning, säger Björn Liedén, pensionerad allmänläkare.

Ta en promenad

Vi människor kan ta till oss solljuset på två sätt; genom ögonen och genom huden. Det psykiska tillståndet påverkas mest av det ljus som tas upp genom ögonen. Ungefär fem procent av svenskarna får en höstdepression. Andra känner sig mest vinterolustiga. Då hjälper det att komma ut en stund på dagen för att få uppleva solljus. Att åka iväg på solsemester och bränna sig är däremot inte att rekommendera eftersom det ökar risken för hudcancer istället.

D-vitaminet hjälper till att städa bort skadad vävnad och kan därför också spela in när kroppen drabbas av cancer. Det hjälper också kroppen att ta upp kalk som behövs för att stärka skelettet. Numera finns D-vitamin tillsatt i mjölk.

Mörkast i Norden

Golfströmmen har gjort det möjligt för oss i Norden att bo längre norrut än på någon annan plats. Därför lever vi i ett ovanligt kompakt mörker för att vara en bebodd plats. Vinterdepressionerna blir också vanligare ju längre norrut man kommer.

Björn-Erik Thalén, överläkare vid S:t Görans sjukhus, har jobbat med ljusterapi och ser att den fungerar på personer med årtidsrelaterade depressioner.

– Bristen på ljus gör också att vi får en rubbad dygnsrytm. Det är ungefär som att bli jet-laggad, säger han.

Ljusterapin fungerar inte lika bra för någon som är deprimerad året om.


Julhets

2 dagar att fixa på till Julafton.

Kvar att göra:

Inhandla de sista julklapparna
Baka lussebullar
Göra knäck
Sätta upp julgardiner
Ta fram granen och klä den
Julpynta

Phu

Tråkig presentpåse

I morgon ska jag på 30-års kalas. En present behövde slås in och jag hittade en vit presentpåse som passade i storlek. Men den såg grymt tråkig ut så jag beslöt att piffa till den lite.

Pappersblommor, band och halvpärlor gjorde susen.En närbild på blommorna som är uppträdda på organzabandet.


Lappmögelsanfall

Så här har det sett ut utanför fönstret i stort sett hela dagen. Tur att maken har kommit hem och kan skotta, vilket han har gjort 4 gånger hittills. Dessutom har han sett till att få däcken på min bil bytta så jag kan ta mig någonstans. De dagarna han var borta var jag helt låst hemma pga sommardäck och inplogad bil.


Floder av tårar för Svenska Hjältar

Ja åtminstonde känns det så just nu. Jag kunde inte se Svenska Hjältar-Galan i går, så jag har tittat på den nyss på webben. Det har trillat så många tårar av rörelse nedför mina kinder att jag tror soffan har blivit vattenskadad. Det finns ju faktiskt hopp för världen därute!

Har ni inte sett den så gör det. Har ni redan sett den? Se den en gång till


Shiban vann rasparaden på Hund 2009

Ofelia och Scott med shiborna Ida och Sayuri vann söndagens rasparad. Jag missade den tråkigt nog, men Ofelia var snäll nog och paraderade med sumodräkten vid montern så jag fick se. Dagens höjdare!!

Klicka på bilden så kommer ni till sidan.


Reservhunden

Nikkidockan blev 5:e bästa tik med CK i dag på Hund 2009. I hundvärlden heter det Reserv bästa tik.

3:e bästa tik blev bästa kompisen Explorer's Venihime. Och hon fick CERT.Nikkis kritik av Domare, Jo Sherpers.

Nearly 15 months, very nice young bitch with good proportions, lovely head, dark eyes, good expression, good ears, strong teeth, good angulations, very nice coat, good legs & feet, free & easy movement, nice temperament.

Hund 2009

I morgon börjar Hund 2009. Hundutställning på Älvsjömässan i Stockholm. Jag ska hjälpa till i rasmontern för Shiba. Lite shopping blir det säker också.

Välkommen till HUND2009!

Tomt!

Det var väl det jag trodde. Det var tomt därinne!

empty_head.jpg
Det fanns i alla fall inga tumörer där


Blommig klänning

Den här klänningen hittade jag hos Tygtokig. Helt fantastisk! Jag undrar hur många tygblommor det gick åt.


Ljus i mitt hus

I dag har jag tagit mig iväg till Kungens kurva. Där besökte jag Rusta för att köpa en "ljusterapilampa" som de hade annons på. 300 kronor kostade den vilket ju är jättebilligt för en sån lampa, men eftersom jag inte vet om det gör mig piggare så ville jag inte lägga ut så mycket pengar. Fungerar det så investerar jag i en bättre modell. Fungerar det inte har jag i alla fall en ljuskälla som kommer att fungera bra för fotografering.Perriot

Här har jag gjort ett sk. Z-kort med ett 3D-motiv föreställande den söta lilla clownen Perriot.


Hjärna eller inte hjärna? Det är frågan.

I dag har jag varit och gjort en DT-skalle, dvs datortomografi av huvudet. Nästa vecka ska jag till doktorn och få svar på om det finns nåt därinne eller om det ekar tomt. för tomt och fattigt känns det emellanåt . Speciellt den delen där minnet finns befarar jag är ödsligt och blåsigt. Mitt minne har blivit uruselt sen olyckan, och inte blir det bättre av att åren trillar på. Nå, det ska ju inte finnas nåt som inte ska finnas där heller får jag hoppas. Det är i alla fall vad min läkare vill vara säker på och det är därför jag gjort DT:n.


Less is more

När jag hade gjort det här 3D-motivet och satt det på en vit kortbas så kändes det färdigt på en gång. Fler dekorationer eller papper kändes helt fel. Så uttrycket "less is more" stämde här.
Jag förstärkte 3D-effekten genom att sätta 3D-kuddar under en del av bladen så att det skulle "vikas upp" på en del ställen.

Närbild


RSS 2.0