Majsan

Var ju med och nätpysslade, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Nu är omröstningen klar, och jag får visa mitt alster.

Scrappade en bild på Majsan, min tidigare katt. Jag var tvungen att ta bort henne pga av cancer i buken, 1997nästan 12 år gammal. Den satt på utsidan av lungan och gjorde henne mager och dann. När vi väl fick diagnosen var det inte så mycket att snacka om. Direkt in till veterinär samma dag och ge henne avlivningssprutan. Det var min första katt jag behövt ta bort. En till har passerat, och jag hoppas det dröjer länge, länge till det är dags nästa gång.


RAK från Babsan

Gulleplutt Babsan har skickat jättefina journalingstämplar till mig, bara så där. Tack söta söta du. Dessutom ett väldigt snyggt kort.


Mitt hjärta blöderSåg det här i Aftonbladet. Jag blir så otroligt berörd av sånt här. Djur och barn som far illa är det absolut värsta jag vet. Just nu känns det som jag måste åka till Kina och starta hem för herrelösa hundar.Foto: ZHOU XUEFENG/IMAGINE CHINA/SCANPIX

En herrelös papillon försöker med livet som insats släpa sin överkörda vän från vägen i staden Qinhuangdao i norra Kina.

När bilarna närmar sig skyddar kamraten den döda kroppen med sin egen. " Hundar är enormt lojala. När någon i flocken är döende stannar de kvar och ger värme, skydd och känslomässigt stöd", säger hundpsykologen Marie Hansson.

Aftonbladet

Trofast kompis - ända in i döden


Ny dator

I dag har jag äntligen gjort slag i saken, och köp mig en ny laptop. Min gamla (som jag skriver på just nu), där blir sladdkontakten på tok för varm så att den nästan smält. Gummit runt har blivit alldeles för sladdrigt. Jag försökte få byta från Windows Vista till XP, men det gick inte smileys. Att byta "ner" sig tyckte jag inte skulle vara så svårt, men XP tillverkas inte längre. Nåja, priset var ju i alla fall ok (3990:-), så det får man vara glad åt i alla fall.
2GB internminne och 120 GB hårddisk. Duger bra för mina behov. Och så här ser den ut.

 

Sneak peak

Det är lite orättvist att jag ska ha extra ont i huvudet när det är vackert väder. De här dagarna hade varit perfekta att ägna åt fix i trädgården. Det behövs verkligen, för ogräset spirar glatt och kavat i rabatterna och saker ligger utspridda överallt. I stället har jag sovit mer än vanligt och pysslat i soffan. Jag får väl dra på mig regnställ och sjöstövlar när huvudet tänker tillåta mer ansträngande uppgifter. Inte får jag visa vad jag har pysslat heler, men en liten sneak peak tänker jag i alla fall bjuda på.


Lamp-makeover

En billig lampa i glas från IKEA (Grönö) har fått sig en makeover. Lampan är väldigt snygg i sig själv, men passade inte som stämningsbelysning i sonens rum då det blev för ljust. Meningen är att den ska fungera som nattlampa också. Jag mätte lampan runt om (40 cm) och höjden (22 cm). Sydde en tunnel, och trädde på lampan. Genast blev det mycket bättre. Jag ska matcha med gardin i samma tyg så blir det perfekt.

Lampan före och efter.


Piñata - Fiesta

Idag kom en liten Piñata till mig. Inte till Julle, fastän han gärna skulle vilja att det var så.Men inte kunde jag slå sönder den heller. Blev till att pilla upp den under magen försiktigt, försiktigt. Sen varligt plocka ut det åtråvärda som gömde sig inuti. Fiesta!
Utstälningstält.

Ja nu när man varit på några utställningar börjar man inse att ett utställningstält inte vore så tokigt. I somras när det varkanonvarmt och gassande sol var det räddningen från solsting och värmeslag. I Sandviken hade det varit skönt att slippa frysa. Än så länge har jag sluppit regn men det lär väl hända, och då är det ovärderligt. Sen borde det dessutom funka som partytält för ca 8 personer. Jag vill ha ett som är lätt att fälla upp och kan öppnas på flera sidor.

Några av dessa tror jag skulle vara bra.

easy-up utstillingstelt animasjon

Shibaspecial

I dag har jag och Jullegubben (numera omdöpt till testosteronmonstret) varit på rasklubbens årliga shibaspecial. Det var utställning (inoficiell), agilitytävling för nybörjare, ringträning och tävling om den snabbaste shiban. Julle var inte rolig alls. Han har samlat hormoner genom att sukta efter löptik hela veckan och släppte ut all sin frustration.
Han uppvaktade varenda tik och ville betäcka en del av dem ashamed smileys
De hanar som var i närheten och gav honom minsta blick ville han jämna med marken aim smileys

Att få kontakt med honom var i det närmaste omöjligt. Inte ens Parmaskinka lyckades få honom alert och uppmärksam ordentligt. Han kissade säkert 3 liter (åtminstonde drack han 1 l vatten) utspridda på alla möjliga och omöjliga ställen, bla mina skor. Jag jobbade livet ur mig för att få honom med mig i både agilityn och i utställningsringen. Med tanke på utgångsläget får jag ändå vara mer än nöjd. Vi kom på delad 2:a plats i agilityn trots en praktvurpa vid däckhindet, och placerade oss som 2:a bästa hanhund med HP.Domarens utlåtande var så här:
39 cm. En bestämd liten unghane. Bra ögon och öron. Bra bett och tänder. Bra pigment. Något kort hals. Bra rygg och bröstkorg. Bra fast över och underlinje. Bra vinklar fram och bak, men kunde haft en bättre mellanhand. Ser lågställd ut. Bra svans, något kort. Bra lår och haslängd. Bra päls, ser lite tufsig ut (har börjat fälla). Kunde haft bättre urajiro (vita kinder). Lite muttrig och bestämd unhappy smileys , men ändå ett bra temperament.

Presentfilur.

Den här lilla filuren tycker jag är användbar. Man skulle faktiskt kunna använda honom även på julkort med lite jultillbehör.Annars har jag mest pysslat til rosabandet, men det får jag inte visa ännu.

I morgon bär det iväg till Tullinge på Shibaspecial. Agilitytävling och utställning står på vårt schema. Kanske vågar vi oss på att ställa upp i "snabbaste shiban" också, men det får bestämmas imorgon.

Behöver idéer! Kanel, stjärnanis och apelsinskivor

Tidigare har jag försökt mig på att göra julkort med kanselstänger, torkade apelsinskivor och stjärnanis. Jag lyckades väl så där halvbra. Jag har fortfarande kvar påsar och skulle vilja använda det igen, men hur? Vad jag minns var det rätt meckligt att få fast kanelstängerna på ett bra sätt, lika så apelsinskivorna.

Finns det någonstans där man hittar alster med de här sakerna, eller har ni tips och råd?

Så här såg ett av mina försök ut

061207019.jpg picture by heila65

Hunden är galen av kärlek.

Stackars, stackars lille Julle.

Hans flickvän (grannhunden) höglöper. Han vet inte till sig i sin kärlek och springer mest omkring och piper. Fram och tillbaka mellan ytterdörren och balkongdörren, piper och tittar uppfodrande på mig. Släpper jag ut honom kan han sitta i timmar vid grinden, ivrigt spanande över gatan i hopp om att få se en glimt av sin älskade. Till slut är han så slut av sina egna känslor att han faller ihop på golvet och sover nån timme, för att sen sätta fart igen.
Kan inte vara lätt att vara kärlekskrank liten hund.


Nätpyssel

I helgen är det CC på Pyssel.net. CC står för Cybercrop. En av tävlingarna består av en liftkedja, där man ska inspireras av en annan persons skapelse.

Jag har insprerats av Anneli78 som gjort den här fina LO:n

image219

Jag valde att scrappa ett kort på mina förra katter Bullen och Majsan. Kortet är taget strax innan vi var tvugna att åka in och avliva Majsan pga av cancer. Bullen tar adjö av sin livskamrat sen 11 år.


Snörvel.

Här var det förkylt. Snörvlar, hostar och hackar. Orkar inte ens gå längre än runt kvarteret med hunden. Soffhörnan är bästa platsen just nu, med en kopp te och en filt. Inget papperspyssel blir det heller trots att det är bara jag och yngste sonen hemma.

De andra två familjemedlemmarna befinner sig på Jolly-cup i Falun. Vill man följa med utvecklingen kan, man klicka här.

Jag är så glad!

Pappa har klarat operationen jättebra. I dag 2 dagar efter operationen har han varit uppe och gått. Han har tom varit i matsalen och ätit middag. Heja, heja Pappa. Du är världsbäst.


Julle i tidningen.

Idag kom Shiba-No-Kai´s medlemstidning Shiban. Jag blev ombedd att skriva en artikel om utställningsträning och Circute i somras. Så här blev det:Julen är här.

Eller i alla fall julkortstider. Har gjort årets första julkort. Det gäller att börja i tid om man ska hinna med 100 st innan det är dags att skicka ut dom. Själv brukar jag skicka ca 30 st, och sen vill andra ha också. Jag gör alla olika för det mesta. Visst blir en del väldigt lika, men ingen massproduktion för det är inte lika kul.Nervös.

Här skrevs lilla pappa in i dag, och i morgon opereras han. En by-pass är rutinoperation idag, men lite läskigt känns det ändå. Han som aldrig legat på sjukhus förr, såg lite ensam ut när jag åkte därifrån ikväll. Hoppas du kan sova gott i natt pappsen, och att du inte är alltför nervös.


Utställning, Högbo Bruk

Vi har varit på hundutställning i Sandviken jag och Jullemannen. Som vanligt gillade han inte att vara på bordet och visa tänderna, men det gick bra ändå. CK och reserv CACIB fick han lille skrutten.

Domare:  Christensen Gert, DANMARK
Kritiken löd: 18 månader, bra hane, maskulint huvud, saxbett, mörka ögon, väl ansatta öron, bra hals och överlinje, bra kropp, välvinklad, tillräcklig benstomme, skulle stabiliseras fram i rörelse, bra päls och temperament.

Så här såg vi utRosetter tll barnens stora glädje


Rosa bandet, förberedelse.

Även i år kommer forumet Pyssel.net ägna oktober månad till Rosa Bandet. Det känns extra bra att vi gör det då vi faktiskt förlorat en pysselkompis och medlem pga bröstcancer.

Varje dag auktioneras saker ut som medlemmarna skapat och skänkt. Och varenda öre går till insamlingen. Jag har de två tidigare tillfällena stickat rosa Lovikka-vantar, och det blir det den här gången också. Det finns önskemål om både rosa och vita vantar så jag ska försöka hinna med att göra både och.

Idag var jag och handlade garn och den ena är redan påbörjad.


Fint besök

I dag har Julle haft det körigt. Först träffade han en Jaktgolden som höglöpte. Han blev så till sig i trasorna att han försökte med fel ände av den stackars tiken. Sen har granntiken också börjat löpa. Och på eftermiddagen kom Isa och Vilda på besök. Christina som har dessa två damer behövde lite hundvakt så de ska dessutom stanna över natten. Julle ligger just nu nedanför mina fötter, helt utslagen.

Här kommer bild på Vilda 4 månader och Isa 5 år.


Kors i Kapernaum

Jag har papperspysslat! Det har varit dåligt med det den sista tiden. Men pysselträffen gav mersmak och inspiration helt klart. Sen har ett par kinesiska tidningssidor som jag sparat, legat och tittat på mig ett tag. Det är tidningssidor som jag fick saker inslagna i när jag var i Malaysia. Lite torrchalk och kladd med chalks och distressdynor gorde det hela bättre. Däremot är jag missnöjd med bladen och blommorna. De borde jag låtit bli.


Billigt är bra!

Med tanke på mitt förra inlägg så fanns ju nu behovet av ett par nyajeans, så jag gav mig iväg till Skärholmen i går. Jag har aldrig varit något märkesfan som tycker att ett par jeans får kosta 1000:-. Faktum är att jag tycker att 400:- är mycket för ett par. Nu vet jag att det är vad ett par vanliga jeans kostar på tex HM eller KappAhl och att det anser de flesta som billigt. Till min glädje hittade jag ett par som satt bra på Axelssons slutrea för 150:-. Köp 3 betala för 2 dessutom.

Fast 3 par ljusgråa jeans kändes tråkigt. Men då kom jag på att jag hade gammal textilfärg liggande hemma och vips hade jag ett par ljusgrå, ett par mörkblå och ett par svarta för 300:-. Helt min melodi msn smileys


RSS 2.0