Mara-alster 2

Fotona på LO:n nedanför är från en Kretaresa från 2 år sedan. Vi ska åka till exakt samma ställe i år, så det kändes som om det var dags att scrappa bilderna innan nya tas. Jag älskar solnedgångar som många andra, och tar ett och annat foto. Fotot på killarna framför solnedgången är jag extra förtjust i. Jag tycker det utstrålar ledighet och semestermys lång väg. Jag ska försöka komma ihåg att få till en liknande bild när vi är där i sommar, så att jag kan scrappa de två tillsammans vid tilfälle. Då jag får en 2 års skillnads-LO.


Mara-alster

Jag brukar ju inte vara så fasligt produktiv normalt. Jag är en väldigt långsam scrappare. Så den här gången försökte jag intala mig själv att låta bli att tänka så mycket, och sitta och flytta runt sakerna i all evinnerlighet. Det fungerade ganska bra för jag fick 4 Lo:s, 1 kort och quickutsförvaringen gjorda.

Först ut är en LO med min käre make som motiv


Mara-trött

Nu är jag hemma från maran i malmö. jättekul har det varit, men ack så slitsamt. Nu känns det att man inte vilat som man behövt. Men det brukar det vara värt ändå.

En sak är jag dock arg över. Jag skulle fota mullvadshögar för att visa sönerna, och när jag kommer ut så har trädgårdsmästaren plattat ut dom. När jag senare äntligen hittar et ställe med högar, så har batterierna i kameran lagt av. man kan ju få spunk för mindre.

Nu ska jag dricka en kopp efterlängtat te, titta på några sidor och sen krypa till kojs. Natti

Här är en lånad bild

WOW

Återbruk är ju bra. Om World of Warcraft är bra eller inte råder det delade meningar om här i huset, men lite nytta av ungarnas spelande fick jag ändå. När de köper speltid får de kort i tunna DVD-fodral, och de visade sig bli användbara. Jag behövde en förvaring för mina cockiecutter-alfabet Fiesta. Jag hade ingen lust att köpa en svindyr förvaring, så jag gjorde en egen. Lite självhäftande magnettejp så var det färdigt. Nu återstår bara att dekorera och fixa till utsidan. Det blir ett bra projekt att ta med till helgens mara i malmö som jag åker till i morgon.


Var ? : (

Var är våren? Jag längtar så...

Stolt!

I dag har sonen varit med på TV4 nyhetsmorgon direktsändning med sin mattegrupp. De visar en dans som är ett projekt de gör i skolan om dans och matematik. De är andra gången som de fått visa upp den här dansen, och förra gången var på Nordiska muséet.

Då får man vara lite stolt eller hur!?

Klicka här så kommer ni till inslaget.

Den som spar, hon har...

Vad gör man när tikskyddet är kladdigt och luktar skunk? Tvättar det så klart! Men medans det torkar behövs ju nåt annat. Fick ett kanontips av Åsa-Linda att använda blöjor och klippa hål för svansen.
Ett paket up&Go fanns kvar sen Jonas var liten. Ja jag vet att han är snart 12 år och att jag är en riktig hamster, men se så bra det var denna gången.
Tror tom att det är ett rätt effektivt skydd mot en parningsattack. Inte om man lämnar dem ensamma så de kan bita sönder blöjan såklart, men om man nu bara vänder ryggen till 30 sekunder. Inte verkar hon speciellt bekymrad över fina byxan heller.

Grattis på 2 års dagen Julle


I dag blir han vuxen lillgubben, hela 2 år. Men han har helt klart barnasinnet kvar och mycket leklust.

Den bästa presenten han fått är med sannolikhet "lillasyster" Nikki. Det är en fröjd att se vad roligt de har tillsammans. Fast det är klart, han har ju fått det jobbigare också. Han måste vakta leksaker, ben, mat, katter och andra saker som kan vara bra att ha. Och säga till henne när hon inte uppför sig som han vill. Men jag tror att det mesta är positivt med att ha en hundkompis.

Idag ska det vankas extra god mat och någon pipleksak som han kan få leka sönder. Nåt riktigt äckligt ben med vom som han kan få ha ute kan det nog också bli.

Grattis mattes älskade Jullegubbe!

Födelsedag

Japp, idag fyller jag 44 år, och jag bregiper inte hur det kan stämma. I huvet är jag ju inte äldre än 35 känns det som. Men att äldste sonen nästa år får köra moppe, och att spegeln är så elak gör att man blir påmind dock. Men jag tycker att det är en bra ålder. man är tillräckligt gammal för att skita i vad andra tycker!

I min brevlåda trillade det ner ett underbart kort från Lena. Hon är matte till Nikkis syster Twixie. Jag blir alltid lika glad när det trillar in ett handgjort kort. Speciellt från någon jag inte ens visste gjorde sådana. Nallen är broderad dessutom, så det är extra mycket jobb bakom det.



Och i föödelsedagspresent från min kära familj fick jag en trådlös mus till min bärbara dator. Nu behöver jag inte oroa mig för att knäcka USB kontakterna på datorn längre. Ta en titt på den lilla, lilla USB-kontakten. Sticker knappt ut alls.


Tsuno-Kobako

Som en ursäkt att kunna glida förbi pysselrummet och strunta i röran för ett tag pysslade jag lite på köksbordet. I dag trillade det nämligen ned en origamibok i brevlådan. En födelsedagspresent från min faster i Basel. I den fanns det flera roliga boxar och kuvertliknande vikningar. Jag valde en som heter Tsuno-kobako. I boken står det så här: This traditional model is often used to hold sweets and so on.


Kaos

Nu har jag gått in i pysselrummet flera gånger med ambitionen att städa ordentligt. Varje gång fastnar jag i nåt litet projekt, som tex stämpelsortering, ordning bland pennor etc. Det övergripande kaoset bara ökar, och ökar. Kommer jag någonsin att få ordning på mitt pysselrum? Återkommer med rapport.


Dagen efter insatsövningen

Sitter i soffan mest och slösurfar idag. Lite trött efter gårdagens drinkprovning och allt skrattande.

Jag har en vän som är polis, och hon roade oss med att visa hur en insatsövning gick till. Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna se en svensk polisdeckare utan att bli full i skratt. Vi fick oss till livs vad "kik bakom hörn", "kik bakom eget hörn", "tremeterskik" och "tempoväxlingar". Det låter inte så kul, men att se det live göras av en galen 44-årig trebarnsmor får skrattmuskeln att skrika  om övertidsersättning.


Mina kära vänninor hade köpt present till mig också. De vet precis vad jag går igång på. Och nej, det är inte ett eget bollhav, det är tuggummikulor!


Drink


Nu ska jag på tjejmiddag, med tema drinkar. Undras hur det ska sluta? Vi ska bjuda varandra på varsin drink, och eftersom vi är 5 st så blir det ju minst 5. Jag har ingen aning om vad jag ska göra, men har laddat med olika juicer och Renat. renat borde passa till vad som helst, så jag får väl blanda på känn.


[drink.jpg]Mojito

Disco

Titta vad som hittat hem till mig  evil grin smileys



nu fortsätter jag att sukta efter Storybook.

Protest

Nu är jag så äckligt trött på detta jä..a lappmögel (snö), och denna vinter. I ren protest tänker jag visa blommor från trädgården. Jag vill ha vår, NU!!

Eldkaprifol som samsas med.....



.......Rosa Helenae (Honunsros)


De klättrar tillsammans på ett gammalt dött körsbärsträd


Noskvalster

Noskvalster


Veterinären tror att det bor spindlar i Julles nos. Inte konstigt att han tycker livet är bedrövlligt, det skulle jag också göra om det bodde spindlar i min näsa.
Han har varit piggare idag, men fnyst lika mycket som tidigare, så det var nog bra att vi åkte iväg till veterinären och kollade upp honom. Veterinären var jättegullig, och hanterade Julle riktigt varsamt. Han som annars brukar tycka att det är läskigt att gå till farbror doktorn, gav  henne tom en puss. Hon tog sig tid att låta honom lukta på henne och alla saker hon plockade fram. Godis fick han av henne flera gånger också. Inte ett enda morr eller försök till att komma undan gjorde han.  Jag kommer helt klart fortsätta gå dit.


Julle är sjuk

Min lille hundskrutt är förkyld. Näsan rinner och han är allmänt störd över situationen. Svansen hänger ledset och fy så eländigt han verkar tycka att det är. Han äter och dricker i alla fall, och febern är inte speciellt hög. Nåja, jag ska i alla fall ringa veterinären i morgon.


2 nya kort + 2 snabba

2 till kort gjorda där motiven är färglagda med Promarkers. Inte för att jag tycker att det blir lika bra som när man färgägger med distresser, men det går ju fortare.





Sen 2 snabba födelsedagskort med sedelficka. Har man ont om tid, är det bra med stickers. De är till sönernas kompisar som bägge ska ha kalas i dag.






Första bokstaven

"Första bokstaven"


Hittade det här i Babsans blogg och tyckte det var kul. Vissa saker var riktigt knepiga innan jag kom på vad jag skulle skriva, färg tex. Jag har dessutom valt att skriva en kommentar efter för att jag tyckte det var kul.


............................................................................................................

Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5

personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första

bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du

får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha

namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då

om ni heter lika). Lycka till!



1. Vad heter du?: Helena (Efter min mormor minsann)

2. Ett ord på fyra bokstäver: Häst (Har man gränslat ett antal)

3. Flicknamn: Henny (Ett sött namn tycker jag)

4. Pojknamn: Hans (Heter en av mina söner i andranamn)

5. Yrke: Hortonom (Verkar roligt tycker jag)

6. Färg: Honungsgul (Färg på H var knepigt)

7. Klädesplagg: Halsduk (Får inte vara stickig)

8. Mat: Hummus (Gottgottigottgott)

9. Sak i badrummet: Handduk (Hängarna brukar gå sönder)

10. Plats/stad: Hallsberg (Det är alltid byte i Hallsberg)

11. En orsak att vara sen: Halka (Speciellt Stockholmare utan vinterdäck)

12. Något man skriker: Hit! (Fast man ska inte skrika det åt en hund med luddöron, jag vet)

13. Film: Hair (Den var bra första gången jag såg den....)

14. Något man dricker: Hallonsaft (Saft, saft, hallonsaft. Bättre saft har  ingen haft...)

15. Band: Housemartins (Där delar av bandet sen bildade det underbara "Beautiful South")

16. Djur: Hundar (Som på senare tid invaderat vårt hem)

17. Gatunamn: Herrängsvägen (Här har jag bott)

18. Bil: Huyndai (En Atos hade det nog blivit om inte Toyotan dykt upp)

19. Sång: Heroes (Bowie kommer alltid vara bäst)

20. Känd person: Hanna Montana (Påverkad av ungarna, jag? Näää.....)

Hallelulja, jag har pysslat kort

Fick för mig att jag skulle måla lite motiv med Promarkerpennorna som jag vann på POG förra året. Och sen blev det tom några kort när jag ändå var i farten.




Ljuset, det härliga blå ljuset.

Äntligen är det mars!   I dag går solen upp 06:41 och ner 17:19. Faktum är att ljustimmarna idag motsvarar vad vi hade i början av oktober. Inte konstigt att livsandarna så smått och sakteliga börjar vakna till

Jag får äntligen avnjuta "min" Ek i det fantastiska blå ljuset.


Hajpyssel

Den här gången på scrappa min bild hade jag turen att få scrappa åt Miaphu. Hon har kampfiskar som hon brukar kalla för sina hajbarn. Jag fick genast lust att scrappa bilder på hennes små hajar och idéerna började studsa runt i hjärnan.

Först blev det en akvarie-inspirerad, och sen en hajenfilm-inspirerad. jag hade verkligen jätteroligt när jag gjorde dessa. Tack Mia för lånet av bilderna!

betta.jpg picture by miapuh

hajk1.jpg hajknodd picture by miapuh

Tröstshopping

Efter den trista fredagsförmiddagen så slog jag på stort och bjöd ordentligt på en rar liten die på tradera. Den är väldigt svår att få tag på ,så att jag skulle få betala en vacker slant var jag beredd på. Och betala fick jag även om det inte vart så blodigt som det kunde ha blivit.

Denna lilla sötnos blev det, kitten KS-0182


RSS 2.0