Modevisning nr 2

Jag blev bjuden på en modevisning till tilsammans med mamma när jag var i Halmstad. Den här gången var det kläder av en designer som heter Angela Alexandersson som driver attractive & adoreable. De satsar på kläder till fest och andra roliga tillfällen. Snygga kläder i enkla snitt med roliga detaljer.

Jag blev speciellt förtjust i dennaHär är ett par bilder från visningen
Julpåsar

Hittade jättefina julpåsar för 3 kr st på GeKås. Knappt man kan köpa julpapper billigare. nu ska jag bara hitta passande julklappar att stoppa i påsarna.


Wilma Långstrump

Så heter stämpelmotivet på det här kortet. Det är ett bidrag till en tävling för länge sedan hos kortmakaren som har gjort stämpelmotivet. Utmaningen var att skapa ett kort efter en skiss i färgerna turkos, limegrön och rosa. Det var en utmaning för mig att skapa i så starka färger och jag blev nästan yr när jag var klar med kortet. Men ju mer jag tittar på det ju mer gillar jag det.

image98

Resepyssel

Jag var ju tvungen att ha något pyssel med mig när jag skulle vara hos mamma, annars skulle jag nog bli tokig. Nå, vad tar man med sig som inte kräver så mycket plats? Vanligtvis brukar jag ha med mig en virkning eller stickning, men inte denna gång. Uppstämplade motiv och akvarellpennor och tuschpennor blev det. De flesta av motiven blev faktiskt färglagda med tuschpennorna (brushables). Jag har hittat en teknik som funkar bra tror jag.

Nu har jag massor att göra när jag kommer hem. Få alla dessa motiv att hamna på ett kort.Hemåt

Nu bär det av hemåt till två och fyrbenta i Stockholm. Mamma är med som chaufför vilket känns väldigt skönt. En resa som förmodligen kommer att ta 5½ timme i stället för de nästa 8 som det gör för mig. Mammor är bra att ha hela livet.


Besöka pysselaffär = farligt

Jag och mamma var ju till Lektyg och Hantverk för att kolla in vad de hade. jag visste redan att de hade två saker jag länge velat ha. kruxet var bara att jag hittade ingen affär som hade båda sakerna inne, och jag ville inte kosta på frakt från två ställen. Nu visade det sig att här fanns bägge sakerna plus lite till. Jag kommer aldrig tomhänt ur en pysselaffär, så är det bara.


Modevisning

Min mamma är engagerad i en förening som driver en butik med rättvisemärkta varor. I dag var de engagerade i en modevisning där bla deras varor var med på "Alla hjärtans hus" här i Halmstad. Jag var nog den näst yngsta av de som var där. Den yngsta var en av modellerna.


Mamma ändrar planerna

Det blev ingen hemresa idag, och det är en trevlig anledning som gjorde att det blev så. Min mamma ville följa med, och hon kunde inte åka förrän på söndag. Hemresa på söndag alltså. Skönt för mig, för då slipper jag köra hela vägen hem.

Passar på att visa min mammas shopping från GeKås. Det är henne jag ärvt min pyssliga gen. Här är porslinsfigurer i olika skepnader som ska målas och brännas i specialugn. En sån ugn står faktiskt här i källaren hos mamma så nån gång ska jag prova på att måla nånting själv.


Twixie

I går var jag och hälsade på Nikkis syster Twixie och hennes kompis Yoshi. Ja, jag hälsade natuligtvis på matte Lena också. Foton i all ära, men det är mycket roligare att se hundar i verkligheten. Twixie är en mycket söt tjej som har mycket större intigritet än Nikki som gladeligen slänger sig över vem som helst och startar pusskalas. Twixie viftar glatt på svansen, men håller lite distans tills on har nosat av personen som kommer. Sen går det bra att både klappas och klias. Yoshi däremot är ungefär som Nikki. Jag fick många många pussar.

Här är ett foto på Twixie från igår. Söt, snygg shibatjej med jättefin färg


Ullaredsshopping forts

Uj uj, det blev ingen uppdatering igår. Krafterna var slut. Här kommer lite mer som utlovat.

Åldern har tagit ut sin rätt på de två äldre i familjen...Batteriladdare med ett lass batterier. Jag är storförbrukare på ljudböcker så det behövs att det finns laddade hela tiden.Scrapbookingavdelningen besöktes naturligtvis. Vad sägs om album för 25:- ?Eller blingstenar för nästan inga pengar allsFina näsdukar som inte är för snoriga näsor. Dessa ska bli kort och/eller hamna på ljus.Ullareds-race

Phu! Jobbig med rolig dag. Började med Panduro Outlet och sen vidare til GeKås. Har fotat en del här i mörkret, så ni får stå ut med en del dåliga bilder. Här kommer en del av det

Bilgranar med min favoritdoft som jag letat mig fördärvad efter länge. En gummihammare till pinnarna på utställningstältet och ett vinterset till bilen.Lite jox till vovvarnaNä, jag ska inte skura golv. dessa är perfekta till att torka blöta tassar och leriga pälsar.Lite blandat från kosmetikavdelningen. Mestadels till killarna hemma.Det här är ett klart impulsköp, men jag blev så himla nyfiken på hur och om det fungerar. Dyr var den inte i alla fall ca 50:- för att få sin nyfikenhet stillad.


Mer kommer senare/i morgon, för nu orkar jag inte lägga upp fler bilder.

Ullared! Here I come.

I morgon bär det av till Ullared. Där blir det naturligtvis GeKås men jag vill också besöka Panduros nya outlet. Gissar att jag kommer att visa upp lite fynd här senare.

Ferdinad Pichard

Ferdinand Pichard

Typ: Remontant, buskros
Färggrupp: 5
Färg: Strimmig karminrosa, rosa, vit
Doft: Stark
Härdighet till zon: 3
Blomtid: Medeltidig, kontinuerligtEn Lo som jag gjorde till en liftutmaning för en scraptidning. Den kom förmodligen inte med eftersom jag inte fått nått svar därifrån så jag det borde vara ok att visa den här nu.

Resa

Nu har jag precis landat hos mamma i Halmstad. Efter en nästan 8 timmar lång bilresa. Normalt sett kör man den här sträckan på 5 timmar, men inte jag inte. Jag är tvungen att stanna och vila i drygt två timmar på en rastplats. Jag har gjort den här resan förut så jag vet att det blir så och jag är väl förberedd. Täcke och kudde packas i bilen och kommer väl till nytta. Den här gången var det ju varmt, så täcke hade kanske inte behövts. Förra gången var det 5 minusgrader så då var det tur att jag hade det med. Jag önskar att jag hade en webkamera uppmonterad så jag fick se hur männsikor ser ut när de går förbi och ser mig ligga där helt utslagen till medvetslöshetens gräns. Nu väntar några dagar i moderns sällskap och omvårdnad.

Det går bra det här

Håller jag den här takten så hinner jag i god tid innan jul.


Julsäcken

Här har jag använt en stämpel som heter "Julsäcken" och kommer från kormakaren. Det är kul att använda samma motiv på kort med helt olika färger och få helt olika utséende.Skogen + Djuraffär + Lidl-shopping

Igår var jag och C i skogen med hundarna. Både tvåbenta och fyrbenta njöt i fulla drag.på väg till skogen sprang vi in på en djuraffär för att bunkra lite hunddgodis. Till vår glädje hade de fått in Julles favoritleksak i rätt storlek som varit slut jättelänge. Bäst att köpa 2 på en gång. Även en liten mini blev det av bara farten.På väg hem blev vi fikasugna så jag sprang in på Lidl för att köpa kakor till fikat eftersom det låg bäst till på vägen hem. Då hittade jag på de här fina banden, och de var naturligtvis tvungna att få följa med hem


Fönsterstämpel

Här har jag gjort kort med en stämpel i form av ett fönster med fönsterluckor. Jag trodde stämpeln var från Inkido, men hittar den inte på deras hemsida. Nån som vet var den är ifrån?
Och bakom luckorna döljer sig en Renstämpel från Penny Black


Och bakom de här luckorna en liten julhälsning.


Manikyr? Pedikyr? Tassikyr?

Ja, vad kan det heta när det gäller tassar?

Här filas i alla fall klorna efter klippning.


Apotekpost?

Apoteket har ny design på sina plastpåsar. Riktigt snygga! Så snygga att de skulle bli kuvert tyckte jag. Undras om de som får kort i såna kuvert tror att de fått reklam från Apoteket?


Mera jul

Ja det gäller att ligga i om man ska hinna ca 100 st till i mitten av december.

Det här är en kortbas köpt fär länge sedan på Tiimari. Sjävhäftande tejp och glitter i stjärnorna. Stämpeln är från WSD om jag inte missminner mig.Papper från Inkido, band och en jättesöt stämpel av okänt ursprung som jag fått av Elina.


Käraste syster yster

Hittade en bild på mosters FB som var så himla bra att jag måste sno den. Den visar kära syster i sitt rätta element. I en kohage. Hon jobbar med kor, värnar gamla utmjölkade kor, döper sina kor........ja hon gillar kor!


Näsdukar

Nä, jag tänker inte skriva om Svininfluensa eller förkylning. Servetter är bortglömd guldgruva för kortmakare. i alla fall servetter med motiv.

Jag har provat decoupage på en massa saker och även provat på kort. Just tekniken med decoupagelim funkar inget vidare på kort, måsta jag säga. Däremot självhäftande tejp fungerar utmärkt. Så här kan det se ut.


Närkamp

Det ser ju ut som om jag har badat katten igen, men så är inte fallet. Jag har varit i närkamp med en rosenbuske.


15 minuters

Uppvärmningen fortsätter. Dessa fick ta max 15 min, och då kom lådan med julband fram. Likaså QK-diesen och CB:n.


Kuvert C7 med Score Board

Jag gör ganska mycket kuvert själv av allehanda olika papper, och för ett bra tag sedan investerade jag i en Enveloper Score Board. En Score Bosrd är en platta med skåror som man lägger papper på och drar längs skåran för att få ett spår i pappret som man sen viker efter. Ett minus jag upptäckte, va att det inte fanns någon instruktion med för hur man gör C7-kuvert. Men skam dem som ger sig, så jag provade mig fram till rätt resultat. Så här gör jag:

Enveloper Scoreboard ser ut så här. (I fortsättningen förkortatd till SB) I den medföljer en massa beskrivningar på olika kuvertstorlekar.Jag skär till ett papper som är 15X15 cm. I det här fallet ett julpapper.Lägger pappret i SB:n och använder A1 på två sidor och B på en sida.Viker i skåran efter B-linjen och limmar eller använder dubbelhäftande tejp på kanterna (se de blå linjerna)Viker in de limmade sidorna efter skårorna som är gjorda efter a1-linjen. Nästan färdigt!Lägger kuvertet enligt bilden och använder B-linjen.Viker ihop. Färdigt!
Uppvärmning

Snart börjar julkortsruschen och som lite uppvärmning gjorde jag kort i A7-format. Snabbt skulle det gå också bestämde jag. Varje kort fick ta max 10 min och då är stickers bra!Dyrt kompostgaller

Jag behövde ytterligare kompostgaller, så det blev en sväng till Jula för att inhandla sådana. På vägen hem kom jag på att jag skulle åka förbi Lek &Lär (Fd Brio) och se om de hade nåt kul. Det hade de minsann. De har ett jätteroligt reatorg som jag gillar att besöka, så också denna gång. Man kan säga att det blev dyra kompostgaller....  Inte bra att de berättade att det är ännu mer rea nästa vecka

På bilden är det:
8 garnhärvor Lovikka-liknande garn, 100% ull
4 pkt kartongark A3 a 20 st
1 rulle snedlåband
10 rullar organzaband
5 Magic motivs
2 pkt Glue Dots mini
i påse rasselögon
nya blad till Shapecutter
En rulle bomullssnöre
1 påse blandat scrabbooking material (Glue Dots mini, Glue Dots glue roller + refiller, 6 burkar embossingpulver, 4 versacolor stämpeldynor, 18 rullar regnbågstejp, en påse minimosaic)

Allt detta för 600:-

Japansk matJag har blivit en erfarenhet rikare och en förutfattad mening fattigare. Japansk mat är ju gott och inte konstig alls. Det enda jag smakat tidigare är Sushi, och det gillar jag inte. Men det jag åt igår smakade bra alltihopa. Tror tom att Skaldjusceviche innehöll nån form av sushi men utan den där skumma smaken som de andra sorterna jag smakat.

Miso-soppa


Friterad Gyoza (pastaknyten fyllda med fläskfärs, vitkål, ingefära och vitlök)Skaldjursceviche (skaldjurskombination pilgrimsmussla, ishavsräka, king crab och sparris)
Yakiniku (tunt skivad stekt entrecôte)
Grönt te med sorbet (hallon & mango)


Japanska förberedelser

Ikväll blir det Japansk resturang för att fira tidigare nämnd 60-åring. Och det inspirerade till gårkvällens skapelse. Ett hårspänne i japansk stil.

Ett par svartmålade ätpinnar, lite ståltråd, dekorgummi, blommor och lim. Tadaa!!


60X2

I onsdags var jag och en kompis och gratulerade en uppfödare på 60-års dagen. Eftersom hon nyligen har fått valpar så hade hon ingen mottagning, men vi var välkomna ändå. Förutom presenter från klubben och några som hade samlat till en annan present så skulle vi ju ha kort med oss såklart. Jag fick äran att fixa dom. Eftersom det ena var från klubben, så var motivet rätt självklart. Shiba-No-Kai,s logga med shiba-huvudet. Det andra fick bli mer på känn.

Detta blev väldigt enkelt med ett "band" gjort av samma papper som kortbasen som lagts i en CB embossingfolder. Två smala band och lite blingstenar fick piffa till det lite.På det här har jag använt en smal folder från CB direkt på kortbasen. Sen lite spets och riven cardstock. Blombuketten är uppbyggd av blommor med stjälk från Kina där jag klippt av stjälkarna och färgat dom och knytit band runt. Sen arrangerat blommor ovanför i olika nivåer med hjälp av distanskuddar.


Ett monster

Vi har köpt ny soffa. Eller ny och ny, bättre begagnad är väl snarare rätt. Vår tidigare soffa var så sliten att det började gå hål på de mest slitna ställena. Maken tyckte att nu var det av nöden att skaffa en ny, och jag borde vara mest lämpad att hitta denna. Det var bara att ge sig ut i cyberspace och titta på olika soffor både på affärer och begagnatsiter. Blocket är en guldgruva helt klart, och jag hittade några objekt som jag vidarebefodrade för påseende till maken. En av dem enades vi om att kolla upp, och det var fortfarande jag som var bäst lämpad för denna uppgift tydligen. Jag larvade iväg till Solna och tittade och tyckte att det såg bra ut och de var väldigt lika de soffor vi redan hade, fast i mycket bättre skick. Sagt och gjort, affär gjordes och sofforna skulle hem. Då upptäcker maken att de är ju mycket större än de vi har hemma. Kommer de att få plats? kommer vi att få upp dem för trappan?

Nåja, allt slutade lyckligt och sofforna är på plats efter lite omfördelning av div möbler. Vad lär vi oss av detta? Jo att jag inte är lämpligast att ensam åka och titta på soffor. nästa gång får maken lov att engagera sig vare sig han vill eller inte.Julle godkände soffhörnan på direktenBästis

Äntligen har jag fått tummen ur och scrappat lite. Det är alldeles för sällan nuförtiden. Världens bästa terapi och samlingsforum för min stackars förvirrade hjärna.

Denna gången blev det en på Kalle och hans första bästa vän.


Kär hund har många namn

Jag satt här på kammaren och filosoferade och började tänka på vad jag kallar mina hundar egentligen. De heter ju Julle och Nikki, men är det verkligen det jag kallar dem jämt? Julle kan få heta Julleman, Jullegubben, Gubben, Gubbasen och Bubbasen allt efter behag. Nikki får höra Nikkipicki, Nikkedockan och Nikkidock allsomoftast. Man kan undra om de blir lite fundersamma ibland vad vi tvåbeningar håller på med egentligen.


RSS 2.0