Nedräkning

Just nu sitter jag hemma hos min uppfödare. Jag passar hennes hundar eftersom hon är på utställning. Samtidigt får jag en chans att gosa med Nikki som varit här ett tag inför att hon ska ha valpar. Jag är fodervärd åt henne och det innebär att uppfödaren skall ta 2 kullar på henne innan hon övergår helt i min ägo. Jag har istället inte betalat något för henne utan förbinder mig att hålla henne i god form och att ha henne tillgänglig för parning och valpning.

Detta kortet togs för drygt en vecka sedanOch detta togs idag. Hon växer så det knakar, och har tydligt drabbats av tyngdlagen


Hemma igen

Nu är jag hemma efter en liten tripp till natursköna Hälsingland. Ljusnans dalgång måste vara en av Sveriges vackraste platser. Rekommenderas varmt att turista i.

2½ dagar har bjudit på:

Hästridning
Umgåtts med Syster
Träffat mamsen
Träffat Svärsystrar
Träffat kusiner och annan släkt
Dollarstoreshopping (fast jag hade dålig shoppinglust konstigt nog)
Åkt runt och nostalgitrippat.

Låter mycket, men andå rätt avslappnat.

I morgon bär det av till Nyköpingstrakten.

Mjölktetra 2

Så här blev nr 2. Egentligen är det nr 1 då detta var den första jag gjorde. Nr 3 är på g, men den kommer att dekoreras lite annorlunda.


Sommarthriller


Det hela började med att vi bestämde oss för att köpa fritidshus i våras. Då familjen hade olika krav som behövde tillgodoses var urvalet lite begränsat i vad vi skulle titta på. Men sökandet började och vi åkte och tittade på en par lovande objekt. Ett fastnade vi för och gav oss in i budgivningen. Egentligen startade budgivningen på ett för oss för högt pris och det visade sig att vi inte kunde hänga med och fick ge upp. Det var ju inte roligt, men vi tittade vidare.

Jag skrev in våra önskemål på en mäklares lista och efter bara någon vecka dök ett intressant objekt upp som verkade passade oss. Vi hade en planerad resa söderut och på hemvägen tog vi oss en lite "smygvisning" för att se om vi tyckte det var bra. Det var det, och vi åkte på den riktiga visningen några dagar senare för att kunna titta inuti huset också.
På visningen var det kanske 3 par som var och tittade. Barnen var med, likaså morfar som ska var med i köpet. Alla verkade nöjda med vad de såg och vi pratade mycket med mäklaren och ställde massor med frågor. Det var bla frågeställningar om det skulle gå att köpa till en bit tomt då vi upptäckte att en del byggnader stod halvvägs ute på annan ägares mark. Hon berättade att marken tillhörde stamfastigheten som det här huset var en avstyckning ifrån den. Mannen som byggde huset var vän med ägarna och hade fått betala en symbolisk summa på 300 kr/år för mark han använde som inte tillhörde huset. Och det var ganska mycket mark på baksidan som användes men inte ägdes. Vi frågade om det skulle gå att köpa loss den biten. Hon sa att det skulle hon fråga, men stamfastighetens ägare hade dött precis men hon skulle kontakta ägarna av dödsboet. Under tiden vi stod och pratade med mäklaren ringde hennes telefon flera gånger, men hon valde att ignorera samtalen. – Bara någon som inte hittar vägen hit trodde hon. Och när visningen var slut dök en Merca upp med ett medelålders par upp. Min tanke när jag såg dem var: Jäklar, de där har pengar som gräs! 


På måndagen kontaktade vi mäklaren, och eftersom inga bud var lagda la vi det första budet på 825.000:- som var utgångsbudet. Sen startade en helt horribel budgivning på 23 bud mellan oss och just paret i Mercan som pågick under 3 veckor. Jag kastades mellan hopp och förtvivlan hela tiden och jag mådde skitdåligt pga nervpressen. I början lade de sig 10.000 över oss hela tiden. Vi kontrade med ibland samma eller la oss betydligt högre.  Vi gav oss vid 1.220 000:- och då var mina nerver och köplust på fritidshus slut för tillfället. 

När det nu inte blev nåt fritidshus till semestern så bestämde vi oss för att hyra ett i Sörmland en vecka, så det gjorde vi. Och en månad senare när vi var på en utflykt från det hyrda huset till Nyköping ringer mäklaren och säger att köparen har gjort sig ovän med grannen i en diskussion om att köpa loss den marken som jag berättade om tidigare, och har hoppat av. Är vi fortfarande intresserade. Många konstiga känslor rusade genom min kropp just då kan jag säga. -Ihhhhh, det finns kvar! – Nej, jag orkar inte med det här igen! Eftersom vi var i Nyköping där mäklarkontoret ligger åkte vi dit och pratade med mäklaren.

 

Hon berättade det lilla hon visste och att säljare skulle försöka komma till nåt avtal om marken med grannen och att de var villiga att sänka priset. Hon skulle återkomma på måndag. Det gjorde hon men utan en prisidé så vi la ett bud på 975.000 inklusive allt lösöre och bad henne återkomma om de var nöjda med det eller inte. Dagarna gick och vi fick inget svar.På fredagen vaknade jag av att jag fick ett sms där det stod: -Hej Helena, den andra budgivarna från förra omgången har vaknat till liv och funderar nu på om de är fortsatt intresserade också. Jag hör av mig så snart jag kan.

 

Jag kände bara att -Nej, detta orkar jag bara inte med en gång till. Försökte få tag på mäklaren och fråga vad det blev av säljarens motbud om de inte var nöjda, och att jag nog inte var intresserad av en ny budomgång. Fick inte tag i henne och började skriva ner min åsikt i ett sms, men han inte skicka det förrän hon ringde. Jag ställde frågan muntligt och då sa hon: Den andra budgivaren är inte intresserad och säljare skulle vara nöjd om vi kunde tänka oss att höja till 1.000.000. Efter en sekunds överläggning med maken sa vi ja!

 

Nu är jag alldeles slut! Men handpenningen är precis lagd och besiktning är beställd till på tisdag så om inget upptäcks på den så har vi äntligen fått huset.

 


Note to self: I framtida ev husköp eller försäljning ska jag inte stå som kontaktperson eller vara den som håller i budgivning etc. Maken är mycket mer lämpad för ändamålet!


Mjölktetra

Det måste tydligen till en utmaning eller en beställning för att jag ska komma igång med pysslet.

Den här gången har jag fått beställning på tre st boxar att stoppa presenter i. Jag fick anpassa boxen efter storleken på innehållet och då krävdes kartongark i storleken A3. Det begränsade färgmöjligheten lite grann, men gick bra trots allt.

Mallen till "mjölkkartongen" hittade jag här.


Vappar på G

Nu är jag till 99% säker på att det är valpar i denna "lilla" magen. Spännande värre. Den stolte fadern heter Explorer's V-Shouri men kallas för Sinus, och är en liten svart snygging!

Nikki tillbringardagarna med att ömsom slappa och ömsom käka av den goda maten som till hennes glädje ökat i antal portioner. En och annan promenad blir det ju också, men den gravida damen få bestämma takten


Kolmårdens Safari

I går fick vi för oss att åka till Kolmården och åka deras Safari. Att sitta i bil med AC kändes mer lockande än att knalla omkring i värmen. Jag måste säga att 600:- för 4 personer varav en räknades som barn var väl mastigt i mina ögon. Inte värt det med andra ord.

En arsint struts som ville jaga bort oss, och en ung björn som fick ett lekryck och klättrade 10 meter upp i ett träd på 2 sekunder var den bästa upplevelsen i Safarin.
Semester i Sörmland

Sen nästan en vecka tillbaka befinner jag mig i ett hyrt hus på landsbygden i Sörmland. Vid vägs ände faktiskt då den slutar här. Man ser inga grannar även om det faktiskt finns en ca 200 m härifrån. Över 2 km till närmaste asfalterad väg. Här är så lungt att det nästan är läskigt.

Vem behöver "sjöglimt" när man har den här utsikten från verandan?


Jag vann Stämpelgårdens utlottning

Stämpelgården hade en utlottning av deras nya stämplar i sin blogg. Jag blev en av 4 lyckliga vinnare. Den här söta stämpeln kommer att flytta hem till mig.

Jag tycker allt att pojken är lite lik Emil i Lönneberga.
Stämpelgården - Omonterad - S10 - Kärlek i luften..

Party party

Det har varit fest igen. maken fyllde år i veckan och ville ha lite party. han bärjade med att bjuda några ur släkten, men på midsommarfton ville han fylla på lite och bjöd de som var där också. På lördag förmiddag ringde de och sa att de ville komma, så planerade 11 gäster blev helt plötsligt 25. Men efter ett par turer till affären och lite bord och stolar från grannarna så var det löst.RSS 2.0