Nytt roligt från Provocraft, cuttlebug

Jag är ju barnsligt förtjust i Cuttlebugs embossingdies, och till min glädje har de släppt nya. Den här gången också som bårder. Hoppas att de släpper några nya bårder som dies också. Många nya läckra combos fanns det också, fast där gillade jag inte texterna som var med.
Många väckte habegär, och ska jag vara riktigt ärlig är några redan beställda i denna stund. Ett par av de som ska flytta hem till mig är:


 


Virkat.

En jätteduktig tjej på foumet, Tigris inspirerade mig att plocka fram pärlorna. Hon hade virkat med pärlor, och jag blev sugen på att prova på tekniken. Jättekul, men svårt i början. De första varven är riktigt trixiga. Nästa försök blir med tunnare tråd och mindre pärlor. Undras hur det ska gå? forum smileys


Slyngeln

Bjuder på en bild på vår (troligtvis) hormonstinna hund. Just nu tror han att han är minst lika stor och respektingivande som en Rottwieler. Häromdagen gav han sig på grannens Labbe som han tidigare haft som idol. Troligtvis för att hans flickvän var med.


Väskalbumets innehåll


Väskalbumet  jag visat tidigare var till vår yngste sons lärare som är den bästa lärare jag nånsin stött på. Hon har gjort storverk av ungen som nog ingen annan trodde på.

En del av innehållet (text) har jag suddat då det är väldigt personligt.


En shiba?

Jag blev förärad en beännpenna för länge sedan. Har inte nyttjat den mycket alls tyvärr, men nu fick jag för mig att göra en "Här vaktar jag-skylt" med en shiba på. Eftersom jag knappt kan rita streckgubbar, försökte jag kalkera av en bild på träskivan först. Inte var det lätt inte. Träskivan är ju inte helt slät och motivet svårt så pennan hoppade glatt omkring. Sen skulle jag bränna efter detta. Tja, om det blev likt en shiba eller inte vete fåglarna. En varg, Alaskan Malmute eller Sibirien husky är nog mer snarlikt. Får nog öva mer.


Min personlighet?

Ramlade över ett test på Elins blogg. Frågan är hur mycket som stämmer. Efter 41 frågor kom testet fram till att jag är:

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

En sak är säker. Säljare skulle jag aldrig kunna bli. Jag kan inte ens pruta när det är solklart att det borde göras.

Och enligt ett annat test på SvD om jag är pessimist eller optimist, blev det så här:


Alla har väl hört det klassiska uttrycket "är glaset halvfullt eller halvtomt?", men det är inte alltid vi inser kraften i att se på livet ur en optimistisk synvinkel. Det kan påverka allt från småsaker i vardagen till vårt val av partner, vänner, karriär och vår personliga lycka. Den lilla rösten som viskar "allt är möjligt" i stället för "det är omöjligt" kan guida dig genom livets prövningar.


En sann optimist är sällsynt och inte alltid uppskattad av omgivningen. Ofta fnyser vi åt de hurtiga duktigpellar som inte verkar påverkas av vare sig dåligt väder eller trafikstockningar. Hur kan de inte se världen som den är, full av irritationsmoment och orättvisor, frågar vi oss. Men sanningen är att optimisterna troligen vet att varken världen eller människorna som befolkar den är perfekta, de väljer bara att fokusera på det som är positivt. Denna inställning har sina fördelar: bättre hälsa, mer energi, ökad kreativitet och en allmän känsla av välmående. Men att vara optimist har också sina nackdelar. Överdrivet optimistiska personer kan lida brist på sunt förnuft och överskatta sig själva och sin förmåga. Men samtidigt ska man komma ihåg att överdriven pessimism kan leda till sämre hälsa, sämre relationer, känslor av hjälplöshet, depression och att man presterar sämre. Det bästa är att hitta en balans: en optimistisk attityd blandat med en hälsosam dos sunt förnuft.


 
Övergripande resultat
 64
  


Du är inte alltid optimist, men din optimistiska sida tar ofta över. Du är ganska realistisk och ser för det mesta saker för vad de är. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Du ska uppskatta och vårda den här sidan hos dig själv, den är en av dina styrkor.


Journalingkort

Jag var med i en swapp där vi skulle skapa ett antal journalingkort och byta med varandra. Titta var fina dom är!Tokigt

I min trädgård växer det. Här har det visst blivit lite tokigt.


Tröstshopping

Jag blev ju sjuk förra veckan i värmen. Jag tyckte nog lite väl synd om mig själv, för nu börjar "konsekvenserna" trilla in. Jag tröstshoppade alltså. Först ur är ett paket från Scrapmart som jag blev inspirerad av  forumet att köpa. Jag var inte bara sjuk, jag var lättledd också.Sen har det landat ett paket från Annas Scrapbooking som hade erbjudande. Jag är vääääldigt svag för erbjudanden.Borde jag ge mig själv köpstopp nu?

RAKat tack

Fast inte som det kanske låter Forum Smileys .

I pysselvärlden är en RAK en gåva. RAK står för "Random Act of Kindness" .

Goaste tokFnattan lånade en grej för ett tag sedan och skickade tillbaks den med en väldig bonus. Eftersom jag måste skämmas för hyreskostnaden om det skulle vara det, väljer jag att se det som en RAK .

En Rev-die hundar och massa roliga tickets.

Tack så jättemycket Fnattilainen!!


Scrapmaraton

Nu har jag speedscrappat nonstop i 4 dagar/nätter. Bara lite till sen är jag klar. Kommer snart i en blogg nära dig   Forum Smileys

Tröstpris

Jag kom ju delad 2:a i cyberpysslet med ett av mina bidrag (detta). Dock blev det ett av de 2 andra bidragen som blev valt som 2:a pristagare. Idag trillade det ner ett litet kuvert i min brevlåda från BlueEye, Alien Bling och Stämpelboden. Ett jättegulligt tilltag! jag fick tröstpriscigarette disposal bins


Väskprojekt

Håller på med ett väskalbum som ska bli en present. Riktigt roligt att jobba med, så jag funderar på att införskaffa nåt mer album. Det här kommer från Maya Road. Utsidan är målad med svart akrylfärg i 2 lager. Insidan är ett papper från det svart/vita mönsterpappersblocket från DCWV.

image148


Så här ser insidan ut. Alla sidor är inte klara än, men snart så.

image149

RSS 2.0