Marcus Birro

Snubblade över den här krönikan av Marcus Birro. Jisses vad karln kan uttrycka sig bra!

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1895260/

Vågade inte titta

I går natt stannade jag uppe för att titta på damernas final i curling. En av de få sporter jag gillar att titta på. När de var inne på rond 9 vågade jag inte titta längre. Jag får ibland för mig att det går bättre eller sämre om jag tittar. så då stände jag av tv:n och gick och la mig. Och se, när jag vaknade idag och kollade på nätet hade de vunnit. Jag blev så himla glad! Heja Team Norberg!!


Åter i Stockholm

Nu är jag tillbaka i huvudstaden. Gårdagen tillbringades i trevligt sällskap tillsammans med M och I. M var så galet gullig och åkte från norra GBG till Mölndal för att hämta mig. Sen skjutsade hon mig till I som bor i norra GBG , sen tillbaka till Mölndal för att sen åka till baka norr om stan. Det finns änglar helt klart.

Hemma hos I bjöds det på god lunch och trevligt umgänge i några timmar medans snön vräkte ner. Hundarna fick vara i trädgården och leka tills de tröttnade och ville in.

När jag sen kom tillbaka till hotellet gick jag en prommis med hundarna, och se då regnade set. Slask och plask. Och det vädret fick jag visst med hem för här slaskar och plaskar det också.

Här är en bild på I:s söta Smilla som var en riktig kelgris.


Mölndal

För lite drygt två år sedan startade mitt hundliv i Mölndal. Här bodde jag på hotell när jag fick Julle i min ägo från Kennel Lucky Dragon's. Nu är jag här igen med bägge hundarna i släptåg och maken. Jag tröttnade på att vara ensam hemma med barnen och tvingade maken att ta med mig på en av hans alla jobbresor, så nu ska jag vara här i 2 nätter.

Vad ska jag göra här då? Jo bara vara och miljöträna hundarna på olika saker. Bara att bo på hotell och resa långt med bil är saker som de normalt inte gör. Här finns också en hiss med fönster från golv till tak som vi åkt några gånger. Kanske tar vi en tur med spårvagn också för att träna även det. Men mest ska vi bara mysa och ta det lungt. Träffa hundfolk finns också på agendan.


Rosettsummering blev en ojämn fördelning

Man kan ju tycka att det är lite ojämn fördelning på prisrosetterna bland hundarna i familjen.
Nikki har ju en klar majoritet, och ändå är det faktiskt den gröna rosetten i mitten av Julles rosetter jag blivit gladast för hittills.

Och frågan är var jag ska göra av alla rosetterna? Än är jag inte så avtrubbad att jag vill slänga dom i alla fall.

Om jag summerar så har Nikki fått rosetter enligt följande vid 17 månaders ålder:


2 st BIS-valp (Shibaspecialen -09 och Cavaliersällskapet inoff -09)
1 st BIS-3 valp (SSUK Kung Bore inoff -09)
1 st BIS-4 valp (STOKK "Lilla Stockholm" -09)
1 st BIS-2 unghund (SSUK Kung Bore -10)
1 BIR (My Dog -10)
2 BIM (My Dog -10, SSUK Kung Bore -10)
3 CERT
2 CACIB

+ ett antal HP och CK som inte får plats

























Julle har som snart 3 åring:

4:e placering unghund  (WDS Circiut 2008)
1 CK
1 R-CACIB

+ 1;a pris och HP




Dagens skörd



I dag trotsade vi snöovädret och tog oss till SSUK:s officiella utställning Kung Bore, som denna gång hölls i Eskilstuna.

Nikki blev BIM och BIS 2 junior/unghund samt fick CERT

Domare Boo Lundström

Mycket tilltalande untik, vackert huvud med fina rasdetaljer, välformade vackra ögon, utmärkt kroppad, stark överlinje, mkt bra päls, rör sig väl, utmärkt temperament.




Energitjuvar

Bloggen är sorgligt eftersatt. Jag är den första att beklaga.

Just nu tar hundvärlden, hem och familj den lilla energikvot jag har. Inget pysslande här inte.

Det är jobbigt att arbeta i motvind. Tur man har vettiga människor runt ikring sig.


Jag vill ha

Titta! Provocraft har kommit med japanska embossingfoldrar. Vill ha!!!!!




Fjäril

Här har det inte hänt nåt på ett tag. Familj och annat har tagit kraft och tid.

Ett litet kort har jag gjort. Fjärilen är en bild som jag klippt ur från en dagstidning och limmat upp på styvare papper.


Pyramidkort

Nu har även jag provat på att göra ett pyramidkort. Det var kul, fast det tog lite tid.

Det ska levereras till en alldeles speciell läkare som jag haft förmånen ha ha som husläkare i hela 24 år. Hon har alla de egenskaper som jag kan önska av en allmänläkare. Hon lyssnar, tar sig tid, remmiterar om hon inte anser sig kunna själv och läser på och tar reda på det hon inte vet. En kanonläkare med andra ord. Måtte hon aldrig pensionera sig!

Inuti ska jag stoppa ett litet skrivet brev/kort och en påse karameller.



Så här ser det ut när "fyrkanten" lyfts av och kortet fallit isär.


Ultraljudsbild nr 2

Det blev en LO på andre sonens UL-bild också. Jag har ännu inte bestämt om jag ska ha någon journaling på den eller inte. Stämplarna är från Prima och heter "Build a Swirl". Bilden under LO:n visar stämplarna som ingår i det kitet. De svarta metallblomrankorna har jag köpt hos Panduro






Hårklämma

Jag plockade fram pärlorna igår för att ha något att pilla med medans jag skulle hålla sonen sällskap när han gjorde läxorna. jag blev sittande mycket längre än honom då jag blev så inne i pärlandet. Mysigt!

Det blev en hårklämma som jag tänkt ta tag i och dekorera länge. Blommorna har jag pärlat ihop efter eget huvud, men inspirationen är hämtad på nätet.


Dålig vecka

Nu börjar en tung vecka för mig. Det innebär bla att det kanske inte blir några inlägg här. Maken är bortrest i stort sett hela veckan och det brukar betyda att jag inte orkar med så mycket annat än att få hemmet att gå runt hjälpligt.

Håll tummarna för att det inte kommer mer snö så att vi blir inplogade. Så här ser det ut utanfär staketet redan. 3-4 meter hög vall. Snart rämnar väl hela skiten och trillar in på tomten.


RSS 2.0