HemkomstförberedelserI går var jag till Farsta och inhandlade en ny Biabädd. Inte för att vi lider brist på hundsängar i det här huset, men naturligtvis vill de ha samma bädd. Jag hade sån tur att affären hade 25% på alla tillbehör så det blev lite annat smått och gott också. En reflexsele att ha på landet så inte jägarna kan missta sig på att hunden är en räv. Jag har en tidigare, men har ju två hundar. Vattenskålar till bur blev det också.Nu är jag väl förberedd inför att vi ska få tillbaka vår prinsessa efter 10 låååånga veckor.

Valparna 6 ½ vecka

I helgen fick jag äntligen träffa Nikki och valparna.

Uppifrån och ner:

Herr Lila, Herr Blå, Herr Grön, Fröken Röd, Herr Gul & Herr Svart
Bandförvaring

Jag är dålig på att använda band när jag scrappar eller gör kort. Och jag har upptäckt att jag ofta använder samma band om och om igen när jag väl gör det. De band jag ofta använder är på rullar och är synliga i sina lådor då de hänger över kanten på dom. Kanske använder jag mina band bättre om jag har dom synliga?

Detta skapade en idé om en ny bandförvaring med hjälp av sortimentlådor som är under uppbyggande. Som jag har gjort nu är det meningen att det ska gå att dra ut banden och klippa av den bit jag behöver. Om inte det kommer att fungera bra så blir det upptejpade bandbitar på lådorna istället och uprullade band inuti. Då får jag lov att öppna lådan först vilket skulle vara ett minus, men jag kommer i alla fall att se banden och förhoppningsvis få inspiration av det. Inuti har jag gjort fack med hjälp av styvare pappersbitar som jag klippt jack i och trätt på varandra.Närbild


Valparna 5 v

I dag är valpar na 6 veckor gamla. Meningen var ju att jag skulle ha åkt och hälsat på dem i helgen som var med det blev inget av. Julle blev ju sjuk och inlagd och sen vågade jag inte åka dit ifall jag skulle lyckas släpa med mig nåt virus till valparna.

Så här såg de ut för ungefär en vecka sedan.Unge Herr BlåUnga Fröken RödUnga Herrarna Gul, Grön, Lila och Svart


Julle bättre?

Efter en plågsam natt i ovetskap ringde veterinären med budskapet om att han var bättre. Inga kräkningar eller diarréer under natten och han hade provat äta lite. Efter lite diskuterande beslöts det att jag skulle hämta honom på eftermiddagen så att han fick dropp under dagen.

Halv 3 fanns jag på plats för att hämta ut min lilla Jullegubbe. Han blev hiskeligt glad att se mig men var samtidigt så otroligt kissnödig efter allt dropp att han inte visste hur han skulle göra.

På kvällen var han lite pipig en stund, och jag misstänker att han hade magknip eller ont någon annan stans. Och han hade diarré i små mängder vid 2 tillfällen. Att han inte hade diarré när han var på sjukhuset tror jag beror på att han helt enkelt inte hittade någon plats att göra nr 2 på. Det är ju inte så att han har sprutande diarréer utan att det som kommer ut är löst och slemmigt. Jag har i alla fall inte behövt gå ut med honom i natt vilket jag hoppas är ett bra tecken även om han var lös i morse också.

Jag har haft telefonkontakt med djursjukhuset nu på morgonen och de tyckte att jag skulle fortsätta med dietmat i små mängder och pro-kolin trots diarrén, så då försöker vi med det.

Jag har också sett till att jag kan kolla hur mycket han dricker genom att mäta hur mycket vatten jag hällr ner i vattenskålen och hur mycket som finns kvar när jag byter vatten. Om inte det har dunstat bort jättemycket har han druckit 3,5 dl mellan kl 16.00 i går till 09.00 i morse. Dessutom blandar jag vatten i den lilla mat han får så han får i sig lite vätska den vägen med.

Sjuk Julle : (Julle har ju varit halt en tid. Eller halt och halt ingenting syns när han går eller springer det är bara när han står still som han avlastar vänster baktass. En veterinärtid var bokad i nästa vecka....

I går blev han dålig i magen. Och fast dörren var öppen så hann han inte ut.

Tidigt i morse halv 5 vaknade jag av att han bökade runt i bädden. Det visade sig att han försökte komma ur den men lyckades inte på egen hand. När jag hjälpte honom upp så vek sig bakbenen och jag fick bära honom ut för att han skulle få göra det han behövde. Och, jo, han var fortfarande dålig i magen.

Med en nästintill halvförlamad hund var det bara att vänta in att djursjukhuset skulle öppna. När jag väl kom dit fick Julle så pass mycket adrenalinpåslag att han efter ett tag kunde stötta upp sig med bakbenen. Det var ju skönt mitt i allt elände.

Efter ett par timmars väntan kom veterinären och då kunde han tom gå. Och det blev böjprov och klämningar här och där. Han kunde nu springa igen och gå utan att halta nämnvärt. Däremot upptäcktes det att han inte verkade ha full kontroll på tassen och att han har någon form av nervpåverkan.

Ny tid till ortopeden och diet för att få ordning på magen. Det återstår att se var ifrån nervpåverkan kommer, men alla reflexer i benet fungerade. Men tassen fungerar helt klart inte som den ska.

Uppdatering kl 19.00

Julle blev sämre efter ett par timmar hemma. Han började kräkas och blev vinglig. Vi åkte in igen och då hade han bleka slemhinnor, hög puls och var ordentligt påverkad. Han är nu inlagd på Södra Djursjukhuset med dropp. Förhoppningsvis ringer ingen därifrån förrän i morgon mellan kl 11 och 14 då det är bestämt att de ska ringa. Jag hoppar till så fort telefonen ringer just nu och vågar knappt svara.


Årstidstäcke på mitt vis

MYSA GRÄS Täcke, värmegrad 1  Längd: 200 cm Bredd: 150 cm Fyllnadsvikt: 400 g Totalvikt: 650 g

Jag har länge funderat på ett årstidstäcke från IKEA som består av två täcken som man kan kombinera eller ha bara ett. Min tvekan har bestått i att jag har funderat på om det knölar ihop sig eller trasslar in sig i varandra.

Till landet  köpte jag några superbilliga täcken för 25:-/st från IKEA för att klara oss den första tiden innan vi har bott in oss och känt efter hur behovet av olika ting ser ut. Första natten satte vi inte på värmen i huset, och Jonas klagade på att han hade frysit och varit tvungen att ta på överkastet mitt i natten.

I går tog jag två av dessa täcken och gjorde ett sk. årstidstäcke. På det ena sydde jag ett flertal knapphål längs yterkanterna och på det andra knappar på motsvarande ställen. Det verkar fungera bra och nu ska sonen få prova det på landet i helgen. Varmt verkar det bli i alla fall och till en kostnad av 50:- + knappar som jag hade hemma så gör det inget om det inte verkar bekvämt.


Julkort

Pysseltagen verkar inte riktigt infinna sig trots att jag försöker. Har väl för mycket annat i huvudet tänker jag. Ett par stycken knåpade jag ihop. Inte de bästa jag gjort, men det blev nåt i alla fall.Alla sätt är bra, utom de dåliga...


Primiärhelg

Första helgen på landet.

Det började ju mindre bra....
Vi skulle möta säljarna ett par timmar innan vi skulle till mäklarkontoret för att skriva på alla papper, betala och få nycklarna. Vi kom iväg i god tid men hörde då på radion att E4 var helt avstängd vid Moraberg, Södertälje pga en trafikolycka. Det innebar att ta småvägar för att överhuvudtaget komma neråt eftersom köerna sträckte sig ända upp till oss. Vi kom i alla fall fram ca 20 min innan vi var tvungna att åka vidare till mäklaren, men hann ju inte fråga och gå igenom allt vi tänkt.

Väl hos mäklaren gick allt smidigt och fort och snart var jag på väg tillbaka till huset medans maken for tillbaka till Stockholm för att jobba klart och hämta barnen. Väl där packade jag upp det vi hade med oss och vädrade och bäddade alla sängar.

På kvällen lagade maken mat och sen satt vi på altanen tills vi inte såg nåt mer pga av mörkret.

Lördagen spenderades först på taket till gäststugan för att ta bort massor med mossa. Sen åkte vi och hälsade på Nikki och valparna. När jag skulle börja fotografera var batterierna i kameran slut. Så jäkla typiskt mig!

På kvällen åkte maken och barnen tillbaka till stockholm och jag stannade och mös med Julle till söndag eftermiddag.

Alldeles strax åker jag och maken dit för att lämna lite saker och kolla vad hantverkarna gjorde där i måndags.

Dessa är inköpta. Hoppas de ser trevliga ut med mat på också.

DINERA Servis 18 delar brun

RSS 2.0