UL-bild

Kallt så in i.....

Vacker dag med snö och solljus är man ju inte så bortskämd med. Men eftersom det bjuds på idag så gick jag ut med kameran för att fota hundarna. Efter 5 minuter var jag stelfrusen om fingrarna så jag var tvungen att gå in. Huvva!!!

Skulle ge rätt mycket för en uppvärmd skoteroverall just nu. Jag måste nämligen ut på promenad med 4-beningarna alldeles strax.


Stämpel på Lidl, göra egna minitextstämplar

Just nu kan man köpa en "gör det själv stämpel" på Lidl för 39,90. Förutom att det är väldigt billigt kan man dessutom använda stämpelfonterna till att göra egna textstämplar i miniformat. Lagom storlek att stämpla på små tags etc. Pilligt är det, men fungerar bra. I stället för snapstamps kanske som ju inte finns att få tag i längre. 

Jag klipper helt enkelt bort plupparna på baksidan av fonterna och fäster dem på något (plexiglasskiva, liten bit trälist etc), och stämplar.Jag har lagt en versamarkdyna brevid för att man ska få en uppfattning om storleken på texten. Texten är inte rak, för jag hade lite bråttom när jag skulle fota.


När man mejlar - Lite nätetikett
Jag har en längre tid funderat på hur och varför vissa gör som de gör när de vidarebefodrar mejl eller skickar samma mejl till flera personer. Hur många mejl har man inte fått som oredigerade kommer med mejladresser till hur många som helst till de som tidigare vidarebefodrat mejlet, och i flera led dessutom.

Eftersom jag varit tvungen att byta min mejladress för att den kommit ut pga virus på andras och min egen dator. Också för att min mejladress funnits på forum som blivit hackade, är jag numer vaksam och försiktig med var och när jag lämnar ut den. Jag vill helst slippa byta mejladress igen för det är krångligt och tidskrävande.

Uppmaning till alla mejlare där ute.

Skall ni vidarebefodra ett mejl: Rensa bort de gamla mejladresserna överst i mejlet samt all ev företagsinfo eller reklam längst ner.

Skall ni skicka samma mejl till flera: Använd funktionen hemlig Kopia så syns inte alla mejladresserna till alla ni skickar.Kreativ utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse från Maria AKA Kvasthilda - TACK raring!!

Med detta ska jag:

Kopiera utmärkelsen till min blogg.
Länka till personen/personerna som gett mig utmärkelsen.
Berätta sju intressanta saker om mig själv.
Välja sju andra bloggar att ge utmärkelsen till och länka till deras bloggar.
Lämna en kommentar i deras bloggar att de har fått utmärkelsen.

Sju saker om mig själv:

1. Jag är trots alla orsaker att inte vara det, nöjd med livet.
2. Jag är godisoman, företrädelsevis salrlakrits.
3. Lider av emetofobi sen barnsben.
4. Har tillbringat en tid i Tanzania som barn, eftersom min pappa bodde där.
5. Är en mix av Skåning och Hälsing som blev en Stockholmare.
6. Gillar inte vintern av många anledningar
7. Mitt hjärta klappar extra för djur och barn.

Jag ger den här utmärkelsen till alla som läser min blogg, och vill ha denna utmärkelse. Kopiera på.

Skateboardshiban som LO

För ca två år sedan visade jag upp ett trick som vi hade lärt Julle. Nu har bilderna på tricket blivit en LO. Jag får nog inse att jag är en scrappare som scrappar i en enkel stil, även om jag försöker bli mer avancerad.Här är videoklippet jag visade då för två år sedan.Rolig bildsvit

Den här bildserien knäppte jag för nästan två år sedan när jag tränade med Julle. Jag hade köpt en ny sorts godis som visade sig vara alldeles för stora i storleken för min prins lilla gap. Han ville äta upp snabbt för vi tränade ju, och det skulle säkert komma mer belöning så det var bäst att skynda sig. Att han hade ett fasligt sjå, syns ju på bilderna.80 tals nostalgi

Det här är verkligen nostalgi för mig. 1986 och 21 år ung. Åh, det var tider det.....

Falco

JeannyComing Home (Jeanny Part 2, One Year Later) 

Bättre än 1:anProvat att göra kort i vintage stil

Efter allt inspirationssurfande har jag velat göra ett kort i vintage-stil. Jag har länge velat göra ett själv faktiskt efter att ha sett alla fina alster som andra gjort, men inte känt att jag har det rätta handlaget. Nu har jag i alla fall provat på. Jag är halvnöjd kan vi säga, men om jag övar kanske det blir bättre.

Pappret med text på är en gammal bok som jag köpt på loppis för att använda på kort mm. Det skär i hjärtat att riva ur sidor ur en bok, och speciellt i en som är tryckt 1895. Men jag får övertyga mig själv att det är ok eftersom den var trasig från början.


2 år sedan

I dag är det två år sedan vi hämtade hem vår älskade lilla Julleman. Konstigt nog scrappade jag en Lo med korten från när vi hämtade honom bara för ett par dagar sedan utan att tänkte på det. Upptäckte det i går, så det passar ju bra att visa upp den idag.

Han har verkligen stulit mitt hjärta, den här lilla rackaren.


Japaninbromsning

Det här är en Lo om Shibaspecialen på Världsutställningen som hölls i Stockholm 3:e juli 2008.

Newbe som jag var i hundvärlden behövde jag lära mig hur man egentligen ska göra på utställningar. Som tur var anordnade shibaklubben utställningsträningar i huddinge som var gratis tom. Där fick jag lära mig allt om "Diorväskor" och hur Shibor visas i japan. Jag lärde och övade, och det gav resultat. Faktum var att min lille vovve fick en 4:e placering i unghundsklassen med omdömet excellent vilket inte alla hundar fick minsann. Tro om det var min "japaninbromsning" som gjorde susen.BG-papper, Diesel alpha med skuggor, blingstenar, tassbrads, QK notebook sheet.

Gullegull

Jag som bara har killar få ju sällan anldning att skapa LO:s med rosa, spetsar och gullegull. Nu slog jag till när jag hade ett kort på Nikki som valp. Kortet är från samma dag som vi hämtade hem henne.


Min bara min

Jag har kommit igång att scrappa hundbilder minsann. Kul att kunna kombinera två intressen. Här är en bild på Julle där han vaktar en leksak så inte Nikki ska ta den.

När Nikki kom till oss för drygt ett år den så var inte Julle så där äverförtjust i början. En ohängd valp som ska ta mina saker och får mattes uppmärksamhet. Först försökte han vakta hela leksakslådan. Efter nån vecka var jag så elak att jag hällde ut den och spred ut sakerna. Då klarade han inte av att vakta allt till slut, så han valde att vakta råttan som om den vore värd sin vikt i guld.

Jag har scrappat den här LO:n med en annan LO som förebild. Den finns här hos Pion Design


Tävlingsbidrag, Stämpelstudion

Inspirationen kom igång minsann. Även här blev det ett tävlingsbidrag. Den här gången till Stämpelstudion i mina favoritfärger.


Scrappat efter Blommans skiss

Inspirationen har kommit igång. Får verkligen hoppas att den håller i seg. Att skapa är vitaminpiller för hjärnan och själen.

Den här gången plockade jag fram en skiss från min samling sen många skiss-swappar. Valet föll på Blommans skiss med utmaningen att blinga till det.
Jag är särskilt nöjd med färgmatchningen av kortet. Ett gammalt BG-papper passade perfekt. Blingade till texten (QK Storybook) med glitterlim och extra glitterpulver.  Motivet är våra katter Nisse och Lurvan som verkligen gillar varandra.


Top 10 2009

Jag har surfat runt på olika pysselbloggar i min jakt på inspiration. Många har listat sina bästa alster för 2009, och jag tänkte att: har jag ens så det räcker till en sån lista? Men när jag började kika på mina foton på pysslade alster så hade jag ju faktiskt gjort en del. Så här kommer min Top 10 lista. Inte alla är de som jag tycker blivit bäst, utan i stället de jag kommer ihåg som roligast att göra.

Utan inbördes ordning


Tävlingsbidrag, Cards of Maria

För att sparka igång inspirationen lite grann, gav jag mig på en tävlingsutmaning hos Cards of Maria.

Först tänkte jag att jag skulle göra något Valentine-inspirerat, men vänskap var det närmaste jag kom. Då jag har köpt en ny multifunktionsskrivare så har jag försökt mig på att skanna för första gången. Tror jag fick till det.


Krama på AMA

När jag nu var i GBG, var jag ju tvungen att göra nånting pyssligt också. Och vad passar bättre än lite pysselshopping? Arkivet har jag bara näthandlat på tidigare, så ett litet studiebesök tyckte jjag var på sin plats. Dessutom jobbar goa AMA där så jag kunde passa på att krama på henne lite, samtidigt som jag frossade i pysselsaker.

Rea på julgrejer var det också, så jag passade på att fynda.


BIM My Dog 2010-01-08Rollick's Bright Red

Domare: Rui Oliviera (Portugal) 

Very nice head. Beautiful shape. Excellent coat. Excellent movement.


Stort tack till Christina Nordlund som agerade handler till Nikki.

BIR vinnande hunden till vänster är Seicchi-Sigge som dessutom tog en R-plats (5:e) i gruppfinalen. Stort Grattis till Sigge och Inkan!

BIR My Dog 2010-01-07Rollick's Bright Red

Domare: Göran Bodegård

Välgående mycket välbyggd och vacker tik. Utmärkt huvud. Bra stomme och volym. Fin päls och färg. Sunda utmärkta rörelser.

BIM blev Arctic Trail's Benito (hunden till höger)

Tack så mycket Helena Skoglundh Kennel Okami's, för hjälp med fotografering

My Dog

Nikki och jag har varit i Göteborg på hundutställningen My Dog som sägs ska vara Nordens största hundutställning. Vi reste dig med tåg, och Nikki som inte ens åkt tunnelbana tidigare tog det med ro. Väl i Göteborg togs vi omhand av min faster som bor rätt nära mässan. Hemma hos henne fanns sig Nikki väl tillrätta och var sitt coola jag.

2 dagars utställning resulterade i väldigt bra resultat.

På torsdagen BIR, och fick sitt första CERT och CACIB.

På Fredagen BIM, och fick sitt andra CERT och CACIB.

Återkommer med kritiker och bilder.


Skitkallt!!Minus 20 grader ute! Jag fryser!

I morgon sätter jag mig på tåget för att åka och titta på My Dog.

I'll be back!


Energislöseri?

Just nu består mitt liv av att sortera och kasta leksaker och skräp i alla möjliga former. Sonens rum är under omorganisation, och himmel va saker han har. Minst 75% ska slängas eller skickas iväg till hjälporganisation. Tyvär går det åt lika mycket energi till att få sonen att hjälpa till som att göra själva jobbet.

Jag skulle hellre befinna mig här


RSS 2.0