Skeptisk

Ja, som sagt. Julle är fortfarande skeptisk, och Nikki är rädd. Men hon är lite nyfiken också och springer gärna efter Julle och kollar vad som händer, men alltid med behörigt avstånd. Julle är tydligen av åsikten att allt är hans, och on en inkräktare han inte alls bjudit in. Vi jobbar vidare


Koppelträning

Natten har varit bra med lilla Nikki. Vi stoppade in henne i buren och hade den emellan oss i sängen kl 24.00. Sen sov hon hela natten utan gnäll ända fram till kl 06.30. Direkt ut och hon kissade efter 3 steg. Det tycker jag var duktigt av henne första natten borta. jag kan ju tillägga att jag sov mycket sämre och vaknade till som tätt och tittade till henne.

Igår försökte vi med att sätta på henne koppel, men se det var jätteäckligt och hon skrek i högan sky. Idag tog jag ett annat längre tunt koppel och det gick mycket bättre.


Nu är hon här.

Och namn har hon fått också. Nikki kommer hon att kallas. Julle är väldigt skeptisk och har gett henne tukt 2 ggr, så just nu har vi dem åtskilda med barngrind emellan. Både jag och Nikki behöver lite lungn och ro. Nu återstår att se hur natten går, och i morgon blir det lite koppelträning i trädgården. Återkommer med rapport.


Förberedelser

I morgon kommer den nya familjemedlemmen, och det kräver ju en del förberedelser. Det har berättats att denna lilla dam kan klättra över kompostgaller, så här krävdes lite list. Kompostgaller är ju annars valpägarens lösning när man inte kan passa hela tiden. Jag klurade lite och byggde en stor bur istället. Nu fattas bara några karbinhakar så jag kan låsa grinden.

Pysselträffsresultat

Lite blev det gjort på pysseltäffen i helgen. Jag satt de första 7 timmarna med ett projekt som inte är riktigt klart för visning än, men två julkort blev i alla fall klara.


Rollick´s Bright Red

I dag fick jag besked om när lillstumpan flyttar hit. Det blir på fredag. Och nu är det också klart vilken valp det blir.

Får jag lov att presentera Rollick´s Bright Red!


Decoupage på ljus.

För något år sedan gjorde jag decoupage på ljus. Jag funderar på att göra några i år igen och ge bort.

Det är både enkelt och roligt. Dessutom blir resultatet bra med litet jobb.

Det behövs:

Ljus (är motivet större krävs blockljus)
Urklippt motiv från servett (bara det yttersta skiktet med det färgade motivet)
Tesked
Nåt att värma teskeden tex kokande vatten

Och så här gör man:

Lägg motivet på ljuset. Värm skeden och stryk baksidan över motivet. Då smälter stearinet och bilden fastnar.


Drar till Kolbäck.

I dag bär det av till Kolbäck och Pysselträff. Återkommer på måndag, och har förhoppningsvis gjort massor med saker jag kan visa här.

Linneagården 1900
Bilden lånad från www.kolbacksbygden.se

Inflyttningskort

En kompis skulle på inflyttningspartaj i kväll och ville gärna ha ett kort att ta med. Det var till 2 herrar så blommor och gulligull kändes inte som det passade. Dessutom kom jag som vanligt ihåg att jag skulle göra kortet väldigt sent så det fick inte ta så lång tid. Hon blev nöjd i alla fall och tyckte att kortet passade bra.


Scrappa andras foton

När jag var på pysselträff i Göteborg, börjades det pratas om att scrappa foton åt andra. Jag haar ju fått foton scrappade av en annan förut och hejade på att vi skulle starta en tråd eller liknade om det. Väl hemma så tog Babsan tag i saken och startade en swapp i ämnet. jag fick nöjet att scrappa åt typisten. Det blev en "påskpuss" och jag blev rätt nöjd faktiskt.


Shibapromenad

I söndags var jag och Julle på på shibapromenad i ruskvädret. Men humöret var på topp trots vädret. Jag lyckades göra en jättevurpa i värdens leråker så jag var tvungen att sitta på en tidning på vägen hem för att skona bilklädseln. Dessutom hade vår tvättmaskin gått sönder, så leråkern fick sitta kvar tills i går då nya maskinen kom.


3 julkort.

Det blir lite pysslat trots alla hundsaker som händer. Men visst önskar jag att tid och motivation var högre i pysselrummet. Sen när valpen kommer blir det väl ännu mindre ashamed smileys . Jag ska ju i alla fall på pysselträff på söndag, så då kommer den nog tillbaka inspirationen. Det brukar den göra efter såna tillställningar. 3 julkort har jag i alla fall knåpat ihop.Säck-lurvan.

Jag kan ju inte bara visa bilder på hunden i bloggen, katterna måste ju också få synas lite. Lurvan har tidigare inte varit speciellt intresserad av säcken jag köpte av Henrietta på forumet. Numer ligger den i kattklätterställningens mellanhylla, och jag tror att det är därför hon nu gillar att ligga i den. Hon kommer upp från golvet och är dessutom lite skyddad och omhuldad av säcken. Visst ser det mysigt ut?

En till!

Jag har fått ett fantastiskt erbjudande. Jag har blivit tillfrågad om att bli fodervärd till en tik från min absoluta favorithane, Kazakoshi No Suzuteru Go Yokohama Atsumi som finns hos Kennel Explorers. Mamman är Explorer's Lurime, som är mamma till en annan av mina favoriter Explorer´s Q-Hime. Jag har tidigare blivit tillfrågad, men tackat nej pga av att jag tyckte att Julle skulle få var ensam sitt första år här hos oss. Men chansen att få en valp med den här kombinationen lär inte återkomma i första taget, så det var bara att ta chansen. Lilla pluttan är 8 veckor i morgon och kommer att heta Rollick's Bright Red i stamtavlan. Vi kommer naturligtvis kalla henne något som är enklare att säga, och just nu ligger Yaris närmast till. Shiban är ju en japansk ras och jag kör en japansk Toyota Yaris så sonen tyckte det passade. Vi få väl se vad hon passar att heta när hon flyttar hit. Än är det inte riktigt klart vilken av tikarna i kullen det blir så jag kan inte visa bild på henne. Men spännande kommer det att bli!

Bus & Lek


Filtband från Jula

En pysslare är ofta shopoholic, och när någon tipsar om bra tillfällen till ett kap är det inte många som kan motstå. I alla fall inte jag unhappy smileys. På forumet tipsande någon om att det fanns billiga juliga filtband på Jula. Ca 2 meter för 19:-, dock utan klister på baksidan (vilket visade sig vara en fördel tycker jag). Normalt betalar man mellan 25:- och 70:- för knappt en meter.

Naturligtvis var jag tvungen att prova lite.

Marres present.

Min kompis Skrev dagbok frekvent tidigare i sitt liv om ditt och datt. Av olika anledningar slutade hon med det, och det tycker jag är synd. Så jag gjorde en liten kupp. Uppmaningen att sätta igång kan väl inte bli mer tydlig?


Puppy cam

På nätet kan man just nu se 6 st 5-veckors shibavalpar som följs via webcam. Igår när jag tittade och hade ljudet på så blev Julle väldigt intresserad. Han lade huvudet på sned och såg väldigt fudersam ut. Till slut nosade han igenom hela datorn och såg uppfodrande på mig  som om han undrade var jag hade gömt dom.


Klistermärken/Stickers

Klistermärken/Stickers är bra om man vill pyssla snabbt. Åtminstonde om man som jag sitter i evigheter och målar ett stämpelmotiv.Snögubbarna på översta bilden finns att få tag på tex hos Kortmakaren. Den stora julkulan är egentligen en fönsterdekoration som jag köpt på ett byggvaruhus. Katten minns jag inte var jag köpte. Den sista är en halmdekoration som egentligen ska hänga i granen och är köpt på IKEA.
Ber om ursäkt för bildkvaliteten, men ljuset utomhus räcker inte i det här skitvädret.

Hundväder

I dag har det varit alldeles för lite promenader tycker hunden. Alldeles för tråkigt, och ingen fart på matte. Men när vi klev utanför dörren satte han sig också under balkongen och såg skeptisk ut. Men har man hund är man ju till slut piskad att gå ut, även om det stormar och regnar.
Som tur var passade jag på att ta en promenad i morse och gjorde sällskap med Jonas till skolan. När jag vände ryggen till passade Julle på att hälsa på en spanieltik och det utan att skälla det minsta. Jag blev jätteförvånad och glatt överraskad. Kan det vara så att med ännu mer träning bland andra hundar så kommer vi att nå målet?

Just nu sitter jag i soffhörnet och hoppas att det ska sluta regna och blåsa inför kvällspromenaden.

Tro Julle skulle passa i nåt sånt här?
クリックすると元のサイズで表示します
Skulle inte tro det va? Han skulle skämmas ihjäl.

Fars dag.

Grattis på Fars dag till alla pappor!

Här hemma fick far i huset handskar av alla de slag. Sönerna var så lata att de inte orkade göra några kort, men husdjuren var duktigare. De hade minsann både köpt arbetshandskar och gjort ett kort till Husse. Sönerna langade fram paketen utan kort.

Min lilla pappa fick också arbetshandskar, och ett hemgjort kort.

Husdjurens kort till HusseMitt kort till pappa


Ler & Långhalm

Vi är ju hundvakt lite nu och då till Vilda och Isa som jag berättat tidigare. Sista gången har vi bara haft Vilda, eftersom Isa löper. Julle och Vilda har verkligen roligt ihop. De leks och busas i massor. Dessutom tog Julle på sig rollen som fostrare i Isas frånvaro, så en del morrande och visande av tänder vid dåligt uppförande har det också blivit.

Här leks det i bästa Shibastil


Gnags på varsit ben


Två sidor av shibor innocent smileys Eller är den ena en groda?


Kompisar ute

Systers present

Min Syster Yster fyllde år den 30 oktober. För ett bra tag sedan hittade jag en seriestrip som jag var tvungen att klippa ut och spara. Den bara skrek Syster liksom. Resultatet blev en canvas som ni ser nedanOch här är en närbild på strippen


Bild 1

- Jag skulle fixa folk med barn mycket lättare, om som bara fattade att deras ungar inte är så jävla söta för alla oss andra!


Bild 2

-Neeeemi! Titta vad söt han är! Det är tant Nemi! Kan du säga Ne-Mi?

Bild 3


- Ska vi ge tant Nemi en puss?


Bild 4

-Du hoppade från fjärde våningen! Det kunde ha gått riktigt illa!

- Ja, som sagt......

Hundfunderingar

Jag har så smått börjat fundera på att skaffa en hund till. Är jag galen? Jag vet inte. Men efter att ha haft hand om Vilda och Isa några gång er så verkar det inte så krångligt att ha fler än en hund. Det har ju gått väldigt bra faktiskt. Inte ens att ha två hundar i koppel har varit nåt större problem.

Fördelar:
De har sällskap av varandra.
De aktiverar varandra

Nackdelar:
Hane & hona, hur blir det vid löp?
Hane & hane, blir det bråk?

Ja detta tål att funderas vidare på...


RSS 2.0