Julkort igen

Ja, jag har ju hållit på så smått sen i september och nu kommer spurten. Här är några av alstern. Varning för överdos ;-)

284674-64

284674-63

284674-62

284674-61

284674-60

284674-59284674-58284674-57284674-56

Långkörning, inte min grej.

Har kört bil själv till Halmstad idag. Det är ju ingen stor grej kan tyckas, men för mig är det ett helt företag.

Efter dålig sömn i natt och uppvaknande till gräl var det nästan dömt att misslyckas. Huvudvärken trummade på redan innan starten, och när jag hade kommit till södertälje (ca 4 mil) började det bli jobbigt. Efter Nyköping började jag se dubbelt och strax innan Norrköping var jag tvungen att svänga av för det gick inte längre. In på en parkering och fälla sätet bakåt, och där låg jag platt i drygt två timmar. Som tur var hade jag tagit med ett täcke (kudde har jag sen förut i bilen) för det var rätt kallt när man stängde av värmen i bilen. En timmes sömn tror jag att det blev och då hade huvudvärken släppt något. Sen lyckades jag ta mig iväg och med hjälp av en del uppiggande samtal kom jag till slut fram.

Nu väntar några dagar tilsammans med mamsen. Och i morgon eller på torsdag bär det av till Ullared för lite julshopping. Jag tror att mamma får lov att köra dit och hem.

Mer Jul

Julkortsproduktionen är i full gång. Jag har haft en del beställningar så jag räknar med att behöva göra ca 70 st innan det blir färdigt.

Kameran och jag var inte överens när de skulle fotas. Ljuset var inte det bästa heller.

image51

image52

image53image54

image55

Dagens skola

Hur ska ska man som förälder kunna hjälpa barnen genom skolan idag undrar jag? Kraven är skyhöga idag om man jämför med när jag gick i skolan på 70- och 80-talet.

Min äldste son går i 6:an och jag har haft problem med att hjälpa honom med matten sen han gick i 5:an. Sättet att räkna och tänka matematiskt är helt annorlunda. Dessutom har de B-språk redan i 6:an och där är man rökt.

Nu har han inte lätt för sig, men att ägna 2-3 timmar om dagen till läxor redan i 6:an tycker jag är lite häftigt. Det tar dessutom lika mycket tid av nån av oss vuxna eftersom han ständigt behöver hjälp. Hur gör ensamstående föräldrar? Man får hoppas att de bara har A-barn för annars skiter det sig rejält. Det blir att välja mellan läxor eller mat och rena kläder.

Ska det vara så här? Pust.


Några kort

Dessa var det ett tag sedan jag gjorde. De är på mosters jobb för försäljning. Några har gått åt :-)

Tyvärr blev fotograferingen i all hast så jag hann inte ta ur dom ur cellofanpåsarna.

image50image49image48image47

Säckkatt

Jag köpte en kattsäck av Henrietta på Forumet. Vår kära Nisse använder den på sitt speciella sätt. Enligt äldste sonen tror han att han ska bli slukad om säcken är helt uppe. Knaskatt!

image45
image46


Datorhaveri och torktröja.

Nu har äntligen min dator kommit tillbaka efter 6 veckor hos reparatör. Bägge USB-portarna slutade fungera, den ena efter den andra. De hade knäckts från moderkortet pga av att jag har suttit med datorn i knät och haft saker inkopplade i USB-portarna samtidigt.
Vad lär man sig av detta då? Jo att ha datorn på en bricka när jag har den i knät! Får se till att jag inte glömmer bort det nu.

Under dessa datorlösa veckor har det blivit mer pysslat i alla fall. Jag har bla annat färdigställt en idé att göra en ny torktröja (en variant av badrock) av 3 handdukar. 2 st 70X140 cm och en 50X70 cm. I stort sett har jag sytt ihop de två stora på ena kortsidan och lämnat öppning för huvudet, och sen gjort en kapuschon av den mindre. Sen syr man ihop en bit mitt på långsidan så har man ett ärmhål och en slits nertll så det blir lätt att gå.

Här är resultatet.

image44

RSS 2.0