Huka er..............inte.

Tack gode gud för modet just nu, för idag har tunikan räddat mig.

Var på pysselträff och knallade iväg till köpcentret Ringen för att handla mat och kolla efter kallingar till sonen. Knallade in på HM:s herravdelning, och hittade kallingar till halva priset till min stora glädje. På väg till kassorna gick jag förbi sminkavdelningen och kom på att jag behövde nagelstärkare. Letade runt och hittade vad jag sökte. På nedersta hyllan fanns myrraolja och jag hukade mig ner för att läsa på baksidan av förpackningen. Då rasslade det till bak i rumpan och jag var inte dålig i magen kan jag tala om. Ja bilden talar väl för sig själv.


Scrolla ner om ni törs
Wall-E

Apropå robotar så är jag nyfiken på filmen Wall-E. Har sett lite trailers från den och en verkar vara i min smak. Även sonen tycker att filmen verkar rolig och har visat mig massa filmklipp på Youtube. Han är väldigt söt lille Wall-E i sin uppvaktning av roboten Eve, och gullig i sin tafflighet. Filmen har premiär 5:e september.

Så här står det på SF:s sida om filmen:

När människan lämnade jorden glömde man att stänga av den sista roboten. Efter att ha utfört sitt uppdrag i hundratals år, nämligen att samla in och förpacka skrot, upptäcker WALL-E något större i livet: EVE. Robotsonden EVE har skickats ut av mänskligheten för att söka bevis för en säker återkomst till hemplaneten, och när hon hittar det hon sökt återvänder hon genast till sin uppdragsgivare. Efter henne följer WALL-E, på ett oväntat äventyr genom världsrymden. 

walle-1.jpg


Städrobot tack!

Just nu önskar jag mig en städrobot mest av allt. En som plockar, dammar, dammsuger och torkar golv. Kan den sen sortera tvätt, och plocka in i skåpen skulle det vara kalas.

Är så trött och värkbruten för tillfället att jag inte ens orkar gå igenom forumet. Och det suger fett (som min son skulle säga) Blir bara en liten snabbtitt för att kolla om det hänt nåt viktigt.

Återgår till sortering av leksaker.........


PC-spel = kaos

Följetongen fortsätter....

Mina söner spelar mer än gärna dataspel i alla dess former.  Vad de tydligen inte gärna gör är att lägga tillbaka dem i rätt fodral Om de lägger tillbaka dem i fodralet överhuvudtaget. I dag har vi suttit på golvet i 1½ timme och sorterat dessa f...annade spel, och det ser fortfarande ut så här på vardagsrumsgolvet. På fredag måste det vara klart, och huset städat. Det ser mörkt ut.......Beirut

Just nu pågår ett annat sorts pyssel här hemma. Äldste sonen har flyttat ner på golvet, mao bytt ut loftsängen mot en säng på golvet. Detta innebär att det finns mindre yta att ha dator och skrivbord på. Man önskar ibland att man kunde stretcha boytan något. Ungefär som de där amerikanska husbilarna jag såg i somras.

Samtidigt ska en rockad av diverse möbler och saker göras mellan sönernas rum. Och dessutom måste en rensning göras. Just nu är sönernas saker utspridda i hela huset. De ska sorteras, bedömas, rengöras, ratas eller godkännas innan de hamnar i soporna, tillbaka i rummet eller till någon annanforum smileys.
Kameran är utlånad så jag kan inte bjuda på någon bild på kaoset ännu, vilket kanske är tur forum smileys

Skisspärm.

Jag har varit med i några swappar där vi byter skisser till LO:s och kort med varandra. Närmare bestämt 3 st. Jag förvarar dom i CD-fickor som passar alldeles utmärkt till formatet. Och nu har jag gjort ett litet minialbum av de flesta av dem. Alla fick inte plats, så det får bli ett till så småningom.

Skisswap
Det går till ungefär så här: Man ritar en skiss som man kopierar upp i lika många ex som deltagare i swappen. Klistrar upp dem på kartong 10X10 cm. Skriver utmaningar på baksidan för att inspirera. Sen delas dessa ut till deltagarna, och man får då en skiss av varje person som varit med.


Regnig kurs

Idag var Julle och jag på kurs för att lära oss om ledarskap. Mao jag ska lära mig att bli en bra ledare och Julle ska lära sig att det är jag som är ledaren. Inte helt lätt alla gånger faktiskt.

När vi anlände till Björkhagen där kursen skulle hållas öste regnet ner. Faktum var att det fortsatte så i stort sett hela kurstiden. Stackars Julle kisade när han skulle titta upp på mig för att söka kontakt, för att det regnade så. Alla utom Julle tyckte att det var bedrövligt att sätta ner sin fina shibarumpa i vattenpölarna. Julle brydde sig inte, han tom la sig ner i blötan. Han skötte sig riktigt bra lille gubben, och lyssnade på mig trots de andra hundrna rumt omkring. Det tar si minsann. Det kan nog bli ett harmoniskt ekipage av oss också så småningom.


Skolstarts-pyssel

I början av höstterminen kommer barnen hem med skolböcker som ska plastas in. I går kom de första hem i detta hus. Självhäftande plast hade vi hemma men inga etiketter att skriva namn och klass på. Men en pyssling står aldrig handfallen. Fram med Cuttlebug och alfabetsdies, dubbelhäftande tejp från biltema och Bazill. Sen var det bara att fästa tejpen på Bazill och stansa bokstäver. Klart mycket roligare än etiketter med bilar eller liknande på tyckte både jag och sonen.


Hero Arts clearstamps.

Fick nys om att Hero Art släppt sin nya katalog. Många fina clearstamps fanns det, och jag blev lite sugen på dessa.

De två till vänster passar ju kalasbra både till julkort och vinter-lo:s. Den till höger för resorna som varit och förhoppningsvis komma skall.

  

Färdig!

Nu är massproduktionen klar, Phu!Och så här såg framsidan ut. Inuti finns själva inbjudningstexten.


Tuppskinn och tårar

Det här klippet från Youtube har säkert sett av många redan inklusive mig. Jag har sett det massor med gånger och varje gång reser sig håret på hela min kropp och tårarna trillar nerför kinderna. Jag blir både rörd och lycklig i magen.


yearbookyourself.com

Har tillbringat lite rolig tid här med olika foton på familjen. Riktigt roligt och många gapskratt blev det. Vissa bilder gav riktiga flashbacks. Så här såg min mamma ut när hon skulle på fest en gång.


Meryl Streep har ju pipa.

Filmen igår var ju rätt ok faktiskt. Även om alla dessa sångscener kändes konstiga i början, så vande jag mig och gillade det på slutet. Mest inponerad är jag över att Meryl Streep sjöng så bra. I mina öron lät det bra i alla fall, även om jag hörde andra säga motsatsen. The winner takes it all, var den låten där jag tyckte hennes röst lät allra bäst.
Sen är ju filmen sevärd bara för att få se Stellan Skarsgård i trikåer och platåskor i sann Abba-stil. Inga flashiga garderober fanns i filmen, men massa fina vyer från grekiska övärlden.

Massproduktionen är fortfarand det som fyller min pysseltid just nu. Bilder kommer när jag är klar.

Meryl Streep Abba film

Mamma Mia

Just nu pågår massproduktion på pysselfronten. 40 kort ska vara klara till på söndag em, så här kan jag inte sitta och blogga. Men en liten paus ikväll med biobesök ska det bli i glada "tanters" lag. Mamma Mia står på menyn, och kanske blir jag lika lyrisk som efter Sex and the city. Månne dom har läckra walk-in-closets i denna också?


Film! Unghundsklass hanar, Swedish Shiba Speciality Show 2008

En av deltagarna (Tessaiga från Italien) på utställningen i somras, hade med sig filmkamera. De har lagt ut en del på Youtube. Vill ni se hur det gick till, så starta filmen. Det är jag i vita byxor och röd tröja med den otroligt stilige shibaherren vid min sida forum smileys

Till Kvasthilda!


Kvasthilda
I morgon är det meningen att att jag och barnen ska följa med maken till Falun och träffa Maria aka Kvasthilda. hon gör underbart örtsalt som jag tänker ta med mig några påsar hem. Dessutom har hon sparat ett par hjälmar från sina grabbar som min som ska få överta.

Nu vaknade nämnda son med över 39 graders feber i morse, så just nu ser den resan ut att gå om intet. Vi hoppas på underverk under natten, och att sonen ska vakna feberfri och kry.

Howlit, halsband och armband.

När jag ändå var i smyckespysseltagen blev det ett halsband och armband med pärlor och chips av Howlit. En av mina favoritstenar (mineraler). Blommorna är också i Howlit. Ambandet uppträtt på memorywire, och halsbandet på smyckestråd.

Om Howlit

Howlit sägs kombinera det logiska tänkandet med betraktande och tålamod. Det är en sten för framgång och för att våga följa våra ambitioner hela vägen. Den låter oss inte stanna i tvekan utan stödjer att vår energi kommer till uttryck. Howliten bearbetar en självisk, negativ och kritisk attityd för att släppa fram oskuld och styrka.


Lurvan hjälper KKS - KattKommando Syd

Bilden på vår Katt Lurvan som jag visat tidigare finns nu att få på flera olika roliga saker. Allt dom säljs med en bilden på blir till pengar som hjälper KKS att rädda nya katter. Lurvan är ju själv en katt som KKs har hjälpt att få ett hem (hos oss) och jag tycker att det passar jättebra att hon finns på deras webshop. Så passa på att få en snygg katt på väskan eller t-shirten. Klicka HÄR!
Stickat halsband.

Eftersom jag har anknytning till Hälsingland är jag i Kilafors då och då. Ibland slinker jag in på Garntjänst och kikar om det finns nåt kul vilket det ofta finns för en shopoholic som jag. Vid ett sådant tillfälle fick jag syn på någr halsband som hängde på en krok. Nyfiken som jag är, var jag ju tvungen att fråga hur man gjorde. Och i förrgår provade jag själv att sticka ett.


Påfylld BOM

Har gjort en LO till mitt BOM-album (Boken om mig). Egentligen är det en del av en ansökan till ett DT-uppdrag, men den beskriver rätt bra hur jag är som pysslare tror jag.


Sagt av Andy Rooney om kvinnor över 40.

Det här hittade jag på en blogg som en tjej som heter Susanne har. Det är så bra att jag måste berika min egen blogg med detta också. Andy Rooney har liksom fått till det alldeles precis på pricken. Kvinnor är bättre efter 40!


Sagt av Andy Rooney från CBS 60 minutes:

" Jag värdesätter mest av allt kvinnor över 40. Här är bara några få orsaker till varför:

En kvinna över 40 väcker dig aldrig mitt i natten för att fråga 'Vad tänker du på?' Hon bryr sig inte om vad du tänker på.

Om en kvinna över 40 inte vill se på matchen, sitter hon inte bredvid dig och tjatar om det. Hon går någon annanstans och gör något hon tycker om, och det är i regel något mycket mer intressant.

En kvinna över 40 känner sig själv bra nog för att vara trygg i vem hon är, vad hon är, vad hon vill ha och vem hon vill ha det från.
Få kvinnor över 40 bryr sig ett dugg om vad du kanske tänker om henne eller om det hon gör.

Kvinnor över 40 är värdiga. De har sällan en skrikande scen med dig på operan eller på en dyr restaurant. Men givetvis, om du förtjänar det, tvekar hon inte att skjuta dig om hon vet att hon inte åker fast för det.

Kvinnor över 40 är generösa med att ge ros, ofta helt oförtjänt. De vet vad det innebär att inte bli värdesatta.

Kvinnor blir synska med åren. Du behöver aldrig erkänna dina synder för en kvinna över 40. De bara vet.
Det här hittade jag på en tjejs blogg. Och det är så bra att jag måste lägga in det här.


Några fler rynkor, men en kvinna över 40 är mycket mer sexig än sina yngre medsystrar.

Kvinnor över 40 är ärliga. De talar omedelbart om för dig att du är en skit om du uppför dig som en. Du vet var du har henne.

Ja, jag hyllar kvinnor över 40 av många orsaker.

Dessvärre gäller inte detta för män. För varje vacker, smart, sexig kvinna över 40, finner vi en skallig, småfet typ som skämmer ut sig med en eller annan 22-årig servitris.

Kvinnor; förlåt.

Och till alla de män som säger: 'Varför köpa hela kon när du kan få mjölk gratis'...Här är en liten uppdatering till er: Nu för tiden är 80 % av alla kvinnor emot äktenskap. Varför? Jo för kvinnor förstår att det inte är någon ide att köpa hela grisen för att bara få en liten korv.... "

Walking closet

Precis hemkommen från bion där jag sett Sex and the city. Verkligen en film för tjejer/damer/tanter i min ålder som tittat på serien. Jag har väl inte föjt serien direkt, men rätt många avsnitt har jag sett om än inte i rätt ordning då jag kollat repriserna sent på nätterna. Filmen var i alla fall full med många glada skratt och eftertänksamma stunder. Någon scen där man fick en liten klump i halsen fanns också, men mest skrattade jag. Det som kommer att lämna ett oförglömligt minne är gå-in-garderoben, (walking closet)eller vad man nu ska kalla det på svenska, som Mr Big låter bygga till Carrie i den nya lägenheten. Det måste vara alla kvinors våta dröm. Nån gång i mitt liv, om det så ska bli på ålderdomshemmet, ska jag ha en sån.

Jag har letat efter en bild på Carries otroligt snygga "walking closet", men hittade den inte. Så denna får duga som substitut. Inte lika snygg, men okej.


En fet RAK

Ja som rubriken säger har jag fått en fet RAK av sötsnöret DrAnnika ända från England. Att jag använder så konstiga uttryck som "fet" beror på att när vi träffades hemma hos Tettiz senast diskuterade vi mina barns ungdomliga språk som jag behövde lexicon för att tyda. Bla annat ordet fet som för mig innebär nåt oljigt eller nån som är kraftigt överviktig. Men men, man lär så länge man lever.

Raken är i alla fall fet (stor, omfattande). kolla bara alla dekorgummiark hon skickade hela vägen från landet på andra sidan kanalen. Tack snälla söta gulledvärg!!


Minialbum

När jag var hos Mia O för ett tag sedan fick jag syn på ett minialbum hon hade gjort. Jag blev väldigt förtjust i det och Mia var så snäll och gav mig mallen så jag skulle kunna göra ett själv. Jätteroligt och enkelt var det, så jag gjorde  två st på en gång. Nu återstår bara att fylla dom med innehåll och dekorationer.

Nån som har bra tips på innehåll?Panikpyssel

I fredagskväll fick jag reda på att jag skulle följa med maken på hans systerdotters 40-års uppvaktning på lördagen. Inget passande kort i kortlådan. Det fick bli nattpyssel.


Namn - Anagram

Satt och läste om Axl Rose. Fick då veta att hans namn är ett anagram av "Oral sex". Var ju tvungen att kolla mitt eget namn, men det finns inget riktigt anagram till det på två ord. Men om man fuskar lite och tar tre ord i stället så gick det. Vad sägs om: avfödan Helen Hell.

Här hittade jag en sida som gör anagram av valfri text

Måste ha-rosor

Jag har hittat en rosgrupp där jag bara måste skaffa mig ett antal sorter. Blir nog till att bygga om rabatten, alternativt anlägga en ny.

Jag har hittat dem hos Flora Linnéa, på deras hemsida. Titta bara vilka skönheter.


CLAUDE MONET
(Delbard, Frankrike 1992)

En underbar rikblommande strimmig ros i starka färger av gult, vitt och rött. Blommorna är öppet skålformade och halvfyllda. Blommar från juni till långt in på hösten. Enormt väldoftande med inslag av bergamott, citron, ros och persika mot en bakgrund av vanilj. Bra motståndskraft mot svampangrepp. Storlek: 1x0.8m. Zon III.

Impressionismen fick sitt namn efter en målning av Monet: "Impression: soleil levant" från år 1872. Monet (1840-1926) föddes i Paris, men växte upp i Le Havre och det var här som han i sin ungdom började att måla. Han målade sviter med samma motivval i olika ljus t.ex. katedralen i Rouen (1896-97)och näckrosdammen från hans näckrosdammar i hans hem i Giverny.CAMILLE PISSARRO
(Delbard, Frankrike 1992).

En riktig fröjd för ögat med sina stora strimmiga blommor i klargul och blodröd färg. Denna ros står sig bäst längst fram i rabatten, gärna mot en mörkgrön bakgrund. Mycket väldoftande med inslag av gammaldags ros, fransk parfym och kronärtskocka. Bra motståndskraft mot svampangrepp. Storlek: 1x0.8m. Zon III.

Pissarro (1830-1903) föddes i Frankrike, men växte upp i Västindien. Han räknas till en av de stora inom impressionismen. Mest känd för sina landskapsmålningar och serier av vissa motivval bl.a. av katedralen i Rouen, men även för många fina målningar från Paris occh dess broar. Pissarro ligger begravd på kyrkogården Père Lachaise i Paris.


HENRI MATISSE
(Delbard, Frankrike 2003)

En elegant, rosettformad strimmig ros som blommar i rött och vitt. Påminner lite om 'Rosa Mundi' när det gäller färg och utseende men 'Henri Matisse' remonterar och har en helt annan doft - jordgubbar och rosparfym. Blommar från juni till långt ut på hösten. Bra motståndskraft mot svampangrepp. Storlek: 1x0.8m. Zon III.

Matisse (1869 - 1954) var i början mycket influerad av verk av Édouard Manet och Paul Cézanne. Han blir snart ledare för de målare som kallas fauvister. När han flyttar söderut till Franska rivieran träffar han André Derain och hans måleri utvecklas. Verken från 1906 till 1917 räknas till hans förnämsta.


PAUL CÉZANNE
(Delbard, Frankrike 1992)

Med sina bedårande orange-kopparfärgade blommor är 'Paul Cézanne' en ovanlig ros - vi har aldrig sett en sådan strimmig ros tidigare. Den har ett fint, mörkgrönt bladverk och blommorna har en frisk doft av citron och apelsin. Mycket fruktig! Bra motståndskraft mot svampangrepp. Storlek: 1x0.8m. Zon III.

Cézanne (1839-1906) står i mitten mellan impressionismen och postimpressionismen. Postimpressionisterna är beteckningen för ett antal målare som följde omedelbart efter impressionismen. Han reagerade inte på det flimrande ljuset så som en impressionist kanske skulle ha gjort. Han gör skulpturmålningar och betrakta naturen med hjälp av konen, cylindern och klotet.


RSS 2.0