Turkosa hajtänder.

Snäckskalspärlor,glaspärlor och klämparlor på en memorywire. Örhängen med stenpärlor, pärhattar och glaspärlor.


Turkost trassel

Mitt smyckespysslande har fått ett uppsving. Mycket beroende på att jag tagit med mig allt smyckespyssel till landet och det är där jag finner ro till att pyssla mest just nu.

Det här armbandet tog 4 kvällar att göra. Jag hittade förlagan på nätet, men minns naturligtvis inte var just nu.


Sommarminnen

När jag var liten följde jag med min mormor till ån för att tvätta mattor. Mattorna blöttes, skurades med såpa och rotborste för att sen sköljas i ån. Ett mysigt sommarminne som jag ofta tänker på så fort det luktar såpa någonstans. Senare har jag följt med min mamma till nån närbelägen brygga på landet för att göra samma sak och det finns inte mycket som slår lukten av såptvättade mattor.

Vad gör då en stackars stadsbo som inte har någon sjö, å eller brygga där jag kan tvätta mattor? Och även om det fanns skulle jag inte våga lämna mattorna på tork vid sjön, för då kan man vara säker på att de är borta när man ska hämta dom dagen därpå när de torkat.

Jo jag tar fram vattenkannan, slangen och högtryckstvätten. Blöter på mattan med slangen, häller på ordentligt med såpvatten och tar till piassavakvasten som skurborste. Sen tar jag högtryckstvätten och blåser av alltihopa. Det funkade finfint kan jag säga. Smutsen bara blåste bort. Undras om jag vågar göra samma sak med ryamattan? Nu väntar jag bara på doften av nytvättade mattor inomhus.
RSS 2.0