Pysselshopping

När jag nu var hos mamma måste jag ju besöka en pysselaffär i Halmstad som jag inte besökt förut.
 
Och jisses vad stor den var, och jösses vad mycket saker det fanns. Jag hade kunnat gått där i timmar, men då hade jag inte hunnit med nästa projekt för dagen (GeKås).
 
Men den lilla tid jag hann vara där (ca 45 min) hittade jag minsann lite smått och gott jag tyckte jag behövde.
 
En lövstans från NS som jag velat ha länge. Swissed Dots (prickiga cardstock) som jag gillar massor för bara 6 kr st. Solrospapper i realådan.  God jul-die, finemang. Precisionssax, perfekt. 2 roliga dies till, :) . Och 2 pak embossingfoldrar. Mumsfillibabba.
 
 

Rosetthängare

Befinner mig just nu hos mamma i Halmstad. Har ägnat kvällen åt förberedelser inför lördagens shibaspecial i Malmö.
 
En av sakerna var att fixa rosetterna fria från skrynklor som de fått under transporten. Men hur förvara och transportera dem till Specialen utan att skrynkla till dem igen.
 
Snilleblixt. En klämgalge och en tårtkartong löste problemet.
 
 

Jag ger upp Fantasy

Efter att ha tragglat mig igenom Vindens namn del 1&2 samt halva En vis mans fruktan så gav jag upp. Nu har jag både tittat på vampyrserier, läst ett antal böcker och sett en och annan film i fantasygenren utan att fångas, så får jag nog ge upp hela grejen. Jag har verkligen försökt förstå vad alla gillar, men misslyckats och återgår nu till mina deckare och biografier.
 

Hallonrött

Medans jag väntade på lusten att montera ihop koftan jag stickade, började sticka jag på ett linne.
 
Garnet är i bomull och heter Tango. Mönstret är från alla stickares mönsterskatt Garnstudio
 
.
 
Jag stickade in ett litet rutmönster på bakstycket också.
 
 

Krossade My Little Pony-kofta.

Garnet som denna kofta är gjord av är köpt på GeKå's. En kompis till mig som hade köpt ett liknande garn varnade mig och sa att det såg ut som överkörda, krossade My Little Ponys när man gjorde nåt av det.
 
Jag har ju en förkärlek till melerade/flerfärgade saker, men tom jag känner att detta kanske blir för mycket. Men vad sjutton, till bruna byxor passar den säkert.
 
Mönstret jag har stickat efter finns på Garnstudios sida, men jag har modifierat den lite.
 
 

Rensa kullen

I helgen befinner jag mig på landet för att ta itu med ogräsrensning av "kullen". Kullen var i ett bedrövligt skick när vi köpte stället 2010. Där växte massor med gräs. Men efter lite inventering hittade jag en och annan blomma som levde en mycket tynande tillvaro, så jag bestämde mig för att återställa stenparti och planteringar som måste ha funnits där tidigare.
 
Efter 3 somrar såg det ut så här, och ska det fortsätta att se fint ut gäller det att hålla gräset och ogräset stången.
 

Mellan hägg och Syren

Åh så härligt det är nu.
 

Mellan hägg och syren

Uttrycket "mellan hägg och syren" förknippas ofta med en särskilt njutbar del av försommaren, perioden mellan blomningstiden för hägg respektive syren. Uttrycket kan ha sitt ursprung i den årliga period då skomakargesäller enligt skråbestämmelser skulle friställas för att ge sig ut på vandring. Vissa skomakerier stängde då under gesällens frånvaro och uttrycket förstås av utomstående som att skomakaren stängt för att njuta av den bästa tiden på året. Den ofta citerade historien om skomakaren som satte upp en skylt med texten "stängt mellan hägg och syren" är relativt sentida, inte belagd förrän på 1880-talet, och även andra yrken förekommer i liknande berättelser. Inte heller platsen för företeelsen är säker. Historien kan vara en vandringssägen i sin helhet.

Källa Wikipedia


Koma 8

Det här fina glasögonbandet har jag inte gjort själv. Jag fick det av gulliga Anna som gjorde det till mig. Perfekt med lite tyngd i bandet så att det håller sig på plats och inte trasslar 
 
 
 

Ät mera svenskt?

Jag är emot detta så det bara smäller om det.
 
Hur i hela friden kan svenska myndigheter ens överväga att spänna fast suggor för att de inte ska riskera att ligga ihjäl kultingarna?
 
Har vi avlat fram grisraser som föder för stora kultingar och att suggorna anatomiskt är för klumpiga för att kunna låta bli att ligga eller trampa ihjäl sina barn, så får vi väl ta ansvar och ändra på det istället för att tillåta djurplågeri! 
 
Och är problemet att vi svenskar köper för mycket utländskt kött så får vi gå ur EU för att kunna behålla våra djurskyddslagar och helst förbättra dom.
 
Jag hoppas verkligen inte detta blir godkänt.
 
http://www.affarsliv.com/start/nyheter/suggor-far-fixeras-pa-forsok#.U2psKpHerHp.facebook
 
suggor.jpg

KOMA 7

 Den här hittade jag faktiskt i spillpapperskassen som jag hade med mej från KOMA igår. Jag hade helt glömt bort att jag gjorde den. Det är också det första (tror jag) svart-vita kortet jag gett mig på att scrappa med färgade papper. Tycker det är jättesvårt att matcha färger till svart-vitt, men tycker för det mesta att det andra har gjort med svart-vita foton blir jätte bra. Pappren är från ett block köpt på Panduro med gammeldags mönster och mjuka färger. 
 
Bilden är på min älskade mormor som lämnade jordelivet 1995. Hon har betytt oerhört mycket för mig under min uppväxt, och jag är glad och tacksam över att få ha präglats av henne under mina barn och tonår när jag tillbringade varendra sommarlov hos henne.
 
 

KOMA 6

 En av de mysigaste sakerna med den här pysselträffen, var vandrarhemmet där vi bodde. Mysiga rum, fina fräsha toaletter, god frukost och Anna som jobbar där var en jättegullig tjej och hon berättade en hel del om historien runt vandrarhemmet.
 
Det var tidigare ett hem för utvecklingsstörda och hörde till Sofielunds Vårdhem som var en stor vårdinrättning med intag från hela Västmanland. Här kan ni läsa en historia om vårdhemmet.
 
Bilden på LO:n kommer från en sommarsemester i Skåne där vi hyrde hus 2006. Själva bilden är tagen i backen mot havet bakom Ale stenar..
 
 

KOMA 5

 Femte alstret på KOMA. Här har jag också gått efter en skiss. Men vad jag ville få fram var olika strukturer, därav de olika flärparna på höger sida. Jag har använt olika embossingfoldrar från Cuttlebug och dragit lite med en chalkdyna för att det ska bli lite kontraster.
 
 

RSS 2.0