Turkiet

För ett par dagar sedan kom vi hem från Turkiet. Det var varmt vill jag lova. Mellan 30 - 42 grader på dagarna och mellan 22- 26 grader på natten. Men vi låg ju mest vid poolen under segelduk så det gick bra att uthärda.
 
 

Glad Midsommar

Glad Midsommar.
 
Själv är jag i Turkiet och får nog inga smultron.
 
 

En trädgård på landet

Min absoluta favorit i trädgården är Fänrikshjärtat. Blommar hela sommaren och trivs i skugga. Perfekt i alla avseenden. Blommar villigt i sol också, men kräver att man vattnar så den inte torkar ut. Bildar täta ruggar med vackra sirliga blad. Den här räddar vilken rabatt som helst.
 
 

En trädgård på landet

Ogräs i rabatten? Tja i gräsmattan räknas ju tusenskönan som ogräs, men i rabbatten är denna förädlade sort ganska fin tillsammans med skuggbräckan.
 
 

En trädgård på landet

Just nu blommar det som sjutton på landet. Det är synd att jag inte kan vara där mer nu när det är som vackrast. I söder där det är som torrast blommar silverarven, och jag hoppas att den sprider sig ännu mer så den tar över de kala partierna runt omkring den som fortfarande finns kvar.
 
 
Brevid silverarven blommar det också lite vildsådda violer. Inte så pjåkiga faktiskt, så de får nog stå kvar.
 
 

En trädgård på landet

Alunroten har ju kommit med många nya sorter. Vissa heter Heucherella eftersom de är korsade med spetsmössa. Jag gillar dem för deras vackra bladverk i massa olika nyanser
 
 
 
 

En trädgård på landet

Smörbollen blommar som bäst just nu, och den är en riktigt fin färgklick där den står. Men när den har blommat över är den lite tråkig tycker jag. Jag ska fundera ut en kompis till den som kan ta över blomprakten när den blommat över.
 
 
Till vänster om Smörbollen växer Bergstensfrö. En liten låg rackare som jag var osäker på om den skulle klara växtzon 3. Men det verkar som om den klarade sig i alla fall denna milda vinter. Jag hoppas den är tuffare än så och klarar kommande vintrar också och trivs så stt den sprider sig ordentligt. En riktigt snygg marktäckare fakriskt med lysande klarblå blommor.
 
 

Semesterprojekt

I övermorgon bär det av till Turkiet, med mamma och Lennart boendes här som djurvakter. 
 
Jag har alltid ett pysselprojekt med mig för att avleda min nervositiet på flygplanet, och även för standhänget som jag tillbringar mestadels under parasollet. Tidigare har jag virkat sjalar till rosa-bandet, men nu har dessa auktioner slutat, så jag får hitta på något annat jag kan ha på flyget.
 
Den här gången blir det en kofta i mormorsrutor som jag aldrig har provat förut. Det ska bli spännande att se om resultatet blir användbart eller inte. Färgkombinationen blev inte den jag tänkt från början, men det funkar nog.
 
 
 

På en dag....

.....kan det hända mycket. Bla kan en vallmo gå från knopp till helt utslagen, och vackert är det.
 
 
 

Övar på tre

Den här veckan bor Vilda hos oss. Christina är tvungen att jobba i Sundsvall över sommaren och det blev ett glapp i hundvakteriet hastigt och lustigt för hennes hundar. Då blev vi med Vilda några dagar. Det kanske är en bra övning på hur det är att ha tre hundar, så vi vet för en ev ny hund i framtiden.
 
 

GeKås 4

 Det blev lite annat smått och gott också. Såna där braatthasaker och faktiskt lite kläder till mig, men jag orkade inte fota allt. Så nu ska jag sluta plåga omgivningen med min GeKås shopping.
 
 
 
 

GeKås 3

Pyssel och scrapbookingsaker finns det också på GeKås. Naturligvis var jag tvungen att shoppa lite sånt också.
 
 
12 X 12 pappersblock för 19 kr st är ett kap. Likaså ett album i samma storlek för 19 kr. Pennorna och de extra plasfickorna minns jag inte vad det kostade, men billigt var det.
 
 
 

GeKås 2

 Lite shopping till människobarnen blev det också. I deras favoritfärger naturligtvis.
 
 
Svart och orange till lillsonen, Kalsonger, mjukisbyxor och linne.
 
 
Svart och turkos till sonen. Jacka och linne.
 

GeKås 1

Jag var ju på GeKås också, Det blev bla lite hundsaker och godis.
 
 
 

RSS 2.0