Servett-tomtar

Jag har smygpysslat lite fast jag egentligen inte har tid med det för annat som måste göras. Jag måste ju prioritera vad jag ska lägga energin på när den nu är begränsad. Jag ville så gärna prova att göra kort med tomtarna på servetterna jag köpte på byggvaruhuset.
Tröst för en tygsamlare!

Tröst för en tygsamlare

Tyg isolerar skåpet där det förvaras.

Tygköp håller konjunkturen igång.

Tygköp är billigare och roligare än psykoterapi.

Tyg behöver inte förvaras i kylskåp och inte tillagas för att njutas av.

Tyg behöver inte matas, snytas, bytas på eller motioneras.

Tygköp är inte omoraliskt, olagligt eller fetmande.

Tyg lugnar nerverna och tillfredställer själen.

Tyg är bra för att täcka tidigare tomma ytor, t ex strykbrädan, matrumsbordet, gästrummet...

Tyg tillfredställer din längtan efter skönhet
och inspiration åtminstone fyra gånger;
- när du köper det
- när du tittar på det
- när du syr av det
- när du använder den fantastiska sak det blev till sist.

Tyg är oftast billigare än bildelar, båtprylar,
golfartiklar och fiskedon.

Den som har mest tyg vinner !

Du får köpa mer tyg - det är du värd !

Toasits blev pyssel.

Nu är det mycket annat som tar min tid, så bloggandet och pysslandet får stå tillbaka lite. I dag var jag till ett byggvaruhus för att köpa toalettsitsar. Pä väg dit springer jag igenom julavdelningen och där hittade jag minsann lite "pysselsaker"

Fina snöflingor att sätta på julkorten för billig peng, och jättefina tomteservetter. De ska naturligtvis inte torkas några såsiga fingrar på dom, de ska hamna på julkort!


Värk, tryck, elände.

Gårdagskvällen var inte rolig. Ett längre tags upptrappning av värk och tryck i huvudet, kulminerade i en outhärdlig kombination. 2 paraflex, 2 stesolid och lite annat smått och gott löste till slut problemet och jag däckade. I dag är lite seg.

Öland i minne

Just nu handlar mina dagar bla om Öland i somras. Jag skriver en artikel för tidningen. Tekniska problem med programvaror tar också tid och tankemöda vilket inte är lika roligt. Jag tittar på bilder från i somras för att få igång tankeverksamheten och minnet. Den här tex gör ju att man längtar tillbaka när man sitter på kammaren och tittar ut i höstrusket.Egna 3d-motiv

Inspirerad av häftet med 3D-motiv jag köpte på Stämpelgården fick jag för mig att göra ett eget motiv. Jag valde min favoritsnögubbe som är enkelt ritad och verkade passa för att dela upp i flera delar.

Här har jag målat mina gubbar. Alla är inte helt målade, men det är ju för att jag bara ska ha de målade delarna. Tex ska jag bara ha näsan på den översta.Här är delarna utklippta.Färdigt!Närbild från sidan.


Julkort 3D

Jag köpte ett häfte med 3D-motiv när jag sist handlade från Stämpelgården. Lite pilligt att klippa ut motiven var det. Men det var riktigt roligt att sätta ihop det.Närbild på motivet från sidan


Ett par Grattiskort

Stack in ett par Grattiskort mellan alla Julkort.Layouten på det här kortet har jag hämtat från någonstans på nätet, men jag har glömt var.


Shopping från Stämpelgården

Stämpelgården hade 20% på hela sortimentet härom veckan. Svårt att motstå. Jag har nog handlat varenda gång de haft rea tror jag, och jag gillar deras grejer. Det blev lite smått och gott.Den här lille vovven tror jag att man kan göra till en perfekt shibavalpTextstämplarna från Inkido ser ut så här
god jul cirkel - hgrattis rund - h ez

Ritning för TRI-shutter kort.

För er som vill ha måtten har jag försökt göra en ritning.

Skär till ett papper som är 15X30 cm. Skåra de streckade linjerna där vikningarna ska vara, och skär efter de rosa.


TRI shutter card

Genom Facebook hamnade jag på en blogg som visade ett kort med en rolig teknik och vikning. Jag var naturligtvis tvungen att prova,, för det så ju så kul ut. Måtten var ju i inch, men jag lyckades klura ut vad som borde fungera i cm. Jätteroligt att göra, så det kommer säkert bli fler.Så här ser det ut i uppfällt läge, och kan alltså stå för sig själv upprätt.


Tävlingsbidrag kort

I samma tävling som föregående inlägg gjorde jag också ett kort.


Tävlingsbidrag LO

I en tävling på Pyssel.net som Pyssellyckan sponsrade, skulle man följa den här skissen. Man fick göra både en LO och ett kort om man ville. Nu är tävlingen över så jag får visa mitt bidrag här i bloggen.

Bild

Och här är mitt bidrag


Mer motiv.....


Näsduksmotiv igen. Våglinjen är en embossingfolder.Även näsduk här också. Man kan ju tro att jag är snuvig för jämnan, men så här fina näsdukar snyter jag mig inte i.Stämpelmotiv från Panduro. Filtband och bling.


Mer motiv

Här kommer fler julkort med motiven jag målade hos mamsen.


Snöflingan är av spegelglas och stämpeln från Panduro om jag inte kommer ihåg galet. Bakgrundspappret är egengjort med saltteknik.Bakgrunden embossad men en CB-folder och stämpeln är min absoluta favorit från Hampton Art Stamps och heter "Relaxed Snowman", men jag kallar den för "Pladasken".Här har jag också använt embossingfolder från CB fast en bårdvariant. Bakom dörrarna döljer sig ett "näsduksmotiv".


Rosa bandet, igen!

Nu har även sjalen som jag gjort till Rosa Bandet gått under klubban, och det till fantastiska 550:- ! Jag blir tokglad över dessa fantastiska tjejer som bjuder på Pyssel.net´s auktioner till förmån för Rosa Bandet.


Bild

Tre lökar under jorden

Dagen har ägnats åt att gräva ner lökar i rabatten Gissa om det ska bli färggrant i vår!

Risken är att det blir lite för färggrant eftersom jag inte kommer ihåg var jag grävt ner lökar tidigare så det kan bli en överasskning med galen färgmatchning. Men det återstår att upptäcka i vår.

Dessa sorter var det som fick komma tre lökar under jorden. För det vet ni väl att man ska gräva ner lökarna 3 ggr sin egen storlek?


2 motiv använda

Två av motiven jag målade när jag var hos mamma har blivit använda. Jag har tappat farten lite måste jag erkänna. Får se till att få upp den igen.
Rosa bandet

Även i år har jag gjort saker till Pyssel.net´s auktioner för Rosa bandet. Jag har ju faktiskt smygvisat lite här i bloggen tidigare i år. Igår var mina vantar auktionsobjekt och de inbringade hela 480 kr till Rosa Bandet. Jag blir så himla glad!

Man behöver inte vara medlem på forumet för att vara med och bjuda på auktionerna. Här kan ni läsa om hur det går till

Bild

Kalle ritar manga

Sonen är väldigt intresserad av mangaserier, och drömmer om att kunna rita egna figurer. Jag föreslog att han skulle börja med att försöka rita av figurer för att öva och börja lära sig. Och se! På första försöket lyckades han riktigt bra!
3D

Hittade färdiga 3D-motiv på GeKås från Victoria´s Design House som var riktigt fina. Här ser ni dom på ett par väldigt enkla kort.
Grattis min stora lilla 12-åring

Idag fyller Jonas 12 år. Man kan nog säga att jag inte har några småbarn längre. Fast det spelar ingen roll för de är mina små pluttar i alla fall.

Tårta fixad


Så här stor har man blivit


Utanför

Gårdagens eldning var allt i grevens tid, för nu regnar det rejält.

Hundarna var naturligtvis med ute hela dagen i går under mitt eldande. Man kan ju tycka att de skulle vara glada och nöjda, men icke! De fick ju vara bakom galler och inte precis där jag var. Jag försökte förklara att eld är inget för hundar och att det kan vara farligt. Det hade de ingen förståelse för och Julle klagade högt och tydligt. Bortskämda är vad de är.
Lekt pyroman

Två veckor om året, en på våren och en på hösten är det tillåtet att elda i vår stadsdel. Och eftersom det var den här veckan och vi hade massor med gamla grenar och annat skit som behövde eldas så var det bara att sätta igång. Jag satte igång vid 12 och lade i det sista vid 18. För det mesta satt jag på en stol brevid tunnan med en ljudbok i örat och mediterade medans jag tittade in i elden. Härlig dag!Klara höstdagar

Nu har hösten verkligen kommit. Årets första nattfrost hade vi i natt och det var ett tunnt lager is på bilrutorna. Blommorna klarade sig, men det dröjer nog inte många dagar innan de första fryst sönder. Jag hade gärna sett att septembervädret hade fortsatt ännu längre. Men jag får väl vara glad att det varit så otroligt fint som det har varit. Nu blir det en lång väntan till vår. jag är ju ingen älskare av den mörka delen av året direkt.

Den höga klara luften och de vackra färgerna är rätt trevligt. Likaså den vackra himlen.


RSS 2.0