Det går trögt...

...med julkorten alltså. Vid det här laget borde jag gjort ca 30 st, men har bara fått ihop ca 10. Dessa är de två senaste.
PM & Paintables

På POG hade vi bingo med vår egen bingodrottning AMA. Jag lyckades få bingo först och vann ett gäng Promarkers pennor. Jag är egentligen inte så överförtjust i dessa pennor eftersom de luktar starkt och jag får värre huvudvärk när jag sitter och målar med dem, men jag tänkte ge dem en ny chans. Mina Bruschables är inte så där jättebra att färlägga stämpelmotiv med, speciellt inte större ytor. Men PM-pennor funkar bättre.

Nåväl, mitt första projekt med pennorna blev en maratonmålning av ett Paintables Paper Collection II - Verona från Prima. Det gick ganska bra trots allt. Så här såg pappret ut  innan jag gick lös på det med pennorna.
Och så här blev resultatet scrappat och klart. Har ju inte så många färger så jag var lite begränsad.


Naomi berättar

En pysselvän från forumet har flyttat till Nya Zeeland. Jag brukar läsa hennes blogg ibland för att se vad hon har för sig därborta. Sist jag läste kommenterade jag med en önskan om att hon skulle skriva om hur scrappingen var därborta, och hur det var i jämförelse med Sverige. Hon svarade snabbt och gjorde ett inlägg om detta. Är ni intresserade, läs här!

[juli08+096.jpg]

Svartskalor...?

Svartskalor finns det väl egentligen ingenting som heter, men gråskalor är inte riktigt rätt beskrivning på det jag köpt idag.

Såg den här på Papprika för ett bra tag sedan. Och eftersom jag är llite senfärdig i mitt tänkande kom jag på försent att jag ville ha en. Och när jag var där nästa gång var den naturligtvis slut. Sen har jag kollat efter den i div shoppar, men inte hittat den. Nu blev jag nyfiken på en annan produkt hos Stellas och där hittade jjag den. Blev en beställning minsann, och nu hoppas jag på att den finns i lager och att den kommer snart.

Vad har jag köpt då? Jo denna!
(AA) Clearsnap Colorbox Cats Eye Queue Night Sky

Rosorna har kommit

Som jag berättat om tidigare i bloggen har jag beställt rosor som jag blivit hopplöst förälskad i. I fredags kom de med postbilen, levererade ända till dörren minsann.

Till att börja med var jag tvungen att göra plats i rabatterna först och rensa bort massor med rödbladig lysing (Lysimachia ciliata ) som spridit sig lite väl ohämmat i rabatten.
Rödbladig lysing (Lysimachia ciliata 'Firecracker')

Även penningblad fick maka på sig så att man hittade ner till jorden för att kunna gräva.


Sen var det att gräva stora hål, blanda befintlig jord med planteringsjord och vattna rejält. Det är många månader tills jag får se om det blir bra, men den som väntar på nåt gott......

Mera om POG, välkomstpåse

Nu har jag äntligen laddat ur kameran. Inte blev det många bilder och inte speciellt bra heller, men några kan jag visa.

Tex innehållet i välkomstpåsen som alla fick vid ankomsten.

Första bilden är en översikt och resten närbilder och klickbara. Sorry för den dåliga bildkvaliteten.


  

Hemma igen-rapport

Har nu kommit hem till familjen. Hunden visste inte till sig av glädje och håller sig nu i min närhet. Barnen var mest intresserade av vad kassarna från GeKås innehöll.

Ja det blev ju en tur dit också. Min plånbok tyckte tydligen inte att den var nog misshandlad efter pysselhelgens shopping. Store sonen behövde en del saker i klädväg så lönar det sig alltid att ta sig en tur dit. Det blev en träningsoverall, flera joggingbyxor, soft shell jacka, allväderställ mm mm. Bla 12 par boxerkalsonger till J eftersom han ska bli mera cool enlig honom själv. Ska man ha häng måste man tydligen ha speciella kalsonger, och helst ska det står Björn borg på resåren. Jag vägrar betala över 100:- för ett par kallingar, så det blir det inte. Men de jag hade köpt var det i alla fall text på så de dög ändå.
Sen hade de en hel hylla med lite scraprelaterade saker. Bla en himla bra dragspelsmapp för förvaring av 30X30 papper med bärhandtag. Tack för tipset Babsan!

Hemresan gick faktiskt förvånansvärt bra. Jag hade packat kudde och täcke i bilen av erfarenhet efter tidigare långkörningar, men de behövde inte användas. Värktabletter i förebyggande syfte, öronproppar, solglasögon,, flera burkar energidryck och godis hjälpte. Återstår att se om morgondagen blir bra också, men det är ett senare problem.

Natti natti


Träff-hög av POG!

Har nu landat i Halmstad efter en helt underbar pysselhelg tillsammans med lika underbara pysslingar. Jag bara älskar såna här tillställningar. Ett 50-tal likasinnade pysselgalningar som bor och pysslar tilsammans under 46 timmar är verkligen höjden av pyssel-lycka. Jag får inspiration, feedback, idéer, och känner mig bara lycklig. Pysslingar är ett av de goaste, givmildaste, omtänksammaste, generösaste och roligaste släkte jag vet. Ja, som ni märker är jag hög på endorfiner.


POG, packning pågår

I morgon bär det av till Göteborg för pysselträff i dagarna tre.
Pysselträffen går under täcknamnet POG som står för Pysselorgie Göteborg.
Jag har en stor pysselväska som jag proppat knökfull med allt som jag behöver inför träffen. Den är just nu rullbar, men knappt lyftbar. Jag hoppas verkligen jag får hjälp av snälla pysslingar att klara hinder på vägen . Nästan allt pyssel är färdigpackat, men lite till måste klämmas ner någonstans. Eller så får jag omorganisera det hela en smula. Klädväskan däremot är synnerligen liten och lättburen. 
När träffen är över på söndag fortsätter jag till Halmstad och hälsar på mamsen ett par dagar. Tjingalong på ett tag


Egna papper

Elina inspirerade mig till att prova göra eget mönstrat papper med distresser. Jag och min galna hjärna som gärna kommer på det ena efter det andra experimentet var naturligtvar naturligtvis tvungen att prova nå eget.

På det översta pappret lade jag röda linser som jag hittade i skafferiet efter att jag fuktat pappet. Sen har jag sprejat på utspädd Faded Jeans i olika omgångar. Till min stora glädje tycker jag att det liknar snöflingor som faller.

På det nederssta har jag gjort på samma sätt, men använt saltflingor istället. Tyvärr blev det vita prickar där de största salflingorna legat, så nästa gång ska jag krossa dem som är störst.


Tandborstar.

Jag använder tandborstar till alla möjliga saker, förutom att borsta tänderna med. Tandborstar är verkligen användbara till alla möjliga och omöjliga göromål. Senaste användningsområdet var att massera in olja i nagelbanden och naglarna. Superbt resultat måste jag säga. Polering och massage på en gång.

Sen är den ju bra i alla små eländiga utrymmen, som tex:

+ Längst ner i mellanrummet på gamla element.
+ Runt kranen på handfatet och i duschen.
+ I räfflorna på skosulorna när man trampat i nåt olämpligt
+ Göra rent motsträviga stämplar
+ Borsta nariga läppar för att få bort fnaset och öka blodcirkulationen. Efteråt på med cerat och man är pussvänlig igen.tandborste-toalettpapper.jpg

Gissa presenterna

Här är födelsedagskorten som jag gjorde till sonen. Jag har gjort dem efter presenten som kortet var till. Kan ni gissa vad presenterna innehöll?


Kapten blåskägg

Det här är den andra LO:n jag gjorde på träffen i lördags. Storyn bakom den är rätt rolig.

Min yngste son är ju full av upptäckarlusta och kallades för "Pilllerman" som liten eftersom han alltid skulle pilla på allting. Även som lite äldre har han stor upptäckaslusta och vetgirighet. Så en dag kom han hem och såg ut som på bilden. När jag frågade vad i himmelens namn han råkat ut för, så svarade han: Jo jag tog ett glas över munnen och gjorde vacum.....länge. Ja, vad säger man forum smileys ?


3 av ?

Måste se till att verkligen komma igång med julkortspysslandet. Förra året gjorde jag sju ca 80 st, och ska jag hinna med det får jag se till att skynda på. Annars sitte jag där i december och sliter mitt hår.

Det översta är gjort med stickers (klistermärken) köpta hos Kortmakaren. Snabbt enkelt och tidsbesparande.

Tankfull

Det här var den första tävlingen jag deltog i på LC_mässan. Man skulle skapa utifrån en känsla. Känslan skulle framgå av rubrik och text. Fast jag kom dit kl 10.00 och hade 1½ timme på mig att skapa, blev det otrolig tidsbrist på slutet. Detta var den jag vann 3:e pris i utlottningen med. Tråkigt nog är fotot dåligt. Dels pga av dåligt ljus, och dels pga dålig fotograf.


Trött i mössan

Nu har jag tillbringat 12 timmar i en lokal med andra likasinnade papperpysslande tokar. Man kan tycka att 12 timmar är lång tid, men jag hamnade i tidsnöd flera gånger. Anledningen till tidsnöden var att jag för ovanlighetens skull deltog i några tävlingar (det fanns många), och jag hade svårt att hinna i tid till deadline. Jag deltog i 3 tävlingar och lyckades med att få ett pris i en av dem av ren tur, då de förutom vinnaren även lottade ut priser i varje tävling.

Jag har haft en väldigt trevlig dag, men är väldigt trött i mössan och värkbruten. Men det är det värt.

Jag har inga foton att visa på det jag gjort då ljuset är för dåligt för at fotografera sånt.

Maten var fantastisk


och så här rärigt blir det efter bara en sekund ungefär.

Grattis (i efterskott) älskade unge.

Det är ju faktiskt ca 1 ½ timme sedan min lille plutts födelsedag slutade men jag vill ändå gratulera min lillpojk här på bloggen. Tänk att det är 11 år sen du kom till oss som en "liten" Buddah. 4610g tung och 54 cm lång. En redig krabat redan från början. Tänk, inte tycker jag att det är så länge sen den här bilden togs fast det är ca 9 ½ år sedan.

Man känner igen dig på smiletLC mässa

I morgon ska jag på LC mässan. En kombinerad pysselmässa och scrapträff. Förmodligen massor med folk jag tidigare träffat, men också många nya ansikten. Jag med mitt dåliga minne kommer säkert träffa de jag tidigare sett och tro att dom är nya bekantskaper.

Jag har inte ens packat ännu, så det är nog bäst jag gör det istället för att sitta här och lata mig.

Första auktionen - Rosa bandet

Första auktionen är faktiskt mitt alster. Visst är ni sugna på ett par varma vantar. Auktionen slutar kl 20.00 2/10.

Bild

Rosa bandet

Nu har startskottet gått för första auktionen på Forumet. Varje dag startas minst en auktion där pengarna oavkortat går till Rosa bandet. Det känns extra bra att vi gör detta, då vi har en medlem som gått bort i bröstcancer, och vi har en medlem som ger sjukdomen en fight just nu.


Det går bra att bjuda på auktionerna utan att vara medlem på forumet. Klicka här så får ni information om var man vänder sig. Vill ni se de olika auktionerna så klicka här, så kommer ni till rätt forumavdelning.

Det går också bra att skänka pengar direkt i Pyssel.nets namn. Klicka på bannern nedanför så kommer ni till  rättt sida.
Stöd min insamling på Rosa Bandet 

Kom igen och hjälp oss att samla in pengar till detta. Forskningen behöver gå vidare.


RSS 2.0