Bloggpaus

Nu blir det troligen bloggpaus i två veckor. Jag kommer nämligen att befinna mig här:

Hittar jag internet så kanske jag tittar in.

Lösning på hårfällningsproblem

Vad göra när hundarna fäller? Jo så här, och dessutom njuter dom

Spara ofta!

Herreminje, här satt jag och hade lagt ner minst 4 timmars jobb när skärmen låste sig igen! De två tidigare gångerna det hände gick allt mitt jobb förlorat. Men tack vare min käre farbror (min dataguru) så hade jag nu ändrat inställningarna för hur ofta en säkerhetskopia av dokumentet jag jobbade med skulle sparas. Jippie!! Istället för att lägga ner ytterligare 4 timmars jobb, blev det bara ca 10 min.

Note to myself: Säkerhetskopiera oftare och tryck på spara var 10:e min!

Tom skärm, tomt huvud

Ja, lika tomt som det är på skärmen på bilden, lika tomt är det i mitt huvud just nu. Det ska stå något passande och informativt där i den tomma rutan, men det bara ekar där inne. Klurar vidare


Kort med nya stämplarna

Trots att jag egentligen inte har tid att göra kort just nu, var jag ju ändå tvungen att prova de nya stämplarna. Det var inte så knivigt att kombinera ihop dem.

Här har jag använt "crossroads"  två gånger och "left fence" (Beeswax rubber stamp) en gång. Ekarna är en stämpel som heter "Vinter oak trees" och kommer från AAA.

Glasgravering till Norrlandsshiban 2009

Jag har graverat två ljuslyktor som Christina har köpt som priser till Norrlandsshiban som går av stapeln idag. Jag hoppas vinnarna blir glada.

Vädret var inte det bästa för fotografering.


Stämelshopping

Inte för att jag behöver fler stämplar egentligen, men de här har jag varit sugen på ett tag. De kan användas var för sig, eller kombineras för att bygga en landskapsbild. Märket heter Beeswax Rubber Stamps.

Bild 2 med de olika bladen är från Crafty Individuals. Vetet som är inringat är från Serendipty stamps. allt handlat hos Hobby & Hantverk.Skapat efter lilla Anna´s skiss

Jag gillar ju att scrappa efter skisser. Och eftersom jag har varit med i några skisswappar har jag lite att välja på numera. Den här gången har jag gått efter Lilla Annas skiss, och har också valt en av hennes utmaningar som hon skrivit på baksidan av skisskortet. Utmaningen var att använda färgerna brunt, orange och turkos.

Här är skissen
Två snabba.

Ibland är det kul att göra snabba enkla kort. 30 min kanske det tog  totalt.
Sommarfrissa

Tvingade sonen att gå och klippa sig inför skolavslutningen. Se så sommarfin han blev! Han blev nöjd själv också, trots att han inte ser så glad ut på bilden.


Sommarkort

Det här kortet fick jag idén att göra för ganska länge sedan. Jag såg en tävling i Stämpelgårdens blogg om att göra en skiss till ett kort, och då seglade en idé upp i huvudet. Ingen pysseltid fanns för tillfället så kortidén har legat och skavt i bakhuvudet sedan dess.

Låsningen av kortet fick lösas med en knappnål som jag trädde ett par pärlor på. Måste leta efter smarta lösningar på hur man stänger kort.Så här ser insidan ut.


Murphys lag...

...verkar vara lika för både människor och djur. Varför ligger alltid det man vill ha längst ner i lådan?


Inte ungkarlsblomma. Men vad?

I går kväll när jag satt i soffan och jäste kände jag en söt stark doft. Eftersom jag tidigare fått liljor från en kompis, så trodde jag först att det var dom som doftade. Men sen kom jag på att det inte kunde vara det, eftersom jag satt dem utomhus. Efter lite sniffande runt upptäckte jag att det blomman på bilden. Jag trodde att den hette ungkarlsblomma. Men efter lite sökande på nätet visade det sig att det var en helt annan blomma. Så vad heter denna?


En pion är en pion är en.....

Men pioner är inte lika. Och jag har begåvats med en trädpion i min trädgård. Den fanns här när vi flyttade in för 8 ½ år sedan. Jag har provat det mesta för att få den att bli större och blomma mer, men inget verkar rubba den här pionens vanor. Någon som har heta tips?RSS 2.0