Lilla stockholm

Vi ställde ut Julle på Stockholms kennelklubbs internationella utställning i påskhelgen. Kameran var med, men tyvärr blev det dåliga bilder. Vi fick en tvåa, men bra omdömen. Julle skötte sig jättebra, och jag lyckades låta bli att göra bort mig. Med andra ord är jag nöjd. FunnyVideos 

Så här såg det ut
image121

Och så här såg det ut kvällen innan hos "frisören"

image122

Pärlat

Det var länge sen jag skapade nåt med pärlor, men nu har det blivit av. Såg ett mönster på Rubys beadwork som jag ville prova. Valde att göra om det lite och blev rätt nöjd. Gjord med små svarta rocaille och 4 mm kuber av hematit.

image120

Boknörd

Gjorde ett test som jag sprang på på en annan blogg.


Tänkte direkt att om nu jag är över 50%, då måste Elina vara 100%. Så varsegod Elina och gör testet så jag får se om jag har rätt.

Hipp hipp hurra, igen!

Idag fyller Jullegubben 1 år. Då ska man naturligtvis få presenter. Och ben med olika smaker passade bra, men att öppna paket var inte lika självklart.

De små bilderna är klickbara.

Hmm vad är detta?  Läskigt! Men det luktar gott  Hjälp!  


Äntligen!
image119

Hipp hipp hurra!

Till mig på min födelsedag!

Mina pysselvänner har verkligen skämt bort mig. Kolla bara!

image114


Och jättefina kort var det med.

image115

Elina tyckte jag skulle svara på lite frågor om mitt pysslande,

och det gör jag så gärna :) Kul Elina

1. Gör du kort eller scrappar?
Jag gör både och. Tyvärr alldeles för lite, för tiden vid datorn på alla braiga pysselställen blir så lång.

2. Favoritfärg som du gärna använder?
Orange, brun och grön verkar jag trilla dit på.

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?
Text tror jag.

4. Vilket är ditt bästa köp?
Absolut min Cuttlebug.

5. Finns det något du ångrar att du köpt?
Ångrar och ångrar. Jag är en shopoholic när det gäller pysselprylar. Jag skulle behöva ett helt hus för mig själv egentligen för att få plats med allt på ett snyggt och överskådligt sätt. Men ångrar mig? Nähä :)

6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst?
Jag scrappar mest mina barn, men en och annan familjemedlem hamnar på papper ibland.
När det gäller stämpelmotiv har det nog mest blivit söta motiv med djur och barn. Blommor och katter är inte så dumma de heller.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa?
Jag prenumererar på Scrapbooking mm, allt om handarbete och Burda.

8. Favoritpysselblogg du brukar besöka?
Elinas, Fialias, Gulligullans,  Kortmakarens, Stämpelgårdens, Scrapaddicteds, Papprikas, Brunkullans och Pappersbitens är några av de som ligger under favoriter.

9. Vad/vem inspireras du av?
Många på Pyssel.net eftersom det är det pysselforum jag besöker så gott som dagligen. Sen har jag god hjälp av Elina också som hjälper till att trycka på när det är trögt.

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då?
En och annan die skulle nog slinka ner i påsen. De nya bårderna som kommer ser intressanta ut. Cissis renstämplar skulle nog också få ett gott hem hos mig.

Eller varför inte en massa papper och dekorationer och sen bjuda på ett stort pysselkalas för mina pyssliga och opyssliga vänner? Det tror jag skulle vara väl investerade 1000 kr pyssel.

Nu borde jag ju skicka de här frågorna vidare till några, men det är få pysslare på min blogg så det låter sig nog inte göras. Är det nån som läser detta får ni gärna ta frågorna till er blogg.

Skateboardstjärnan


Liftat igen.

Det här är verkligen roligt, att härmas alltså. Har nu gett mig på att lifta Aria som gjort detta kort.Och min tolkning blev så här. Jag blev nöjd minsann.

image113

Hundbesök.

Har varit hundvakt år en kompis hundar i dag, när hon hade massa andra bestyr att stå i. Normalt går hon ut med två hundar varje dag, och idag har jag provat på det hela. Mycket trassel blir det!  Har ju sett ekipage med säkert 8 hundar på en person, och jag undrar verkligen hur de gör. Alla hundar går ju olika fort och vill lukta på olika ställen. Och trassliga koppel, koppel runt både hund och människoben är oundvikligt.

För Julles del har det varit roligt och nyttigt. Bra social träning för honom att låta två hundar vara i hans hus. Allt har gått jättebra och inget gruff eller skäll.

Här lyckades jag fånga dom på bild alla tre.
image112

Yxland

Deltog i ännu en cyberpysseltävling. Jag valde att delta i en där man skulle lifta en annans alster. Det verkar passa mig att inspirera och försöka härma någon annan, för de är de LO:s jag blir mest nöjd med.

Jag valde att härma den här av Cajaba


Och mitt resultat blev denna. Fotona är tagna på Yxland när Jonas var där med Morfar och Gunnel.
Titeln är gjord med pappersklädda chipboard. 2006 är också chipboard som jag kladdade lim på och hällde över glitter. Bården över fotona är plastpärlor i olika marina former.

284674-111

Korv och kotletter

Fick en fråga på forumet om vad ett av tygerna hade för mönster. En gissade på svampar och en annan på korv och kotletter :)).

Inget av det faktiskt, fast ett tyg med korv och kotletter hade varit rätt kul att ha.

image110

Mässa = dyrt

Syfestivalen på Sollentunamässan har ägt rum i helgen, och naturligtvis var jag där. En mässa där de kombinerat ihop mina 3 favoritpyssel är ju som att komma till himlen för en stund. Textila alster i olika former, scrappingshoppar och pärlshoppar. Kan det bli bättre?

Här vaktar Julle dyrgriparna
image108

Närbild på tygerna som i huvudsak ska användas till kort och scrapping
image109

RSS 2.0