Julkort i stående A6 format

Och här kommer det fler....


Somrig 1:a advent

I dag är det första advent och vintern borde vara här. Det är den inte riktigt och lika glad för det är jag. I min trädgård blommar det.

Vad sägs om detta?!

LupinRingblommor
Julgranstårta

I dag gick den årliga julmarknaden som Älvsjös scoutkår anordnar av stapeln. Varje år ska föräldrarna till barnen baka något och i år var det en tårta. Klockan 07.00 i morse var jag uppe och färdigställde denna skapelse som skulle vara på plats klockan 08.00.


Julkort liggande format

Produktionen är igång igen. Här är fem st i liggande format.
Servett-tomtar och julsånger

Här har jag roat mig med att skriva ut kända julsånger och använda som mönsterpapper. Stämplat lite julmotiv på dem för att få lite färg. Och så servett-tomtarna på det. God Jul stämpeln på de nedre kortet är från Inkido.


Julkort med 3D-motiv

Här är två kort med 3D-motiv. Det översta är från ett häfte jag köpt på Stämpelgården, det andra har jag byggt upp själv, se här.Gör sig själv

Jag upptäcker emellanåt att jag överdekorerat mina alster, och ändå är jag oftast sparsmakad på sånt. Jag ser kort och LO.s som dignar av dekorationer och är jättefina, men när jag försöker själv så tycker jag sällan det blir riktigt bra. Jag antar att jag är en "enkel" pysslare.

Vissa papper dekorerar sig själva, som det på kortet nedan.Och här har jag använt en embossingfolder från CB, och jag tyckte det räckte långt i sig självt. Lite blingstenar som kulor blev enda dokoration.

Tikskydd

Ett av de två tikskydden jag har är det väldigt bra passform på. Jag Beslöt mig för att rita av det och sy ett par till. Vad sägs om ett tikskydd i jeanstyg?


BIM

I går Lördag avhölls Mälarshiban, lokal avdelning Mälardalens inofficiella utställning. Nikki blev BIM och fick väldigt fin kritik av domare Rose-Marie Emery.

Vacker hehet och utstrålning. Typiskt huvud och uttryck. Kraftfull haka. Bra pigment. Bra benstomme. Stark rygg. Vacker svans. Starka tassar. Bra pälskvalitet, urajiro och färg. Rör sig med bra steg och stil. Typisk attityd.

BIR blev snygge Sesshomaru Go Tessaiga, som sen placerade sig som BIS 2.

Jag har tyvärr inga bilder på Nikki, men den snygge vinnaren kan jag bjuda på.


HD resultat.

För ett par veckor sedan röntgades höfterna på Nikki, och jag skrev om det här i bloggen

Nu har svaret kommit, och det blev det bästa tänkbara. Ett A med andra ord. Jippie!!!

Nyanser av gråttHur många nyanser av grått finns det?

Himlen har varit målad med någon variant varje dag de senaste veckorna och jag är trött på grått.

Kan vädergubbarna byta färgskala? Snälla!Det sätter fartIbland kan man undra om ryktet om FK:s spionage är sant, för idag ringde chefen från FK:s lokalkontor upp mig för att säga att hans kulle se till att jag blev uppringd av en handläggare. Han skulle också se till att mina handlingar skulle skickas. Kors i krösamoset!!


Senare på dagen blev jag mycket riktigt upprings av en handläggare som förhörde sig lite om hur jag mådde och berättade att jag skulle få betala för kopiorna av min journal. Hm....nåja det får det väl vara värt. Staten ska ju inte behöva gå omkull bara för att jag vill ha lite kopior.


Inte har jag pysslat mycket under de senaste veckorna heller. Jag har fått lägga den lilla energi jag haft på andra saker som behövde göras. Nu är det klart så jag kan sätta mig vid pysselbordet när orken faller på. Ska bli skön terapi att göra lite fler julkort.

smiley walking dog Pictures, Images and Photos

Nikkigumman har börjat löpa också, så nu får hundarna vara åtskilda om jag inte har dom i koppel. Under höglöpet får de nog vara helt åtskilda. Annars dör väl Julle av hjärtesorg eller nåt liknande.

Man behöver vara frisk för att orka vara sjuk

För ca en månad sedan ringde jag upp Försäkringskassan för att begära ut handlingar så jag kunde sätta ihop ett underlag för ansökan av sjukersättning. Tidigare har jag fått informationen att det var 3 månaders handläggningstid, så jag var ute i god tid trodde jag. Vid detta tillfälle fick jag veta att det var 4 månader, vilket det var tills min ersättning går ut vid det laget.Ca en vecka senare ringde jag igen för att höra hur det gick. Fick svar att begäran var ivägskickad. Bad vid detta tillfälle om att en ansökningsblankett skulle skickas till mig, då jag inte hade tillgång till skrivare. Detta skulle göras omgående.
Efter ca ytterligare en vecka ringde jag för att höra vad allt tagit vägen. Ingen visste riktigt men noteringar om att jag ringt syntes på skärmen så det var säkert på gång. Tog hjälp av min far att skriva ut en blankett eftersom ingen blankett dykt upp. Skrev mina uppgifter på blanketten och skickade in utan underlag, för att åtminstone kunna göra någonting åt att inte bli för sen.


 

 

 


Så gick det en vecka igen…jag ringde igen. Jaså hade ingenting hänt ännu? Ja det var ju inte bra! Personen i telefonen lovade att hon skulle kontakta sin chef som skulle se till att jag blev uppringd.

 

En vecka till……………..Jag ringer igen! Hade ingen ringt mig? Ja det var ju inte bra. Nu skulle ett meddelande till högste chefen skickas och handläggarna skulle få en åthutning. 


Man kan undra om de har all mejl som handlar om mej inställt på direkt vidarebefordring till skräppostkontot.

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk.............jag orkar inte i alla fall


Grisen ligger illa till.

Svininfluensahysteri?Är jag för gammal?

Är jag för gammal när min yngste son visar mig en animerad musikvideo med musik som jag inte fattar något av.

Är jag för gammal när jag bllir störd på att yngre killar och tjejer går och visar trosorna och i bland halva rumpan?

Är jag för gammal när jag föredrar musikkanaler som spelar musik från 70-90 tal?

Är jag för gammal när jag vill ha överdelar som går ner över magen?

Jag känner mig defenitivt för gammal när ett litet barn frågar mig om det fanns bilar när jag var liten.....

Ont det gör ontOnt ute, ont inne
Ont i hjärta ont is sinne.....ja om ledsen kan ses som ont i sinne.

Saxat från Metro

Jag har varit inblandad i diskussioner på vad som borde läggas ut på internet och inte. För min del tycker jag att man ska vara försiktig med vad man skriver och hur man skriver. Internet för mig är som en jättestor anslagstavla ständigt synlig för alla. I förrgår fanns den här artikeln i Metro som jag tycker säger mycket av det jag tänker.


Länken till arikeln: http://www.metro.se/2009/11/05/28844/gor-slut-med-facebookvanner-som-gor-s/


Gör slut med Facebook-vänner som gör så här 

Låt säga att du träffar en avlägsen bekant på stan. Du påkallar hennes uppmärksamhet genom att bryskt peta henne i sidan, sen tar du en megafon och ropar ”Läget Anna? Hörde att det var slut med Göran. Fan vad trist. Annars då?”, så att ingen i närheten kan undgå att höra. Efter att ni pratat klart går du ut på den plaskvåta gatan och vrålar ”Det regnar!”.

Stopp nu här, tänker du. Så gör du naturligtvis inte alls. Du är ju ingen idiot. Är du verkligen säker på det?

Om du föreställer dig samma sak fast på Facebook är risken tyvärr ganska stor att du beter dig på exakt det här viset.
Saker som i det vanliga (fysiska) livet skulle klassa förövaren som en ohyfsad tölp, alternativt få personen inburad för förargelseväckande beteende, har blivit regel snarare än undantag. Fullt normala människor beter sig helt enkelt som får. (De till och med kastar får på varandra, eller säljer dem på låtsas i ett spel som heter Farmville. Men det är ett sidospår.)

Eftersom Facebook i grunden
är en bra sak är det hög tid att det görs något åt det här. Det vore onekligen synd om en så praktisk plattform för gamla och nya vänner till slut sjönk under det berg av skit som alltför engagerade medlemmar vräker ur sig varje dag.

Vi kan knappast räkna med Magdalena Ribbing som vägvisare och inte ens Kristdemokraterna lär lägga ett lagförslag från regeringshåll, alltså får vi lösa det på egen hand. Mitt ödmjuka förslag är att vi startar en folkrörelse för självsanering, och att vi gör det idag. Vi börjar med att avsluta relationen med Facebookvänner som:

1. Gör quizet "Får du ligga i helgen?", låter alla se resultatet och kommenterar sin tydligen 76-procentiga sannolikhet för samlag med ”Hehe, soft!”, eller dylikt.

2. Bjuder in alla vänner till samma trams-spel ("Fredrik gave you a bitchslap in Freak Wars Mega Edition 6.0. Slap him back!") som han själv sölar bort sin arbetstid med.

3. Uppdaterar sin status med låtsas-poetiska klyschor. ”Livet är en gåta, kärleken är ett svar. Jag är en lampa”, och liknande.

Alla liknande initiativ är förstås varmt välkomna. Låt revolutionen börja!

+ Statsminister Reinfeldt från Täby åker till Washington och läxar upp världen. Omöjligt att inte klicka "gilla" på det.

Debatten om debatten om Sverigedemokraterna. Hide from news feed.

 

Viktor Barth-Kron
Frilansande skribent och redaktör

 

 


Grattis Kennel Rollick's

Nikkis uppfödare föder också upp Kerry Blue Terrier. Det gick riktigt bra för henne och hennes hund Hero på Växjö Internationella utställning i helgen. 

BIS-4 & Bästa Terrier 

Gruppdomare: Machetanz Peter


Kerry Blue Terrier DKUCH FIUCH SUCH SV-09 WW-08 Kerrydom Court Hero At Rollicks S64128/2005 Hanhund
Äg. Mellin Charlotta, Nyköping Uppf. Zuzana Szövènyiovå, Slovakien.

Värkskit

Klockan är 7 och jag har redan varit vaken i 2 timmar pga av den för...de värken. Dagen kommer bli en pillerdag
Första fyllan

Min första ungdomsfylla minns jag faktiskt till skillnad från många andra. Det var en valborg och jag hemma i tid och på mina egna fötter.

Min lilla vovve Nikki har sin första just nu, fast inte orsakad av henne själv. Hon har varit hos veterinären och fått sina höfter röntgade och då måste de sederas (ge lungnade medel alt. sövas). Hon vinglade som om hon fått i sig alldeles för mycket stackarn. Just nu ligger hon och vilar på husses fötter, så jag tror hon tycker det är helt ok trots allt. För mig blir det att vänta i ca 2 veckor på resultatet av röntgen.


RSS 2.0