Det blå ljuset och ekar

När vårvintern kommer kan jag sitta länge på kvälllningen och njuta av det fantastiska blå ljuset som finns på himlen. En annan sak jag kan titta på länge och njuta av är avlövade ekar som blir alldeles svarta i morljuset vid den hör årstiden. Vilken tur då att jag har en ek att titta på vid mitt hus så jag kan få mitt lystmäte.


En annan sorts papperspyssel

I ett tidigare inlägg kunde ni se badrummet på landet som ska göras om. Här har jag gjort en 3D-modell i skala 1:20 för att se hur kaklet blir bäst. Jag har gjort flera olika för att se vad som blir bäst i min smak. Riktigt roligt att göra faktiskt.Här ser ni modellen ännu inte ihopsatt, men vikt och klippt.Den här bilden har jag lagt in för att ni ska se hur det ska se ut innan jag sätter ihop allt.Och så här ser det ut färdigt.

.....Suck!


Jo, lappmögel ÄR dumt.

I går kväll och inatt har det vräkt ner blötsnö här hemma. Maken som gillar att köra snöslunga är bortrest så jag var tvungen att försöka köra den själv. Tungt var det, och snö över hela mig. Men nu tar jag mig ut i alla fall.


Lappmögel, kanske inte så dumt ibland

Normalt hatar jag ju vinter och snö. Men i helgen var den faktiskt riktigt mysig. Gnistrande vit i solens sken pulsade jag och hundarna runt i snön på gärdet framför vårt hus på landet. Hundarna njöt, och jag njöt faktiskt också. Efteråt satt jag och solade på verandan där det var 10 plusgrader i solen. Myyysigt!


Renovering/OmbyggnadI helgen ska jag åka ut till landet och fixa lite. Toaletten skall byggas om och till så att det får plats en tvättmaskin. Som det är idag så är det väldigt trångt. Och eftersom det finns ett ledigt utrymme precis brevid så går det alldeles utmärkt att bygga till. Så här ser det ur idag. Om ett par månader ska det se helt annorlunda ut.

Gröna fingrar?

Jag prenumererar på Odla.nu:s nyhetsbrev. I ett av de senaste kunde man köpa frön. Jag som sagt åt mig själv att inte göra det pga att jag inte har plats för alla småplantor inne gjorde naturligtvis just det, köpte frön.

Det blev följande sorter

Kjejsarvinda, Vallmo, Aferikansk marguerite, Anisisop och Kardinallobelia. Vallmon och Anisisop är perenna i vårt klimat. Kardinallobelian kan övervintra om man har tur.


Julkort v. 5

Denna veckan var utmaningen att skapa ett julkort i rött, blått och vitt. Eftersom jag inte använde en äkta jultomte på förra veckans utmaning så gjorde jag det denna gång.


Baka baka liten kaka

Kors i krösamoset. Jag har gjort en LO. Det sorgliga är att jag inte har gjort fler på hela den tiden sen jag gjorde en sist. Jag vill ju verkligen scrappa, men varför får jag inte tummen ur......?


Bloggcandy hos Pyssloteket

Pyssloteket lockar med en julig bloggcandy. Och det passar ju bra nu när jag ska förssöka göra ett julkort i veckan. Allt detta gottiga nedan kan man vinna, och det skulle jag ju gärna vilja göra.


Quillad nattljusstake

För länge sen när affärskjedjan Tiimari fanns i stockholm köpte jag kortbaser med urskurna motiv av olika slag. Jag har inte använt speciellt många så jag provade att fylla det urskurna motivet med quilling.

Så här blev det. Funderar på om jag skulle lägga till några dekorationer och någon text.


RSS 2.0