Internettrubbel

Får ju ingen riktig fart på internet på landet, så det blir lite dåligt med inlägg. Och värmen gör inte att man orkar något heller.

Jag måste säga att jag är väldigt svensk i ett avseende. Jag gillar lagom. Lagom varmt, lagon kallt, lagom med utmaningar, lagom med tråkigt ...ja lagom med det mesta. Men där tar nog kanske min svenskhet slut.

Vad har jag gett mig in på?

Semesterprojekter skrider framåt men väldigt långsamt, trots att jag tycker att jag virkar på så mycket jag orkar. 
 
Hur tänkte jag egentligen? Jag tycker det är skittråkigt att fästa trådar, och här behöver jag fästa 8 trådar för varje fyrkant jag gör. Koftan kräver ca 200 rutor vilket innebär att jag måste fästa minst 1600 trådar innan jag ens kan börja montera ihop rutorna till en kofta.
Jag har fått ihop 36 rutor så här långt.
 
Det här projektet kommer räcka läääääääänge.
 
 
 

En trädgård i stan

 

 

Förra året köpte jag en Ginst som är rödblommig. Egentligen hade jag tänkt plantera den på landet, men så läste jag att harar och gnagare älskar Ginst. Och eftersom jag redan fått ett par buskar avbarkade av sorkarna på landet så fick den planteras hemma. I år fick jag se den blomma för första gången, och jag gillar den verkligen. Kan absolut tänka mig att plantera flera bredvid den första.

 

 

 

 


Internet på landet

Efter flera fösök och mycket fixande, har jag lyckats efter 4 år få en fungerande uppkopplig på landet. Eftersom det ligger i en gryta, så är mobiltäckningen usel. Men med en antenn på taket så får vi faktiskt signal. Det går inte fort, men det fungerar i alla fall.
 
 

En trädgård på landet

Jag har en förkärlek till brokiga, flerfärgade saker. Det handlar om allt ifrån garn till växter. I det här fallet blev det en Phox procumbens `Variegata´, eller Brokbladig Rosenflox som den heter på svenska. Den breder ut sig bra så jag hoppas på att kunna dela den och sätta den på flera ställen. Kanske hemma i rabatten i stan kanske?
 
 
 

Semester

Just nu sitter jag nog under parasollet på landet och njuter av tillvaron och tystnaden. Även radiotystnaden hägrar där, så uppdateringar på bloggen blir svårt. Om jag nu inte lyckas lösa det via telefonen, men det verkar omöjligt.
 
Trevlig semester på er för ett tag.

En trädgård på landet

Akeleja har jag inte haft någon vidare tur med tidigare när jag försökt mig på att ha dem i rabatterna hemma. Men på landet trivs den tydligen och det är ju en gammal torparväxt så att den inte skulle trivas i stan kunde jag väl ha räknat ut.
 
Bergenian fanns här redan och den får vara kvar där den står. Möjligen skall jag ge den några kompisar som kan sticka upp mellan bladen för att fylla ut lite grann.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0