MH

Ja då har jag varit med om mitt första mentaltest på hund. Jag och Kalle åkte dit och hann gå med en annan hund var, innan det var min och Julles tur. Han klarade hela testet och förvånade mig faktiskt med en del saker. Han lekte med testledaren, vilket jag inte trodde han skulle göra. Han gjorde en ordentlig undanmanöver vid skramlet, vilket jag trodde han skulle göra. Men sen förvånade han mig med att direkt springa fram och kolla av vad det var som lät och det trodde jag inte. Jag trodde han skulle skälla ut det. Skott var jag fundersam över hur det skulle gå och om jag överhuvudtaget skulle genomföra det. Men efter diskussion med testledaren så provade vi det i alla fall, och han klarade av tre skott innan han tappade svansen och tyckte att det började bli obehagligt. Då avbröt vi och lekte ordentligt så det inte skule bli en dålig upplevelse. Vi stannade också kvar och fikade i närheten för att höra skotten på den efterföljande hunden i lugn och ro, och allt gick bra.


Skavsta T&R

Idag har jag varit till Nyköping och vänt. Min pappa med sambo har varit och förlustat sig i ett av Tysklands vindistikt Rhen/Mosel. Som tur var hade de inte förlustat sig med vin på flyget, för katten vet om jag hade klarat av att köra tillbaka. Väl hemma blev det duns ner i bädden och horisontalläge i 4 timmar med elakt huvud. I morgon bär det av till Lidingö Brukshundsklubb med Julle på MH.


Skitsnack

Som hundägare med trägård, så går man runt spanandes med svarta bajspåsar i högsta hugg en gång om dan. Jag har ju gjort det ett tag nu och det har gett mig en del funderingar.

Om jag säger som så, så har mina två raringar olika form på utgången bak. Om man tittar på bilden som ska illustrera skillnaden så är det Nikki till vänster och Julle till höger. Och faktum är att det jag plockar upp är av olika storlek. Nån lämnar tjockare efter sig än den andra men i samma längd.

Man kan undra vem som lämnar efter sig det ena och det andra, fast jag har mina aningar.

Tiuku

Jag har fått mejl från ägaren till Nikkis syster som bor i finland. Hon skickade med en länk till en massa bilder å henne, och jag var alldeles hänförd. Hon är så vacker och precis så som en shiba ska vara i mina ögon. Se och njut!


Gosnos

Kan man annat än älska en sån här liten sötnos som tittar fram bakom en kudde? Jag faller i alla fall som en mogen tomat och smaskar i backen.

Grönt denna gång

Jag är ju lite nördig på det sättet att när jag provar nåt nytt så måste jag kolla om olika varianter fungerar, blir bra etc. Så denna gången med Gröna satinband och ljusgröna jadepärlor.


Utställning från ringside

I dag har jag varit på hundutställning igen. Denna gången bara som åskådare. Utställningen hette Ulla Segerström o Bertil Sted Grens Minnesutställning och ägde rum på Vallentuna flygfält. Vackert väder och vackra hundar gjorde dagen riktigt, riktigt trevlig. Inte blev det sämre av att Nikkis syster, Rollick´s Amber Glow blev BIR (Bäst I Rasen).

Jag fick själv ingen bra bild på vinnarhundarna, men Gittan var snäll och lånade mig en bild.

BIM (tv) Chonix Daigoro BIR (th) Rollick´s Amber Glow

Lördag

Årets kräftskiva är avklarad trots regn. Gatans grannar ställde upp och hjälpte till att resa ett stort tält så vi kunde umgås utan att bli blöta.


Aktiveringsfynd

Jag var på djuraffären igår för att köpa hundmat. De brukar ha ett litet reabord uppdukat precis vid ingången för att reta shoppinggenen hos såna som jag. Mestadels hittar jag ingenting som passar mina fyrfota familjemedlemmar, men den hör gången blev det napp. Jag har ju tidigare nämnt aktiveringsspelen som mina hundar gillar, och den här gången låg det såna på bordet. De är ganska dyra så det är ingenting man köper varje vecka precis. De jag har tidigare är i trä och spånplatta, men de här är i plast. Kanske är de inte lika populära så det är därför de reas ut. Jag slog till på två stycken när priset var bra. Hundarna fick prova direkt när jag kom hem, och det var klart en ny utmaning.
QK, vill ha.

Nya Quickutz kommer det hela tiden. I somras tror jag de släppte nya i stort sett varje vecka. Senaste släppet handlar om Hallowen vilket vanligtvis inte är så intressant, men den här gången var det ett alfabete som tilltalade mig. Haunted heter det och är i 4X8 format mini, vilket innebär att det får plats på en platta.QK har även släppt embossingfoldrar i flera format. Den här är i bårdform och tilltalar mig.Sen en REV-die som jag också gärna vill ha.


Band funkade bra

Jajamensan. Det fungerade bra med band. Jag har använt 3 mm satinband och det var inga problem alls. Pärlorna hade jag stuvat undan för att jag tyckte de hade för stora hål för att göra smycken med, men till makramé var det alldeles perfekta.


Mera makramé

Det var roligt att göra makramé när man väl fick ordning på knutarna. Jag ville prova med en annan typ av garn och grävde i gömmorna. Hittade ett tunt bomullsgarn med silvertråd och frostade silverpärlor. Rätt nöjd med reslultatet. Nu ska jag klura på vad jag ska använda till nästa projekt. Undras om det går att använda platta band.....


Nytt sorts smyckespyssel, makramé.

Var på Panduro häromdagen när jag ändå var i närhen. Mitt ärende var att titta på ny telefon som ju blev inhandlad, men en snabb titt på Panduro kunde jag inte motstå. Träffade en tjej som jag tidigare gått på scrapkurs hos som jobbar där. Hon har börjat göra armband i makramé som jag blev så nyfiken på. Klart jag också måste prova.

Så här ser första försöket ut. Gjort med svarta stavpärlor med guldkrackeleringar och svarta syntetsnoddar.


Ny telefon

I går blev det en ny telefon. Inte för att jag inte gillar min gamla för det gör jag, men den här har större minne. Jag lyssnar ju mycket på ljudböcker och det ska den här passa för. Snygg är den i alla fall. Vi får se om den är lika bra som den är snygg.


Tröja

Jag provade en tredje lösning på "inte slicka på knölen-problemet" Jag har en kompis som har två småtjejer. Ringde henne och frågade om hom möjligvis hade några långärmade t-shirts som skulle sorteras bort. och visst hade hon det. Och se det fungerade riktigt bra. Efter ett par minuter brydde hon sig inte längre om att hon hade tröja på sig. Nu kommer hon inte åt att slicka på benet. Lite justeringar ska göras så de passar bättre.Som lite hanteringsträning fick även Julle prova en tröja en stund.Tack så mycket Lotta, Nellie och Thea för tröjorna hälsar Nikki och Julle!

Punka

Ja inte tog det lång tid innan Nikki lyckats göra punka på den uppblåsbara kragen. Hm....... Nåja, jag brukar ju vara påhittig så det löste sig i alla fall. Jag försökte först fylla kragen med trasor av gamla lakan som jag rivit i trasor , men det blev för tungt. Då slaktade jag helt enkelt en kudde med fiberfill och fyllde kragen med det i stället vilket fungerade utmärkt.

I morgon blir det veterinären med henne, för nu har jag upptäckt att det är två nya knölar på gång alldeles brevid den första.

Badbruden

Ja hon ser i alla fall ut som om hon ska gå och bada med en frälsarkrans runt halsen. Så roligt är det dock inte. Nikki har fått en liten knöl på benet som kan vara ett bett efter en fästing eller liknande. För att hon inte ska komma åt att slicka på det har jag köpt en "tratt" till henne. Jag har dålig erfarenhet av hårda plasttrattar från katterna, så jag provar den här uppblåsbara varianten. Funkar inte det får det bli en sån där gammal plasttratt ändå. Nu är hon ju så himla snäll och finner sig i det mesta, så jag tror det ska funka bra.


Hemma från Öland

Ja, meningen var ju att jag skulle ha bloggat hela förra veckan om hur det var på Öland, men det sprack pga av att internet inte fungerade i vår lilla vagn. Jag var jättepeppad och såg fram emot att skriva om vad vi hade för oss, men luften gick ur mig när inget blev som jag hade tänkt mig. Inget internet, ingen hundträning. Jag hade missat att det bara var under högsäsongsveckorna hundaktiviteterna pågick, och vi var en vecka försent. Det blev liksom lite pannkaka av alltihopa. Faktum var att vi åkte hem en dag tidigare än beräknat.

Det är ju fortfarande en hundvänlig camping även utan hundträningarna. Agilitybanan besökte vi flera gånger bla. Och hundarnas egen badstrand försökte vi oss också på. Julle går i och jagar vågorna, men Nikki vägrar att ens blöta sina små tassar. Det hade jag nästan redan anat, då hon faktiskt undviker vattenpölar på promenaderna. Nåja, nu är vi hemma igen och livet återgår til det vanliga.


Inget internet

Lägger snabbt in ett litet inlägg, och talar om att jag är utan internet. Åskan har varit elak mot campingens sändare och den behöver nog lite rehabelitering. Men jag återkommer efter veckans slut.

Mot Öland

i morgon bär det av igen. Denna gången åker vi till Öland och samma camping som förra året. Vi trivdes så bra att vi tom bokat samma villavagn. De har två hundaktiviteter per dag, badplats för hundar, agilitybana mm. Så som hundägare behöver man inte vara sysslolös.

Kommande vecka blir det rapport och bilder från vår semester på Eriksöre camping.


RSS 2.0