Bloggspråk

Sitter och surfar runt på olika bloggar som handlar om pyssel. Märker att flera har börjat blogga på engelska. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Jag begriper ju att det är för att pysselintresserade från alla länder lättare ska kunna ta del av vad deras likar gör även här i Sverige, men i mina ögon blir det lite tråkigt. Förmodligen för att jag inte själv inte är jättebra på engelska, och inte orkar traggla mig igenom texten. Jag förstår ju det mesta, men ibland är det vissa ord jag inte begriper och då blir jag bara irriterad. Jag antar att jag får lov att vänja mig, men troligen blir det så att jag slutar läsa de bloggar som inte är på svenska. Vem vet, snart kanske det inte finns några bloggar på svenska i pysselrymden


Snart kanske jag ska ha den här brevid datorn

Hårspänne

Häromkvällen fick jag för mig att jag skulle göra ett hårspänne. Kollade runt på nätet efter mönster på blommor som skulle vara på. Jag hittade ett och började knåpa. Men oj vad lång tid det skulle ta då...Jag gled över på ett annat spår och det blev två helt andra. Ett med pärlor och ett med pappersblommor och blad.Det ska bli ett med blomma också, det tar bara lite längre tid.

En ny tyst en

Att röja förråd ger mycket damm och
annan skit, så dammsugaren har fått jobba. Nu har den blivit lite halt och lytt på slutet. munstycket har liksom gett upp. Ett hjul är borta och det lossnar från röret emellanåt. Klart irriterande

Jag köpte den här dammsugaren för max 8 år sedan, troligen mindre. Ska inte dammsugare hålla längre än så här? Jag minns en gammal elektrolux som säkert tjänstgjorde i 20 år minst.

Nåja, vad göra. Köpa nytt munstycke? Nja, det var inte så lätt i hastigheten att hitta ett sådant. Det blev en ny dammsugare. Och eftersom jag gillat att den vi hade var så tyst och bra, så blev 
det en likadan fast röd denna gång.
Den förra är blå.

...

Ett litet kort

Här hemma har det mest handlat om förrådet de senaste dagarna. Och idag har maken varit till tippen två gånger. Men jag har tagit mig lite tid till pyssel mellan förrådsbataljerna. Ett kort kan jag visa, ett annat får inte visas ännu.

På det här kortet har jag använt en emossingfolder från Cuttlebug och dragit en chalksdyna över.


Hus på kreta

Ja, om jag nånsin skulle skaffa hus på Kreta vill jag ha detta. Inte så stort, men med en underbar trägård och havet 20 meter från tomtgränsen. Vi träffade faktiskt mannen som ägde huset. Han var vän till ägarna av hotellet vi bodde på. Han borde lägga ner pengar på att renovera det, så att det inte blir en ruin som många andra hus där nere blir. De verkar hellre bygga nytt än renovera det gamla.


Resfeber

Jag och familjen borde sitta och titta på vattnet vid Frykens strand just nu och invänta morgondagens utställning i Ransäter. Men icke sa nicke. Julle fick ont i magen och diarre sent i går kväll och var orolig i natt. och ta med en hund som kanske smittar till en utställning gör man ju bara inte. Så det blev till att avboka hela kalaset och meddela kompisar vi skulle hälsa på. Verkar hundskrället sjuk nu tror ni? Nä, just det!

Undras om hundar kan drabbas av resfeber?


Mot Värmland

I morgon drar vi till de värmländska skogarna. Till Kil närmare bestämt där vi ska bo på Fryksta vandrarhem. I Värmland ska vi besöka vänner och även gästa Ransäters hembygdsgård där det är hundutställning i helgen. 20 shibor är anmälda, så det ska bli jätteskojigt att få se så många på en gång.

Återkommer efter helgen


Hero Arts

När jag var hemma hos Elin sist, så dreglade jag över hennes nya stämplar. Vissa av stämplarna hade jag inte ens reagerat över om jag inte hade fått sett alster med dem som var finfina. Jag var ju tvungen att lägga en beställning eftersom det var rea på Hero Arts hos Kortmakaren. Nu har de kommit.


Utan stämpelmotiv.

Här tre kort som är utan stämpelmotiv. Bra när man har massa småbitar kvar efter andra projekt som ligger och skräpar runt omkring en. Det var faktiskt när jag skulle städa undan efter ett annat projekt som jag satte ihop dessa, så ibland är städning bra....

Bara en japanska

Blev sugen på att göra kort med de nya stämplarna.
Kom ihåg att jag hade kvar gammalt tidningspapper som agerade omslagspapper runt saker vi köpte i Malaysia. Det är bara att hoppas att det inte står något otillbörligt på pappersbiten...  Sen en gren från QK och lite blommor så var jag nöjd. Måste skaffa papper med riktiga japanska tecken. Undras om det säljs såna tidningar här någonstans..


Sen ett väldigt enkelt kort som jag gjorde i samma veva.


Sommarrysningar....

...fick jag i alla fall. Lyssna och njut!


 

Japanskor, japanskor, japanskor

Passade på att handla lite från kortmakaren när Elin var på plats och hälsade på. De japanska dockorna har jag funderat länge på och nu är de mina. Sen inhandlades etsningskräm för kommande projekt.


Jul(i)

Ja det hörs ju på namnet att man ska börja göra julkort den här månaden. Jag var ju tvungen att prova min fina snögubbestämpel jag fick av Elin. Sen är det ju många julkort som ska göras, så det är lika bra att börja.


Present

Träffade Elin i förrgår, och eftersom vi inte setts på så länge utbytte vi lite presenter. Elin fick knähöga raggsockor av mig. Det är roligt att ge henne raggsockor, för man vet att de blir välanvända.

Av Elin fick jag ett fint kort, filtband och en jättesöt julstämpel. Jag har ju en förkärlek för snögubbar! Tack Elin!


Katt-Max

Åh vad härligt det var att pyssla igen. Ljudbok i öronen (Nybyggarna av V Moberg) och ett framgrävt pysselbord gav inspiration.

Kusinbarnet döps på Lördag, så ett dopkort fick det bli.
Sen ska kattvakten tackas. Jag har ju sån tur att jag har två stämplar som liknar våra katter, så det passar alltid när jag ska göra "kattvaktskort".
Rosa blomsjal

Jag var ju tvungen att ha med något att pyssla med på Kreta. En rosa blomsjal som kommer att byta ägare i oktober, den rosa månaden till ära.Närbild på blommönstret


Hemma igen

Efter 2 veckor med konstant sol, värme och bad känns det rätt skönt att vara hemma i sommarsverige. De sista dagarna var det uppåt 35 grader i skuggan och vindstilla. Jag tackar den tekniska utvecklingen för AC, för det var räddningen.

Denn här solnedgångsvyn kunde vi njuta av varje kväll


Snabbrapport.

Sol och bad. Mera sol och bad. Varmt. Sitta i skuggan. Bleka ben. Sola mer. Solsveda. Mer skugga. Bad sol mat.

Ja, detta pysslar jag med.

RSS 2.0